sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Vauhtiveikon lammaspata ja vinkit lihan pakastamiseen vauvalle

Lampaasta saa mitä herkullisimman padan ja ruoka tarvitsee vain keitettyä riisiä kaveriksi. Aikuisille kokatessa aineksista on helppo ottaa osa erilleen ja tehdä vauvalle oma lammaspata. Vauhtiveikolle on tehty lammaspataa jo aikaisemminkin ja se on aina maistunut hyvällä ruokahalulla. Lohi ja lammas tuntuvat aina kelpaavan!

Kasvissoseet ostan yleensä valmisruokina purkeissa. Liha- ja kalatuotteissa teemme kuitenkin omat valintamme ja Vauhtiveikon liharuuat ovat valmistuneet muille kokkaamisen ohella. Liha on helppo pakastaa valmiiksi kerta-annoksiksi, yksinkertaiset vinkit reseptin alla. Päivän liha- tai kala-ateria on helppo valmistaa sulattamalla annospala pakastimesta ja lämmittämällä kasvissose lisäksi.


Vauvan lammaspata

Tarvitaan:
100 g lampaan sisäfile
1/2 porkkana
1/6 sipuli
1 rkl tomaattimurskaa

1. (Riippuen käyttämästäsi lihasta siivoa siitä kalvot ja muut ylimääräiset pois.) Kuutioi liha.
2. Kuori porkkana ja sipuli, kuutioi pieneksi
3. Lihakuutiot paistetaan ruokaöljyssä ruskeaksi pinnalta, käytä myös porkkana ja sipuli pannulla
4. Kaikki uunipataan, sekaan myös tomaattimurskaa. Lisää vettä kunnes lihat peittyy
5. Paista 175 asteessa 2-3 h


Vinkit lihan pakastamiseen

Lammaspata valmistuu suussasulavan pehmeäksi uunissa. Otetaan padasta liha sipuleineen ja porkkanoineen leikkuulaudalle ja hienonnetaan hieman veitsellä. Jos vauva on todella tarkka ruuan suutuntumasta, voi lihan soseuttaa vaikka sauvasekoittimella.

Vauvalle lihan päiväannos on teelusikallinen ja helpoiten liha on käytettävissä valmiina annospaloina. Minä käytän leivontamittaa, johon taputan sormella lihan ikään kuin muottiin. Meidän pyöreästä mitasta liha lähtee helposti toisesta reunasta sormella työntämällä (kuva alla) eikä annospalojen tekemiseen kauaa mene. Liha-annokset voi pakastaa suoraan kannellisiin rasioihin tai jos tila pakastimessa ja rasiat on kortilla voi lihat ensin pakastaa jonkin levyn päällä (esim. vuoan kansi) ja siirtää pakasteina rasioihin. Tärkein vinkki loppuun: Muistakaahan merkitä pakastusrasian kanteen sisältö ja päiväys!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti