tiistai 16. kesäkuuta 2015

Päivärytmit kuntoon

Neuvolassa tuli puhetta meidän päivärytmeistä, lähinnä siitä miten pielessä ne ovat. Kesän tullen meillä on alettu heräämään jo viideltä - joskus vähän yli ja joskus jo puolelta. Minkä siinä teet, kun poika sylkäisee tutin pois suusta ja alkaa pyörimään ja naureskelemaan? Turhaa tuon ikäiselle on selittää, että kello on vielä liian vähän. Verhojakin on viritetty niin paljon, että seuraava askel on huppu talon päälle.


Tämän ikäinen ei myöskään kuulemma tarvitse enää aamun päiväunia. Ne olivatkin meillä välillä pois, mutta ovat näiden varhaisten aamujen mukana tulleet. Puolen tunnin tehonokoset aamupuuron jälkeen joutaisivat unholaan.

MLL:n ohjeellisen päivärytmin mukaan iltapala syötäisiin kello 8 illalla ja nukkumaan mennään tuntia myöhemmin. Tämä tuntuu kaukaiselta tavoitteelta, sillä meillä syödään iltapuuro jo kuudelta ja tuntia myöhemmin poika on jo täydessä unessa. Iltaa olisi mukava venyttää myöhemmäksi, sillä meidän perheen yhteinen parituntinen on melko minuutilleen aikataulutettu, että ehdimme edes ne pakolliset asiat hoitaa ennen nukkumaan menoa. Ne vähemmän pakolliset tahtovat jäädä sitten viikonloppuun ja lepääminen jää sitten vissiin vanhainkotiin.

Onko teillä aamuaurinko sekoittanut päivärytmiä? 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti