torstai 4. kesäkuuta 2015

Koururuokalaput - kokemuksia ja vinkkejä

Muovisia kaukalomallisia ruokalappuja on kovasti kehuttu. Itse sinnittelin turhankin pitkään kankaisten ruokalappujen kanssa, ennen kuin ostin ensimmäisen koururuokalapun. Halvimmalla sellaisen saa parilla eurolla ja kallein maksaa noin kympin enemmän.

Ostettuani ensimmäisen koururuokalapun en ole taakse katsonut. Kouru kerää tehokkaasti kaikki tipahtaneet ja suusta purskautetut soseet ja juomat. Yhdellä koururuokalapulla pärjää mainiosti, sillä muovinen ruokalappu on nopea ja helppo huuhtaista puhtaaksi keittiön hanan alla vaikka lapsi sylissä. Vauhtiveikostakin löytyy välillä se kiukkuinen Syliveikko, joten tämä helpottaa arjen jälkien siivousta. Ruokalappu peseytyy tiskikoneessa puhtaaksi vaikka joka päivä.


Jokunen viikko taaksepäin huomasin Kodin Ykkösessä Orthexin lasten ruokailuvälineitä sekä koururuokalapun. Kiinnostuin tietenkin, sillä en ollut näitä aikaisemmin nähnyt. Kun ruokalapun uusiminen oli ajankohtaista, kävin marketissa tutustumassa Orthexin ruokalappuun tarkemmin. Mukaan lähtikin iloisen vihreä lappu!

Koururuokalaput ovat se meidän juttu ja Orthex saa meiltä hyvät pisteet! Orthexin ruokalappu on juuri passelin levyinen, ettei se pyöri samaan tahtiin meidän pienen kapellimestarin kanssa. Nimittäin Vauhtiveikon kädet käyvät ruokaillessa koko ajan: välillä tongitaan kourusta aarteita, sitten maalaillaan sormin marjasoseella valkoiseen pöydänpintaan ja joskus vain viuhdotaan tahtia oma lusikka kädessä niin innokkaasti, että naapurihuoneen vitriinikin on vaarassa.

Orthexin ruokalappu on valmistettu pehmeästä muovista ja portaatonta kiinnitystä on helppo säätää ja käyttää. Huomasin, että säädön saa lukittua napakasti vetäisemällä yli jäävän "hännän" valkoisesta kiinnitysnapista alaspäin, jolloin ruokalappua puettaessa samainen häntä työnnetään lapun takapuolelle. Jos häntä vedetään vain suoraan kiinnitysnapin läpi, kaulanympärys pääsee löystymään ja alati kiireiset pikkusormet kiinnostuvat turhaan kiskomaan siitä.Kaiken muun hyvän lisäksi Orthexin ruokalappu liputtaa sinivalkoista työtä ja valmistajan logo on painettu kouruun hillityn tyylikkäästi. Väritkin ovat pirteät ja lapsille mieluisat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti