torstai 4. kesäkuuta 2015

Voi apua, turvaistuin...

Viimeksi olin näin epätoivoinen lastentarvikehankinnoistamme pohtiessani aikoinaan ratashankintoja. Muistan, miten kaikki entuudestaan tuntemattomat ominaisuudet tuntuivat vaikeilta omaksua ja muistaa. Yhdestä löytyi yksi hyvä asia ja toisesta joku toinen. Asiat loksahtivat silloinkin paikoilleen ja pitäisi vain luottaa, että niin käy nytkin. Pitkiin aikoihin ei ole tarvinnut mistään suurista asioista päättää. Ei ole tarvinnut etsimällä etsiä tietoa ja vertailla testejä. Leikkimaton kuosin ja pihakiikun värin voi päättää vaikka puolinukuksissa, mutta turvaistuin on yksi tärkeimmistä ja kalleimmista lastentarvikehankinnoista.

Vauhtiveikolla on ikää 8 kuukautta ja painoa 9 kiloa. Turvakaukalolle alkaa olla pian aika heittää hyvästit,  niin hyvä kuin se on tähän asti ollutkin. Meillä on ollut Brion Primo Isofix-telakalla. Koon puolesta poika mahtuisi turvakaukaloon vielä, kaukalo on luokiteltu jopa kolmetoistakiloiselle asti. Turvaistuimen osto on kuitenkin väistämättä kohta edessä, joten olemme valmiita ostamaan heti kun sopiva löytyy.


Lastentarvikeliikkeessäkin ehdimme jo käydä kyselemässä. Tiedättehän sen tilanteen, kun myyjä pitää kunnon esittelyn putiikin hienoimmasta avaruusaluksesta ja kysyttäessä "mitäs muita istuimia teillä on" samainen myyjä osoittaa jokaista tuolia yksi kerrallaan ja muutamaan sanaan kiteyttää, mitä kussakin on vikana. "Tuota ei voi kallistaa", "Tuo kiinnittyy turvavöillä", "Tuota ei voi kallistaa ajon aikana"... Tuima sormi osoittaa syyttävästi hyllyillä nököttäviä istuin-poloisia: "Hyi", "Hyi" ja "Hyi".

Toiveina meillä on Isofix-kiinnitys ja istuimen tulee olla asennettavissa sekä selkä että kasvot menosuuntaan. Autoliiton turvaistuintestin menestys ei ainakaan haittaa ja mustasta poikkeava väri on plussaa. Plus-hyväksytyt istuimet on listattu täällä. Mitään testivoittajaa emme etsi, mutta eihän ole järkeä sijoittaa turvaistuimeen jonka ei itse usko olevan turvallinen.

Turvallisuuden lisäksi istuimen tulisi olla sekä käyttäjän että vanhempien mielestä mukava käyttää. Kyllä vain, nykyaikaisten tuotteitten täytyy olla sujuvia, vai mikä olisi sopiva sana? Mukavuudella tarkoitan esimerkiksi istuimen pehmikkeitä ja tilantuntua sekä turvavöiden helppokäyttöisyyttä. Nykyään istuimissa on vaikka mitä ominaisuuksia, esimerkiksi jotkut tuolit saa käännettyä sivuttain lapsen vyöttämisen ajaksi.

Harmaita hiuksia ja unettomia öitä lienee luvassa ennen kuin tämä projekti on taputeltu valmiiksi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti