keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

"Oho, onpas tullut paljon pituutta!"

"Oho, onpas tullut paljon pituutta!" Jep, näillä sanoilla ihasteli lääkäritäti neuvolakäynnillä. Kysäisi vielä, että onko kasvupyrähdys näkynyt vaatekoossa. Nyt kun tarkemmin asiaa mietin, niin koko 74 harpottiin pieneksi melko nopeasti. Jokunen viikko sitten kierrossa oli vielä 68-vaatteita ja nyt alkaa jo 74 olla kohta pieni. Erityisesti lahkeet tuntuvat käyvän housuista ja yöpuvuista lyhyiksi. Pojalle mitattiin pituudeksi 73 cm.

Tänä keväänä sanat eettinen vaate ja vastuullinen vaate ovat pompanneet varmasti kaikkien silmiin mediassa jos toisessakin. Sivutetaan tässäkin näitä aiheita sen verran, että kiinnostuin itsekin pohtimaan rooliani kuluttajana. Mehän äänestämme lompakollamme ja olemme siten aivan oikeasti vaikuttajia isolla v:llä.


Ajattelin tutustua Noshin vaatteisiin. Osa tuotteista oli Nosh-verkkokaupan kesäalennuksessa. Tilauksen tein maanantaina, se lähetettiin seuraavana päivänä ja paketti saapui postiin keskiviikkona. Tuotteet olivat oikein kivoja ja nättejä, mutta tilasin näköjään reilun kokoisia... Mun logiikalla tämä meni näin: Pienempi koko oli kokoa 74-80 ja isompi 86-92. Jotenkin sitten ajattelin, että 74 alkaa olla pieni ja tilasin koko läjän isoa kokoa. Siis aivan liian isoa koko meidän käyttöön! Tiedättehän, kun jotkut merkit on tunnetusti vähän pieniä ja jotkut tekevät reilua mitoitusta. Noshin sivuilla on ohjeet oikean vaatekoon valintaan ja siellä varoitetaan erikseen liian isojen vaatteiden ostamisesta. Oppia ikä kaikki! Tämä läjä pääsee kaappiin odottelemaan vuoroaan. En kehtaa vaihtaakaan, kun tämä oli aivan oma virhe.


P.S. Muistakaahan käydä osallistumassa Orhexin lasten ruokailutuotearvontaan! Laadukas kattava setti arvonnassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti