lauantai 14. toukokuuta 2016

BumGenius 5.0 -taskuvaippa (mukana arvonta!)

BumGenius-taskuvaipan uusi sukupolvi on vihdoin rantautunut koti-Suomeen! Pienten Parhaaksi -verkkokauppa saikin kahmaistua oikein kunnon läjän näitä uutuuksia, joita on valmistettu sekä vanhoissa suosikkiväreissä (mm. omat suosikkini Hummingbird ja Stellar) että kuumottavissa uutuusväreissä (Jelly, Pepper ja Kiss). Muutama printtikin uutuusvaippaan on jo ehtinyt, joten valinnanvaraa löytyy! Minä olin tietenkin ensimmäisten joukossa ostamassa uutta vaippaa, vaikka tekosyyt puolitoistavuotiaan pottamestarin vaippavaraston kartuttamiseen alkavatkin olla vähissä.

Love kerää tutut perusvärit samaan kuosiin
Oma valintani oli Love-kuosi. Harvoin innostun uusista vaippakuoseista niin paljon kuin tästä Lovesta! Värit ja design sopivat juuri mun makuun. Sateenkaariraitojen lisäksi kuosista löytyy teksti "Love my cloth diapers". Jos on totally in love niin verkkokaupasta löytyy myös tällä kuosilla wetbagejä sekä superhyviä harkkahousuja!

Vanha ja uusi myyntipakkaus
Suosittu BumGenius-taskuvaippa on siis saanut uudistetun mallin. Taskuvaipat ovat olleet meidän suosikkeja aivan pikkuveikon iästä lähtien ja odotin innolla, milloin uudistunut BG saadaan Suomeen asti. Vertaillaanpa tätä uutta vaippa vielä paketissa olevaan 4.0-vaippaan. Mitä uudistuksia vitonen toikaan tullessaan?

1. Tarrakiinnitys on jäänyt historiaan. Nelosversiota myytiin sekä tarra- että neppikiinnitteisenä, mutta uutta 5.0:aa saa vain nepeillä.

2. Valmistajan mukaan vitosessa on erityisen silkkinen ja joustava polyestermokka sisäkankaana. Vaipalle luvataan myös entistä parempaa istuvuutta erityisen pienille ja isoille lapsille. Edellisen mallin polyestermokka onkin meillä todettu käytössä mukavaksi ja helposti peseytyväksi. Meidän käytetyissäkin vaipoissa on polymokka pysynyt todella pehmeänä, mutta ehkäpä huomaan aivan pienenpientä joustoa tässä uudessa sisuskankaassa.

3. Vitosen myötä myös kuminauhat uudistuvat! Tämä oli koko malliuudistuksen odotetuin parannus ja vain aika näyttää miten hyvin uudet kuminauhat kestävät. Minulla ei kyllä ole isommin ollut ongelmia nelosmallin kuminauhojenkaan kanssa: meillä on reilu 20 bummaria ja ainoastaan yhdestä on reisikuminauhat levähtäneet. Onneksi jo nelosen kuminauhojen vaihtaminen on tehty todella helpoksi ja kirjoittamani korjausopas löytyy täältä. Uudet kuminauhat tunnistaa kuminauhassa olevista mustista ompeleista. Uusia kuminauhoja onkin näköjään käytetty jo loppuvuoden 2015 4.0-versioon, sillä yllätyksekseni löysin meidän vaippavarastosta kahdesta edellisen mallin vaipasta uudet kuminauhat.

Uusi kuminauha on helppo tunnistaa

4. Vaippa on aavistuksen verran kapeampi selkäpuolelta. Muutoin erittäin hyvin toimiva vaipan kaava on säilytetty. Vaipan etuosassa olevan sisäpuolen PUL-taitos on ennallaan, samoin taskun aukon päälle tuleva läppä.


Muuten 5.0-taskuvaippa onkin samanlainen edeltäjänsä kanssa.
BG:n taskuvaipan parhaat puolet:
Vaippa on yhdenkoon vaippa, eli se on säädettävissä S, M ja L-kokoon helposti edessä olevilla kolmella säätönepillä. Vauhtiveikko toki käyttää jo vaippaa L-koossa, joten meillä tälle yhdenkoon ominaisuudelle ei ole enää käyttöä. BumGeniuksen uniikit joustavat siivekkeet eli Butterfly closure tekee neppien napsuttelun helpoksi ja antaa mukavasti joustoa vyötärölle esimerkiksi lapsen istuessa ja kiipeillessä.

Yhdenkoon vaippa muuttuu helposti kokoon S, M ja L

Uuden vitosen kuminauhauudistus vaikuttaa lupaavalta, mutta muut versioerot ovat todella hiuksenhienoja. Toisaalta edeltävä malli oli jo niin hyvä, että suurempia muutoksia ei olisi kaivattukaan! Itse olisin toivonut parannusta vaipan imuihin, sillä mikrokuituimut eivät ole omia suosikkejani. Jotkut tykkäävät niistä ja toiset eivät.

Monikäyttöinen wetbag vaihtovaatteille, likavaipoille tai vaikka märille uimapuvuille
Voita oma BumGenius 5.0-taskuvaippa!!! Tai kaksi!
Uusi BumGenius 5.0-taskuvaippa kelpaisi varmaan sinullekin?! Pienten Parhaaksi -verkkokauppa lupasi lahjoittaa arvonnan voittajalle BumGenius-taskuvaipan. Osallistuminen on helppoa: Käy tutustumassa värivaihtoehtoihin Pienten Parhaaksi -verkkokaupassa ja kerro osallistumiskommentissasi suosikkivärisi!

Osallistu näin:
1. Kerro suosikkivärisi kommentoimalla tätä postausta! Muista lisätä osallistumiskommenttiisi myös sähköpostiosoitteesi tai voit ilmoittaa yhteystietosi suoraan minulle kaikkikestovaipoista@gmail.com .
2.Tykkää ja kommentoi Kaikki kestovaipoista -Facebook-sivuilla BumGenius-arvontajulkaisua!

Vink vink! Tuplaat mahdollisuutesi kommentoimalla sekä blogi- että Facebook-arvontaa!

Oletteko mukana, jos kokeillaan jotain uutta?! Toinen BumGenius 5.0-taskuvaippa arvotaan teamvauhtiveikko-Instagramissa!
Osallistu yhdellä kuvalla näin:
1. Julkisella Instragram-tilillä: Nappaa kuva jostain hauskasta vitosesta (esimerkiksi viisi hernettä lusikassa) ja käytä hashtagia #mullekaikkibummarit . Kommentoi myös teamvauhtiveikon Instagramin arvontakuvaa.
2. Yksityinen tili: Nappaa kuva ja lähetä se suorana viestinä (direct) teamvauhtiveikko-instaan. Kerään saapuneista kuvista kollaasin ja julkaisen niitä hashtagilla #mullekaikkibummarit .

Vink vink! Osallistu arvontaan sekä blogissa, Facebookissa että Instagramissa ja voittomahdollisuudet sen kun paranevat vain!

Arvonnat suoritetaan ke 25.5. klo 12.00 ja voittaja julkaistaan sekä blogissa että Kaikki kestovaipoista -Facebook-sivuilla. Kiitokset Pienten Parhaaksi -verkkokaupalle mukavasta palkinnosta ja kaikille teille onnea arvontaan!


37 kommenttia:

 1. Suosikkikuosini on Albert. Sähköposti: tiina.sassali@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Grasshopper / vaaleanvihreä :) Maarit T. email: majota(a)live.com

  VastaaPoista
 3. Minunkin suosikkini on tuo Albert. Tykkään kyllä myös pinkistä ja violetistä väristä, ja uskoisin niidenkin sopivan hyvin veljentytölleni! hiltuha(at)gmail.com

  VastaaPoista
 4. Mirror turkoosi olisi minun suosikki ja menisi sukulaistytölle. Salli.moilanen36@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Mirror turkoosi on meidä suosikki osterin(a)gmail.com

  VastaaPoista
 6. Albert! :)
  sari.lamminpaa (a) gmail.com

  VastaaPoista
 7. Albert oli ehdottomasti hienoin! ☺

  rosari@luukku.com

  VastaaPoista
 8. Kirkas pinkki!
  Pauliina.n1@luukku.com

  VastaaPoista
 9. Suosikkikuosini Hummingbird
  eijamaria@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Tummanvihreästä tykätään täällä! :)

  VastaaPoista
 11. Grasshopper vaaleanvihreä on kivan kesäinen :)
  katjamliukkonen@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Albert maija.rekola@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Albert
  maija.lahetkangas@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Albert
  maija.lahetkangas@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Grasshopper!
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Jelly on todella kauniin sävyinen :)
  riikka.k@yahoo.com

  VastaaPoista
 17. Love. kati_malkki@hotmail.com

  VastaaPoista
 18. Pepper/Kirkas punainen on suosikkini.
  T: Miukkis
  birgit82@suomi24.fi

  VastaaPoista
 19. Suosikkini on Grasshopper! Yhteystiedot sähköpostiisi.

  VastaaPoista
 20. Mun suosikki on jelly :)
  emmi-iida@wippies.com

  VastaaPoista
 21. Grasshopper!
  katja.mertanen@gmail.com

  VastaaPoista
 22. Grasshopper!
  katja.mertanen@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Mirror on meidän suosikkiväri 😊
  tiia.parviainen@gmail.com

  VastaaPoista
 24. Hummingbird / tummanvihreä olisi nätti :D Suklaatryffeli@gmail.com

  VastaaPoista
 25. Haluaisin kokeilla näitä uusia

  VastaaPoista
 26. Countess olisi kivan pirteä kesäksi ja uusi väri meille. Kahden vanhimman lapsen kanssa käytin bg 3.0 ja nyt kuopuksella luottovaippana bg 4.0 niin olisi kiva testata tätä uutta mallia vielä
  anneli.lindblad@gmail.com

  VastaaPoista
 27. Hei, löysin hiljattain blogisi kun etsin tietoa kestovaipoista. Oon vasta hurahtanut niihin ja pari kertaa kokeiluun on päässyt äp:n taskuvaippa. Ihan ummikko oon siis vielä näissä kestoiluasioissa! Oon saanut tosi paljon tietoa blogiteksteistäsi ja niiden kannustamana innostuin ostamaan BumGenius 5.0:n. Osaisitkohan vähän neuvoo? Mistä tietää millä säädöillä vaippa on vauvan päällä sopivan kokoinen? Tuntuu että se joko puristaa tai on liian löysällä. Pitääkö nepparit olla samalla kohdalla molemmin puolin vai voiko ne laittaa eri etäisyydelle? Vaikuttaako se siis reisien aukkoihin? Mielestäni paras säätö olisi niin että näkyviin jää keskelle kolmet nepparit (vauva 6kk). Mistä tietää jos vaippa tosiaan on liian kireällä tai löysällä? Tekis jo niin mieli ostaa kaikki värit mutta testaan nyt ensin rauhassa tällä yhdellä että homma lähtee toimimaan.... :D

  VastaaPoista
 28. Hei!
  Mukava kuulla, että olet saanut tuulta purjeisiin blogistani! Leveyssäätö vaikuttaa myös reiden tiukkuuteen. Meillä on poika ollut aina enemmän reitevä kuin vatsakas, joten vaipassa on vyötäröllä tilaa mutta se on reisistä sopiva. Oikeastaan kokeilemalla oppii, liian löysä tahtoo falskata ja liian tiukasta jää jäljet. Muistele, millä söödöillä oli viimeksi (käänykuva vaikka) ja paranna tarvittaessa seuraavalla kerralla!

  Ilman muuta voit laittaa nepit vatsasta "eripariselle" säädölle. Kokeile vaikka niinkin, että saman puolen ylempi neppi on eri kohdassa kuin alanepit.

  Aivan oikein: katso maltilla miten homma alkaa luistamaan ja keräile vaippavarstoasi pikkuhiljaa! Halutessasi ota rohkeasti yhteyttä alueesi kestovaippatukihenkilöön, joiden yhteystiedot löytyvät:
  http://www.kestovaippayhdistys.fi/kestovaipat-2/haluaisitko-apua-kadesta-pitaen/haluaisitko-apua-kadesta-pitaen/

  Toivottavasti tästä oli sinulle apua!

  VastaaPoista
 29. Lisään vielä, että halutessasi voit lähettää mulle Facebookiin yksityisviestillä kuvan vaipan istuvuudesta ja voidaan yhdessä miettiä, mitä kannattaa parantaa.

  VastaaPoista
 30. Kiitos neuvoista! Täytyy siis testata eri säädöillä ja katsoo miten käy. Korkeussäätö onkin selkeämpi mutta just toi leveys mietityttää. Kamalasti tykkään kyseisestä vaipasta ja luulen kyllä että se oikee kokosäätö sieltä löytyy kun tutustutaan vaippaan. Pelkkien kertiksien kanssa näperrelleenä oon vielä vähän pihalla näitten ihanien kangaspöksyjen kanssa. Kestovaippatukihenkilöön olinkin jo yhteydessä ja sain paljon tietoa ja tukea sitäkin kautta. Lähettelen kuvaa sitten jos ei meinaa löytyä sopivaa istuvuutta, kiitos tarjouksesta! Semmoinen kysymys tuli tässä vielä mieleen, että mistä helpoiten voi päätellä vaipanvaihtotarpeen? Jos siis ei oo sitä haisevampaa tapahtunut... Kun pissantäyteinen kertis alkaa pullottaa niin mojovasti että sen näkee ja tuntee päältäpäin. Onko kestojen kanssa jotain kikkaa? Tähän asti oon kurkistanut nenälläni vaipan sisään :D Entä pitääkö vaippa vaihtaa ihan pienestäkin pisusta heti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti löydätte sopivat säädöt! Vaipanvaihtotiheyden oppii myös. Se, että haluaako vaihtaa kuivaan aina sopivan tilaisuuden tullen vai pitääkö vaipan aivan maksimiajan, on enemmän filosofinen kysymys ja oma näkemys saattaa vaihdella lapsen iän myötä :) Lits läts märät vaipat on jo aihetta vaihtaa, joka pikku pissausta ei kannata vaihtaa pois.

   Poista