lauantai 6. kesäkuuta 2015

Brio Smile -rattaat

Brio Smile -yhdistelmävaunut hankittiin hyvissä ajoin ennen vauvan tuloa. Vaunujen osto tuntui aikanaan lähes mahdottomalta tehtävältä. Muistan vielä, miten hankalaa oli lukea ja ottaa asioista selvää, kun peruskäsitteetkin olivat vieraita. Kaverit suosittelivat sitä, tätä ja tuota ominaisuutta. Kuinka sitten lopulta päädyimme juuri Smileen? Voit lukea lisää meidän valintaperusteista postauksesta Brio Smile -vaunut.

Yksi valintakriteereistä oli ilmakumirenkaat, jotka rullaavat kevyesti ja äänettömästi alustalla kuin alustalla. Minulle oli tärkeää löytää yhdistelmävaunut, jotka toimivat hyvin sekä vaunuina että rattaina. Isompaa painoarvoa pidin sillä, että yhdistelmät ovat näppärät rataskäytössä. Smilen runko on kevyt ja etupyörät saa joko lukittua kulkemaan suoraan tai vapautettua pyöriviksi. Minä tykkään käyttää rattaita kääntyvillä renkailla, jolloin rattailla pääsee kulkemaan sujuvasti ahtaissakin paikoissa.


Istuimen selkänoja säätyy kolmeen eri korkeuteen, joista matalin on lähes täysin vaakatasossa. Selkänojan säätö on istuimen ulkopuolella ja sitä on helppo käyttää herättämättä kyytiin väsähtänyttä pikkuseikkailijaa. Jossain vaiheessa ainakin meillä meni niin, että vaunuissa jo hieman isompi poika tahtoi kiukutella ja jopa itkeä, mutta rataslenkillä hän nukahti kuin huomaamatta. Rattaiden kyydissä taisi olla paljon mukavampaa!


Istuinosan saa käännettyä kummin päin vain. Aluksi onkin hyvä lenkkeillä vauvan kasvot vanhempia kohti. Kyytiläisellä tulee turvallinen olo, kun pystyy ottamaan kontaktia ja tarkkailemaan tuttua aikuista. Itse pidin tästä siksi, että pystyin valvomaan pikkuisen tekemisiä samalla. Milloin sylkäistiin tuttia tien poskeen ja milloin napattiin aurinkolaseja pois päästä. Rattaat ovat kiikkerämmät näin päin asennettuna, mutta mitään todellista ongelmaa tästä ei ole. Mehän lenkkeillään säällä kuin säällä, joten on noita tuulessakin testattu.

Brio Smilen kuomu on erittäin hyvä! Sadepäivänä riittää kuomun ja sadelipan esiin vetäminen suojaamaan kyytiläistä kastumiselta. Kuomun saa lisäksi avattua vetoketjusta erikoispitkäksi, mutta tälle ominaisuudelle ei meillä ole vielä ollut käytännön tarvetta.Brio Smile -rattaat pakkautuvat yhdistelmiksi pieneen tilaan. Eivät tietenkään yhtä pieneen, kuin pienirenkaiset matkarattaat, mutta näillä on mielestäni aivan eri käyttötarkoituskin kokonaan. Smile on oman sarjansa siroimmasta päästä eikä ketteryydessä pienille matkarattaille häviä.

Joitain asioita olen Smile-rattaisiini kaivannut. Istuimessa ei ole mitään pussia tai taskua, mihin saisi pikkutavaraa säilöön. Kesäaikaan ei välttämättä ole taskullista vaatetta päällä ja olisi näppärää, jos rattaisiin saisi tutin, aurinkolasit ja kännykän helposti tavoitettaviin. Istuimen selkänojan yläpäähän saa kankaista rutattua jonkinmoisen pussukan, missä pysyy lapsen lapaset tai tutti tallessa, mutta mitään tämän arvokkaampaa en sinne uskalla laittaa.

Yhdistelmiksi Brio Smile on todella kevyt mutta tukeva ratas. En voisi kuvitella parempaa yhdistelmävaunua kaupunkimiljööseen enkä ihmettele niiden suurta suosiota ollenkaan. Smile on ketterä ja helppokäyttöinen yhdistelmä ja itse olen pitänyt siitä eniten kokonaisuuden vuoksi. Aamupäivällä käyn koiralenkillä pojan istuessa rattaissa, päiväsellä käydessämme marketissa saan Primo-turvakaukalon runkoon kiinni ja iltapäivällä kiinnitän runko-osaan vaunukopan, kun lähdemme päiväunilenkille. Simppeliä ja näppärää!

Käy lukemassa myös:
Brio Smile -vaunut
Brio Smile ja Brio PrimoEi kommentteja:

Lähetä kommentti