maanantai 1. kesäkuuta 2015

Rumparooz-kuorivaippa testissä

Rumparoozin alku on hyvin perinteinen tarina siitä, miten kaikki kestovaippamaailman valtamerkit ovat saaneet alkunsa. Pariskunnan toinen lapsi oli yliherkkä kertakäyttövaipoille, eivätkä vanhemmat löytäneet kestovaippavalikoimasta heille sopivaa vaihtoehtoa. Pariskunta kehitteli ja ompeli omat vaippansa ja näin sai alkunsa Romparooz vuonna 2006. Merkkiä myydään nykyään ympäri maailmaa ja kuorivaippaa kehutaan joka torilla. Tarinan voit käydä lukemassa kokonaisuudessaan Kanga Care -sivulta.

Varo eksymästä Kanga Caren verkkokauppaan, sillä siellä on käsittämättömän suloisia vastasyntyneen sisävaippoja (EcoPosh Newborn) ja villahousuja, Rumparooz-yhdenkoon taskuvaippoja ja kuorivaippoja tyylikkäissä väreissä ja sen kuudessatoista eri kuosissa. Kanga Caren verkkokaupassa taskuihin saa valita lisämaksusta imujen materiaalit! Tämä on aivan huippujuttu, sillä henkilökohtaisesti en ole ihastunut mikrokuituun ja joudun aina ostamaan taskuvaippoihin imut erikseen. Verkkokauppa lähettää Suomeenkin ja asiakaspalvelu vastaa sähköpostiin nopeasti.

Pikaisella vilkaisulla ainakin blumenkinder.eu edustaa Romparoozia laajalla valikoimalla, mutta asiointikielenä verkkokaupassa on vain saksa. Kaikki merkkiä myyvät liikkeet/verkkokaupat löytyvät helposti Kanga Caren sivuilta "Where to buy".


Palatkaamme alkuperäiseen aiheeseen eli Rumparooz-kuoreen! Seurailen jenkkien keskustelupalstoja - siis vaippapalstoja tietenkin - jonkun verran. Jos jokin tietty vaippamerkki nousee esiin positiivisessa sävyssä useammin kuin pari kertaa, saatan kiinnostua ja ottaa tuotteesta enemmän selvää. Näin kävi Rumparoozin kanssa, erityisesti merkin kuorivaippaa kehuttiin highly.

Stoffyweltin tilaukseeni nappasin sitten Rumparooz-kuoren mukaan. Vaikka yksiväriset ovat aivan upeita ja kuosilliset kaikki kauniita, oli minusta Quinn helppo valita joukosta, sillä siitä löytyy aikalailla kaikki minun lempivärini!


Rumparooz-kuoren PUL on valmistettu hieman eri tavoin kuin useimpien vaipanvalmistajien PUL-kankaat. Polyuretaanilaminoitu kangas on se hengittävä ja joustava vedenpitävä ulkokuori vaipassa. Onko tämä PUL yhtä kestävää ja onko sen valmistaminen yhtään ympäristöystävällisempää? Näihin asioihin paneudutaan blogipostissa "Mitä on PUL?" tarkemmin.

Olen käyttänyt pääasiassa taskuvaippoja ja niin ihania kuin ne ovatkin, halusin vaihtelua vaippailuun ja uskaltauduin kokeilemaan kuoria. Taskujen lisäksi meillä on ollut käytössä gDiaper-vaippoja ja yksi Flip-kuori. Molemmista olen pitänyt, joten odotukset Rumparooz-kuorta kohtaan olivat korkealla.

RAR-kuori on One size -vaippa eli saman vaipan pystyy säätämään eri kokoisille käyttäjille. Kuoressa on neljä eri kokosäätöä: Newborn, S, M ja L. Meidän kuoressa on vielä söpösti ympärystän säädölle eriväriset neppiparit. Kuorivaippa on muutoinkin huolellisesti viimeistelty ja täynnä kivoja pieniä yksityiskohtia.


RAR-kuori on suunniteltu siten, että kaikki (tai ainakin suurin osa) sisävaipat mahtuvat sen sisälle. Meillä on käytetty kuorta Thirsties Stay Dry Duo Insert -imujen kanssa. Kuoreen jää jonkun verran tyhjää kangasta, mutta se ei näy vaatteiden läpi eikä ole vaikuttanut kuoren toimivuuteen. Tässä kuorivaipassa ei ole mitään "stay-put" -reunuksia edessä eikä takana. Imuosa pysyy paikallaan kuminauhojen kuroumien sisällä, mutta moniosainen imusetti olisi jo eri hankala saada pakettina puettua.

Rumparooz-kuori ja Cosies puuvillaprefoldi

RAR-kuoressa on napakat kuminauhat sekä selässä että edessä. Lisäksi kuoressa on jalanteissä vuotosuojat. Tämä vaippa jättää selkeät kuminauhan jäljet Vauhtiveikon iholle eli se on melko napakka. Poikaa tämä ei näytä häiritsevät pätkääkään. En myy kuorta eteenpäin, koska luultavasti meidänkin veikko hoikistuu alkaessaan kunnolla liikkua ja vaippa saattaa myöhemmin istua päälle paremmin!

Vuotosuojat

Rumparooz-kuori on huolellisesti valmistettu laatutuote, joka on omiaan hoikille vauvoille ja vanhemmille, jotka pyrkivät pitkään vaipanvaihtoväliin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti