tiistai 11. elokuuta 2015

Suomalaiset kestovaippaverkkokaupat

Halusin tehdä tutustumiskierroksen suomalaisiin kestovaippoja myyviin verkkokauppoihin. Aloitin surffailukierroksen ja lähetin muutaman kysymyksen verkkokauppojen asiakaspalveluun. Lähetin kaikille samat kysymykset, joilla utelin verkkokauppojen suosituimpia tuotteita ja myydyimpiä vaippoja.

Olin yllättynyt, kuinka paljon listaan kertyi nimiä! Tälle listalle pääsevät otsikon mukaan suomalaiset verkkokaupat, joiden valikoimista löytyy kestovaippoja. Yritin parhaani mukaan kerätä tähän kaikki löytämäni sivustot, puuttuvista voit vihjata minulle sähköpostiin kaikkikestovaipoista@gmail.com .

Tervetuloa tutustumaan Suomen kestovaippakauppiaisiin! Käy koputtamassa vaikka kaikkien ovella, täältä löytyy varmasti sekä vanhoja että uusia tuttavuuksia. Ja mikä parasta: vierailulla saa käydä mihin vuorokaudenaikaan tahansa!

Edit:
27.9.2016 lisätty Iloska
11.7.2016 poistettu Pumpelo & Höppiäinen
11.7.2016 päivitetty Ella ja susi
10.7.2016 päivitetty Tirsokas
23.11.2015 lisätty SuperjellonaA-T Lastenturva
Vaippavalikoima: Bambinex, IttiBitti, Ruskovilla

Bambiino
Vaippavalikoima: Babyland

Bebes
Vaippavalikoima: Babyidea, Nalle Nöttönen, Nikky

Ella ja Susi
Ella ja Susi aloitti toiminnan uuden yrittäjän voimin 2016 toukokuussa. Vaippatehdas siirtyi Pohjois-Pohjanmaalle, ja kaikki tuotteet valmistetaan itse kotipajalla Nivalassa. Uusittu verkkokauppa avasi ovensa kesällä auringon paisteessa. Kaavat ovat edelleen tuttua Ella ja Susi -laatua, mausteena uuden ompelijan oma tyyli tehdä tuotteita. Ella ja Susi -yrittäjä Riina vihailee, että uusia tuulia puhaltelee tuotteiden parissa ja tuotekehittelyä tehdään jatkuvasti. Juuri nyt verkkokaupan myydyin tuote on ehdottomasti Ella ja Susi -taskuvaippa! Riina painottaa tuotteidensa materiaalien tärkeyttä, ja ne pyritäänkin ostamaan pääsääntöisesti Suomesta sekä käyttämään mahdollisimman paljon kotimaisia kankaita. Ella ja Susi -verkkokaupan valikoimaan on tulossa myös lisää materiaaleja myyntiin syksymmällä - kannattaa pysyä kuulolla!
Vaippavalikoima: Ella ja Susi

Hahtuvahullu
Hahtuvahullu valmistaa kaikki tuotteet itse käsityönä. Hahtuvahullu on mikkeliläinen yhden naisen yritys ja on toiminut jo vuodesta 2009. Teija kertoo, että taskuvaipat ovat suosittuja ja verkkokaupan myydyin tuote on Helmi-taskuvaippa. Hahtuvahullun tuotteita myyvät oman verkkokaupan lisäksi Hinee (Mikkeli), Kimperi (Jyväskylä), Sadette (Vantaa), Kude-aitta (Espoo) ja Ecobaby (Italia). Uusiakin jälleenmyyjiä on tulossa syksyn aikana.
Vaippavalikoima: Hahtuvahullu

Helli-tuotteet
Vaippavalikoima: Helli

Huvikumpu
Vaippavalikoima: Imse Vimse

Iloska
Iloskaa kuvaillaan nettikaupassa pieneksi ompelu- ja käsityöputiikiksi. Iloskan yrittäjä Katri on kolmen lapsen äiti, joka rakastaa kaikenlaisia käsitöitä. Idea omasta kestovaippayrityksestä oli pyörinyt Katrin mielessä jo useamman vuoden ja lopullinen päätös syntyi, kun hän huomasi Ronja ja Roope -vaippamerkin lopettavan. Tutut Ronja ja Roope -tuotteet löytyvät nyt Iloskalta merkillä R&R. Vanha suosikki tuplaläppävaippa pitää edelleen  pintansa ja on Katrin mukaan verkkokaupan myydyin vaippatuote!
Vaippavalikoima: R&R

Jadena
Jadena on pienyritys, joka valmistaa oman tuotemerkin vaippoja sekä imuja ja sivutuotteena pienmuotoisesti vaatteitakin. Jadena-verkkokaupan suosituin tuote on L-kokoinen taskuvaippa, mutta myös yövaipat taistelevat myydyimmän tuotteen tittelistä. Jannina toteaa, että on ollut ilo huomata, kuinka vieläkin ihmiset ovat valveutuneita kestovaippojen käyttöön. "Oli se oma tarkoitus mikä tahansa, yksikin kestovaippa päivässä tekee hyvää luonnolle! Pidemmällä tähtäimellä se sitten myös näkyy mm. kukkarossa."
Vaippavalikoima: Jadena

Jutta
Jutta sekä maahantuo vaippoja että valmistaa kestovaippoja tuotemerkeillä Pilvi ja Jutta. Jutta vastaa, että verkkokaupan myydyin tuote on Pilvi-vaipat. Lisäksi menee paljon harjoitteluhousuja ja uimavaippoja ja Jutta-kuolalappuja. Myös Pilvi bambuisia unipusseja ja kapaloita menee hyvin. Verkkokaupan suosituin vaippa on Pilvi one size taskuvaippa. Malli on myös äitiyspakkauksessa (2015). One size mallit ovat suosittuja, myös Pilvi one size harkkareita menee näin kesällä kun opetellaan kuivaksi. Jutta toteaa, että nykyisin on saatavilla hyvin ihoystävällisiä, helppoja ja istuvia malleja. Materiaaleista bambu ja soija ja eukalyptus ovat silkkisen pehmeitä ja suosittuja.
Vaippavalikoima: Bambineo/Bambinex, Bambino mio, FuzziBunz, Imse Vimse, Kushies, Jutta, Pilvi, Pop-In

Kanto-shop
Vaippavalikoima: Kanto

Kestovaippakauppa
Kestovaippakaupasta löytyy kankaita, ompelutarvikkeita ja laaja valikoima kestovaippoja. Tuotteille luvataan nopea toimitus. Kestovaippakauppa sekä valmistaa itse että maahantuo vaippoja. Essi vastaa, että verkkokaupan suosituimpia ovat tällä hetkellä oman tuotannon digiprinttitrikoot sekä laadukkaat perusvalikoiman trikoot. Suosituin vaippa puolestaan on ollut kymmenen vuoden aikana KVK Sleepy sisävaippa ja uutena tulokkaana myös KVK Nighty AIO. Lisäksi Fuzzi Bunz -taskuvaipat ovat suosittuja.
Vaippavalikoima: Fuzzi Bunz, Imse Vimse, KVK, Popolini

Kettu ja kolo
Kettu ja kolo myy edullisia taskuvaippoja, housuvaippoja sekä AIO-vaippoja. Lisäksi verkkokaupasta löytyy suosittuja tuttinauhatarvikkeita ja harsoja. Verkkokaupan suosituin tuote on Babylandin vaipat, joista on vaihtoehtoina paljon kivoja eläinkuoseja. Eniten tilataa kuuden kappaleen taskuvaippapaketteja. Myös taaperoikäisten housuvaipat ovat suosittuja.
Vaippavalikoima: Babyland, CB, Itti Bitti, K&K

Kidster
Kidster myy laajalla valikoimalla äitiys- ja lastentarvikkeita. Kaikki verkkokaupassa näkyvät tuotteet ovat saatavilla varastosta välittömästi ja tuotteet toimitetaan asiakkaille nopeasti. Sari kertoo, että verkkokaupan suosituimpia tuotteita ovat Doomoon imetystyynyt ja Rhymetimen äitiys/imetyskorut. Kestovaipoista eniten myy TotsBotsin EasyFit V4 AIO-vaippa sekä yövaippana suosittu yhdistelmä TotsBotsin Bamboozle-sisävaippa ja Stretchy-kuorivaippa.
Vaippavalikoima: Bambinex, Itti Bitti, TotsBots, Natural Baby

Käsityöpuoti Pikkeliina
Käsityöpuoti Pikkeliina myy mm. luonnonkosmetiikkaa, käsitöitä ja kestoilutuotteita. Elokuussa 2015 juhlitaan Pikkeliina-merkin 10-vuotisjuhlapäiviä ja koko yritys täyttää syyskuussa 13 vuotta. Käsityöpuoti Pikkeliina valmistaa kestovaippoja, siteitä ja kodin kestoilutuotteita. Käsityöpuoti Pikkeliinalta kerrotaan, että verkkokaupan myydyin tuote on Kool Aid -mehujauhe, jolla ostajat ovat värjänneet villavaippahousujaan. Myydyin kestovaippa on Pikkeliinan Kolmenkoon vaipat, jotka kasvavat lapsen mukana koko vaippaiän.
Vaippavalikoima: Pikkeliina, Tuttimaakari

Laurelin
Laurelin elää murrosaikaa. Kivijalkaliike lopetti kesäkuussa, tosin nettikauppa on jatkanut toimintaansa edelleen. Laura kertoo, että verkkokauppa myy monitoimirenkaita reilusti, myös Anne Taintorin tuotteet ovat olleet tykättyjä. Hän valmistaa Laurelin-tuotteet itse, tosin viime vuosina ompelu on jäänyt vähemmälle. Laurelin taskuvaippoja on kyselty, mutta ompelukipinä on hieman hiipunut. Dreamnappyn viimeinen varasto on ollut myynnissä, ne ovat myös tehneet kauppansa. Laura pohtii omia tulevaisuuden suunnitelmiaan, Laurelinin uutisia voi seurata nettisivulta www.laurelin.fi, sekä www.facebook.com/laurelin.fi.
Vaippavalikoima: DreamNappy, Laurelin

Leonora
Leonora on verkkokauppa koko perheelle, jonka valikoimasta löytyy kestovaippoja, bambuvaatteita, lastentarvikkeita ja paljon muuta. Valikoimaan pyritään valmistamaan itse tuotteita niin paljon kuin mahdollista. Osa tuotteista on uniikkeja ja niitä löytyy vain yksi kappale. Mikaela kertoo, että verkkokauppa myy eniten bambuvaatteita. Kestovaipoista suosituimpia ovat erilaiset vaippakuoret ja taskuvaipat. Uusimmat tuotteet kaupassa ovat uniikit laukut joista useimmat on tehty kierrätysmateriaalista.
Vaippavalikoima: Leonora

LillaMamma
Vaippavalikoima: Lilla

Verkkokauppa myy vain itse valmistamiaan tuotteita. Maitotyttö-merkillä valmistetaan imetyspaitoja, -tunikoita ja mekkoja. Nalle-valikoimasta löytyy kestovaippoja, imuja, villahousuja, harkkahousuja ja vaippapusseja. Kaikki Maitotytön ja Nallen tuotteet valmistetaan käsityönä Suomessa. Valmistuserät ovat rajoitettuja pieneriä, joten uusia kuoseja saadaan kauppaan kuukausittain. Minulle kerrotaan, että koko kaupan suurin juttu on ehdottomasti Maitotytön imetysvaatteet. Kestovaipoista suosituimpia ovat  Tasku-Nalle ja Nallen Hiekkapikkarit.
Verkkokaupan vaippavalikoima: Nalle

MaMidea
Mamidea on Babyidean verkkokauppa, ja sen valikoimiin kuuluu kestovaippojen lisäksi paljon muitakin äideille ja varmasti iseillekin tarpeellisia tuotteita. Babyidean ideologia on luonnonmukaisuus, vaistovanhemmuus ja vastuu ympäristön hyvinvoinnista. Kysymyksiini vastannut Noora kertoo, että: "Kantava ajatuksemme on tarjota innovatiivisia ja laadukkaita tuotteita yksinoikeudella - kohtuuhintaan. Ekologisuutta suosimme, lapsityövoimaa emme." Verkkokaupan suosituin tuote on Manduca-kantoreput. Omista tuotteista villatuotteet (Longies- ja Shorties-vaippahousut) sekä kantotakit myyvät hyvin. Kestovaipoista myydyimmät ovat: Babyidea BambooHour prefold, CottonHour Happy Square sekä BambooHour Basic.
Vaippavalikoima: Babyidea, Bummis

Minvilla
Valikoima: Lempi, Mannamaa, UmmaL

Mollavauva
Valikoima: Mini, Mollavauva

Myllymuksut
Myllymuksut-verkkokaupasta löytyy kaikkea mahdollista kestovaippailuun liittyvää sekä paljon käytännöllisiä odotus- ja imetysajan vaatteita, vaatteita vauvoille ja lapsille, sekä hygieniatuotteita. Myllymuksujen Kirsti vastasi, että verkkokaupan hitti on taskuvaippa bambujoustofroteisella sisäpinnalla + taittoimu, suosituin on bambuhamppuimu. Suosituimmat vaipat ovat taskuvaippa ja AIO. Myllymuksut valmistaa itse myymänsä tuotteet ja käyttää turvallisia kankaita ja iloisia kuoseja (Öko Tex sertifikaatit bambu- ja merinovillakankaille). Astma ja allergialiiton hyväksyntä on useissa tuotteissa. Suomalaista työtä kestävän kehityksen eteen.
Vaippavalikoima: Muksut

Nuttutupa
Vaippavalikoima: BumGenius, FuzziBunz, KVK, Pilvi

Omama
Kaikki Omama-tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan käsityönä Kotkassa, suurella sydämellä. Omama täyttää syksyllä jo 5 vuotta. Tanja vastaa kyselyihini, että Omaman nettikaupan myydyin tuote tällä hetkellä on Omama-kestophs eli kestävän pestävä pikkuhousunsuoja, jota on saatavana kosteussululla tai ilman. Tapahtumissa myydään eniten kukkaroita. Kestovaipoista myydyin on Omama-yhdenkoon taskuvaippa ja kesäisin Omama-harkkahousut. Omama toimittaa tuotteet nopeasti, pitkät toimitusajat eivät kuulu valikoimiin. Omama arvostaa itsekin suomalaista yrittäjyyttä sekä laatua ja siksi kankaat ostetaan Suomesta. Tanja heittää meille kaikille haasteen: "Kestoilu on ihan parasta aikuisenakin, joten kestotiskirätit käteen ja phs:t pöksyyn :)"

Onnikas
Onnikkaan tuotteita on valmistettu jo reilun seitsemän vuoden ajan. Onnikas-tuotteita valmistaa kolme ompelijaa ja työ on 100% kotimaista käsityötä. Suosituimmat Onnikkaan tuotteet omassa verkkokaupassa ovat Onnikas Toivo-taskuvaippa ja -helppovaippa, Sulo- ja Siru-yövaipat sekä kestositeet. Onnikkaan Tanja kertoo myös, että tämän kesän kuumimmat myyntihitit ovat olleet uunituoreet Välkky- ja Nokkela-imut. Onnikkaan tuotteita voi ostaa oman verkkokaupan lisäksi Sadette-verkkokaupasta Vantaalta, Pajumajasta Tampereelta ja Tampereen Vadelmatarhan Pajumajan myyntipisteestä. Onnikkaan tiimin sydäntä lähellä ovat korkealaatuiset, kauniisti ommellut kestotuotteet laajalla kuosivalikoimalla.
Vaippavalikoima: Onnikas

Peikkoemo
Peikkoemo on järvenpääläinen kestovaippoja valmistava yritys. Verkkokaupassa on lisäksi myynnissä kankaita ja ompelutarvikkeita. Peikkoemon kestovaipat valmistetaan Suomessa. Nanna kertoo, että koko valikoiman myydyimmät tuotteet ovat FOE ja harkkahousut. Uutuuksistakin Nanna jo vihjailee, jotain uutta mukavaa on tulossa valikoimiin!
Vaippavalikoima: Peikkoemo

Pienten Parhaaksi
Pienten Parhaaksi on kesäkuussa 2006 perustettu monipuolinen lasten- ja äitiystarvikkeiden verkkokauppa. Katri kerto, että verkkokaupan tuotevalikoima pyritään pitämään mahdollisimman ekologisena. "Haluamme tietää, mistä tuotteet tulevat, miten ja kuka ne valmistaa, ja pyrkiä siihen, että kaikki on mahdollisimman reilusti tuotettua. Arvostamme luomua ja suomalaista tuotantoa. Pyrimme kehittämään tuotevalikoimaa jatkossa entistä enemmän tähän suuntaan. Yrityksen nimi kertoo tästä myös. Haluamme tarjota hyviä tuotteita äideille, jotta heidän pienokaisensa voisivat hyvin, ja samalla haluamme tiedostaa ekologiset vaikutuksemme, jotta kaikki pienokaiset maailmassa voisivat voida hieman paremmin." Eniten myytyjä tuotteita udeltaessa Katri kertoo, että Pienten Parhaaksi –verkkokaupan kolmen kärki on seuraava: 1. ManyMonths –merkkinen merinovillasta valmistettu erittäin hyvin lapsen päähän sopiva kypärämyssy, 2. Elsa Pitkäsen laadukkaat kotimaiset Satu-rukkaset, ja 3. kestovaippailijoiden vakiovarusteet eli ManyMonths bodyn jatkopalat. Tosin paljon myydään myös Carriwellin äitiys- ja imetysliivejä, ManyMonthsin Longies –villavaippahousuja ja ylipäätään koko ManyMonths –tuotesarjaa,  Imse Vimsen vauvauikkareita, uimatossuja sekä harjoitteluhousuja sekä Manduca –kantoreppuja. Omalla Pienten Parhaaksi –tuotemerkillä verkkokaupasta löytyy vain trikoinen kantoliina. "Oma kestovaippamallisto on ollut työn alla, mutta olemme päätyneet myymään muiden valmistajien toimivia ja hyväksi havaittuja vaippoja." ManyMonths Longies –villavaippahousut on verkkokaupan myydyin kestovaippatuote. Seuraavaksi eniten menee Imse Vimsen harkkahousuja ja vauvauintituotteita. Eniten myyty yksittäinen kestovaippa on yhdenkoon bumgenius –tuotemerkin vaipat. Yhdenkoon nepilliset taskuvaipat ovat näistä ehdottomasti suosituimpia. Katri tarkentaa vielä, että "Yritämme saada näistä myyntiin aina myös erityisiä Limited Edition –kuoseja, jotta niitä olisi saatavana myös Suomessa."
Vaippavalikoima: Babyidea, BumGenius, Bummis, Econobum, Flip, Imse Vimse, Jutta, Muksut, Tirsokas, TotsBots

Pikku-Papoose
Vaippavalikoima: Babyidea, Bummis, Imse Vimse, Muksut, Natural Baby

Pikkupulu
Kotimaiset Pikkupulun kestovaipat, -imut ja oheistuotteet ommellaan Pirkanmaan sydämessä. Pikkupulu on viime vuonna aloittanut yritys, joka juhli 1.8.2015 vuosipäiväänsä. Pikkupulu valmistaa kestovaippoja, villahousuja, imuja, kestositeitä ja muita kestotuotteita kaikenlaisiin isoihin ja pieniin tarpeisiin. Pikkupululta Niina arvelee, että verkkokaupan myyntihitti olisi tällä hetkellä Pikkupulun taittoimu. Siinä lisäimu on kiinni taitossa, kerroksia imussa on 9 kpl ja kuoseja löytyy paljon erilaisia kaikenlaisiin makuihin. Myös päiväsiteet ja zorb-lisäimut ovat todella suosittuja. Pikkupulun myydyimmät vaipat ovat etutarrallinen taskuvaippa ja yövaipat. Tällä hetkellä verkkokaupasta ei ole omavalintaista vaipan kokoamismahdollisuutta, mutta se on sinne tulossa pian. Omatoive-vaippoja voi tilata joko sähköpostilla tai Facebookin kautta.
Vaippavalikoima: Pikkupulu

PikkuVarpaat
PikkuVarpaat myy Suomessa valmistettuja äitiys- ja lastentuotteita, kuten imetystyynyjä, äitiyspaitoja ja lastenvaatteita. Tiina-kaima kertoo, että heillä myytävät Ipanat-kestovaipat on toistaiseksi viimeisiä joita on, sillä GooGoo ei valmista niitä enää. Tuotteet on laadukkaita ja suosituimpia olivat AIO kokoa 2.
Vaippavalikoima: Ipanat

Potito
Lastenpuoti Potito myy lapsiperheille tarpeellisia tuotteita mm. kategorioissa imetys, kantaminen ja vaatteet. Kestovaipat eivät ole verkkokaupassa isossa roolissa, mutta jotain Potitosta vielä löytyy. Satu kertoo, että verkkokaupan myyntihitti on ergonominen ja ihanan pehmeä Tula-kantoreput. Kestovaipoista myydyin artikkeli on HH Wool -villahousut.
Vaippavalikoima: Babyidea, Bummis

Pumpulipuu
Vaippavalikoima: Bambineo, Engelin, Pilvi, Pop-In, TotsBots

Raskauskeiju
Raskauskeiju.fi on äitiyden-, odotusajan- ja lastentarvikkeiden erikoisliike netissä. Raskauskeiju on suomalainen perheyritys ja toimitukset tapahtuvat Suomesta käsin. Raskauskeijulta Paula kertoo, että luottamus ja palvelualttius ovat yrityksen kulmakivet. Koko verkkokaupan myyntihittinä toimivat luotettavat ovulaatio- ja raskaustestit sekä vauvan sydänäänten kuunteluun tarkoitettu kotidoppler. Verkkokaupan myydyimmät kestovaipat ovat yksiväriset, farkkukuosinen sekä apina-kuvioiset Babyland-kestovaipat.
Vaippavalikoima: Babylandin taskuvaippoja ja mikrokuituimuja

Riemuli
Valikoima: Blueberry, Eemukka, Flip, Imse Vimse, Itti Bitti, Natural Baby, Niikki, Patapum, Swaddlebees

Ronja & Roope 
katso Iloska

Royalkestot
Royalkestot myy kestovaippoja, vaatteita, hoitotarvikkeita ja kantoliinoja. Jonna kertoo, että verkkokaupan myydyimpiä ovat Royalkestojen omat vaipat. Eniten myydään harkkareita, toiseksi sisätäyttöjä ja sitten tasaisesti tasku- ja AIO-vaippoja imuilla sekä ilman. Muita tuotemerkkejä menee suhteessa selvästi vähemmän, koska asiakkaat haluavat suosia kotimaista. Royalkestot myy kaikki itse valmistetut vaipat omassa verkkokaupassaan. Jonna osaa sanoa, että näin hinta pysyy edullisena, vaikka tuote onkin kotimainen. Hän kertoo myös, että Royalkestoilta autetaan myös kestoilun alkutaipaleelle sekä silloin, kun vaipatus ei ota sujuakseen. Vaippaongelmien kanssa ei tarvitse jäädä yksin. Royalkestot on jo lähes 9 vuotta valmistanut kestotuotteita niin vauvoille kuin äideillekin.
Vaippavalikoima: Fuzzi Bunz, Imse Vimse, Jutta, KVK, Patapum, Pop-In, Royalkestot, TotsBots

Sadette
Sadette-yrityksen omistaa kolmen lapsen äiti, jolla on myös vuosien kokemusta kestovaippojen käytöstä jokaisella lapsellaan. Sonja kertoo, että erityisesti sydäntä lähellä ovat suomalaisten äitien perustamat pienyritykset, sillä he haluavat tarjota laadukkaita ja helppokäyttöisiä sekä toimivia ratkaisuja ja kestovaippatuotteita suomalaisille perheille. Ostamalla kestovaippatuotteita Sadette-verkkokaupasta asiakas tukee samalla kahta tai useampaa suomalaisen äidin/perheen pienyritystä. Valtaosassa Sadeten myymistä tuotteista käytetään suomalaisia laadukkaita kankaita. Viime vuosina verkkokauppa on laajentaneet suomalaisten kestotuotteiden lisäksi myös ekologisiin puhdistus- ja vaatehuolto- sekä hygienia- ja ihonhoitotuotteisiin, voidakseen palvella entistä paremmin kasvavaa asiakaskuntaa. Kestovaipoista ovat suosituimpia Onnikas-tuotteet, joista myydyimpiä tällä hetkellä on Toivo Taskuvaippa ja Sulo Yövaipat, kestositeet sekä imuista Viksu, Yö-Viksu ja Hertta. Kesä-heinäkuun vaihteessa (2015) on SUPERhittituotteeksi noussut uutuusimut Onnikkaan Välkky-imu ja Nokkela-taitto. Kestosuosikki on suomalaisen kestoilun klassikkotuote Mannamaan Perhostaittoimu. Kestositeistä löytyy kaksi todella suosittua kotimaista merkkiä: Onnikas ja Tirsokas. Harjoitteluhousuista Mannamaan rinnalle ovat nousseet uutuutena Hahtuvahullu- ja Tirsokas-harkkarit. Hahtuvahullu-tuotteista taskuvaippamalleja on Sadette-verkkokaupassa useita, joista tämän hetken suosituimmat mallit ovat Helmi tarroilla ja Loisto sivunepeillä. Sadette-verkkokaupan jälleenmyyntivalikoimaan valitaan vain suosituimpia suomalaisia kestovaippatuotteita ja muita ekologisia tuotteita. Itse valmistettua valikoimasta löytyy tällä hetkellä ainoastaan Neulottu Puhdistusliina/Tiskirätti.
Vaippavalikoima: Hahtuvahullu, MannaMaa, Onnikas, Tirsokas

Sampsukka
Sampsukka on kotimainen kestovaippojen ja vaatteiden valmistaja. Tuotteille on myönnetty Avainlippu-merkki. Sampsukan tiimille on tärkeää kotimaisuus sekä pirteät kuosit tuotevalikoimassa. Laura kertoo, että suosituimpia kestovaippoja ovat ehdottomasti yhdenkoon taskuvaipat. Koko tuotevalikoimasta eniten kysyntää on kuviotrikoisille vaatteille!
Vaippavalikoima: Sampsukka

Superjellona
Superjellona on pieni perheyritys, joka valmistaa värikkäitä kestovaippoja ja -tarvikkeita Suomessa. Tuotteissa käytetään uusiokäyttömateriaaleja, esimerkiksi taskuvaipan napit ja kiinteä froteeimu ovat kierrätettyjä. Johanna kertoo, että verkkokaupan myyntihitti on Superjellona-vaippaimu koossa M+L. Myydyin vaippa on Superjellonan Galaksi-kuosinen vaippa koossa L.
Vaippavalikoima: Superjellona

TiiperoTaapero
TiiperoTaaperon visio on tuoda iloa ja väriä jokaisen vauvaa odottavan ja lapsiperheen elämään. Valikoimassa on ekologisia, laadukkaita ja yksilöllisiä tuotteita arjen hoitotarvikkeista aina pieniin hemmotteluhetkiin asti. TiiperoTaaperon kaikki tuotteet ovat omassa varastossa, joten toimitukset ovat perillä jopa seuraavana päivänä tilauksesta. TiiperoTaaperolta Laura kertoo, että verkkokauppa myy eniten lasisia tuttipulloja ja juomapulloja. Kestovaipoista suosituimpia ovat kotimaiset Tirsokas-vaipat sekä ulkomaiset TotsBots-vaipat.
Vaippavalikoima: Babyidea, Bambinex, Bummis, Imse Vimse, TotsBots, Itti Bitti, Tirsokas

Tirsokas
Tirsokas-merkillä kestotuotteita valmistaa Jonna. Verkkokaupan suosituimmat tuotteet ovat kestositeet, erityisesti päiväsiteet. Kaikki Tirsokkaan tuotteet valmistetaan suomalaisena käsityönä ja tuotteiden korkea laatu on Jonnalle tärkeää.
Vaippavalikoima: Tirsokas

Toukkashop
Kestovaippoihin erikoistunut verkkokauppa, josta saa taskuvaippoja, imuja, harjoitteluhousuja ja vaippapusseja. Toukkashopin Jasmine on vaippojen valmistuttaja. Verkkokaupan myydyin kestovaippa on polyestermokkapintainen taskuvaippa ja myyntihitteinä ovat olleet pöllö-kuosiset vaipat! Toukkashop on tunnettu runsaasta kuosivalikoimastaan ja nopeasta toimituksesta. Syksyllä yritys keskittyy kestovaippojen helppouteen ja siksi valikoimiin on tulossa uusi tarrallinen AIO-vaippa, mikä kuivaa nopeasti ja on heti narulta käyttövalmis! Vaippa sopii erityisesti hoitorutiineihin ja kestovaippoihin tottumattomien käsiin, joten on hyvä myös isovanhemmille ja aloittajille.
Vaippavalikoima: Toukka

Tuttimaakari
Tuttimaakarin valikoimassa on tuotteita sekä kotimaisilta että ulkomaisilta valmistajilta, lisäksi yritys valmistaa myös omia kestotuotteita Tuttimaakari-merkillä. Outi Tuttimaakarista kertoo, että muiden valmistajien tuotteista myydyimpiä vaippamerkkejä ovat FuzziBunz ja gDiapers, omista Tuttimaakarin tuotteista menevimmät varmasti taskuvaipat, zorb–tiimat ja taittoimut ja kuivaliinat, sekä naisten tuotteista kestoliivinsuojat ja kestositeet.  Lisäksi mm. ruokalaput ja PUL -kankaiset vaippapussit ovat hyvin kysyttyjä. Tuttimaakari maahantu sekä kestotuotteita että kestovaippakankaita. gDiapersin osalta Tuttimaakari taitaakin olla ainoa myyjä Suomessa.
Vaippavalikoima: Babyidea, Bummis, FuzziBunz, gDiapers, Imse Vimse, Little Lamb, Tuttimaakari

Vaippatalo 
Vaippavalikoima: Fuzzi Bunz, Imse Vimse, Little Lamb, Patapum

Vaunula
Vaunula myy käytännöllisiä ja edullisia perustarvikkeita, joilla pärjää hyvin vauva-ajan. Jonna kertoo, että verkkokauppa myy tasaisesti kaikkea valikoimastaan, eikä mikään yksittäinen tuote ole noussut selkeästi muiden yläpuolelle.Vaunula myy Suomessa laboratoriotestattuja Babyland-vaippoja. Vaipat ovat olleet tykättyjä ja tällä hetkellä verkkokaupan varasto onkin tyhjillään. Harkkahousut myyvät todella hyvin, vaikka kestovaippabuumi vaikuttaa hieman rauhoittuneen.
Vaippavalikoima: Babyland

VauvaPOP
VauvaPOP on lastentarvikkeiden myymälä ja verkkokauppa, jonka valikoimasta löytyy kaikkea mahdollista tuttipulloista lastenvaunuihin. Sonja kertoo, että VauvaPOPin kestohitti on Goldbugin turvareppu. Kestovaippatuotteista Patapumin yhdenkoon taskuvaipat ja Muksujen harkkahousut ovat suosittuja. Asiakkailtaan Sonja on kuullut kehuja, että Babyonon kuivaliinoja tilataan aina useampi paketti ja
viedään kaverillekin, koska ne ovat niin hyviä. Elokuun 2015 aikana VauvaPOPin verkkokauppa uudistuu. Tähän liittyen kommentteja ja kehitysehdotuksia otetaan mielellään vastaan ja parhaat vinkit palkitaan! Verkkokaupan edistymistä voi seurata liikkeen Facebook sivuilla: www.facebook.com/vauvapop .
Vaippavalikoima: BabyOno, Muksut, Patapum, Popix

VauVauva
Vauvauva on monipuolinen erikoislastentarvikeliike, josta löytyy kantoliinaohjaajan palvelut, ergonomiset kantovälineet, kestovaipat, äitiystuotteet ja lastentarvikkeet. Eniten Vauvauva myy ergonomisia kantovälineitä, mutta vaippojen osalta ehdottomasti suosituin tuote on bumGeniuksen taskuvaipat. Vauvauvan Elina kertoo, että ylipäänsä helppokäyttöiset tasku- ja AIO-vaipat (kuten TotsBotsin Easyfit) ovat asiakkaiden suosiossa.
Vaippavalikoima: Babyidea, BumGenius, Hahtuvahullu, Imse Vimse, Itti Bitti, Tirsokas, TotsBots

Vauvavaruste
Vauvavaruste on riihimäkeläinen vaippailutarvikkeiden jälleenmyyjä ja maahantuoja. Verkkokaupassa kestovaipat ovat isossa roolissa ja valikoimaa riittää sekä vaipoissa että vaippailutarvikkeissa. Verkkokaupan valikoimasta kaikki Little Lamb -tuotteet ovat erittäin suosittuja, erityisesti bambu-lisäimut, liivinsuojat, bambu-sisävaipat, vaippapäälliset ja yhdenkoon taskuvaipat. Uutuuksista Little Lamb bodyn jatkopalat ovat osoittautuneet suosituiksi. Melkoinen hitti on ollut keväällä myös Söpö-imetyssuojat. Myydyin kestovaippa on Little Lamb yhdenkoon taskuvaippa ja Tots Bots Easyfit V4.
Verkkokaupan vaippavalikoima: Bambinex, Bright Bots, Charlie Banana, Little Lamb, Patapum, TotsBots

Vekaravintti
Vekaravintillä kestovaipat eivät ole isossa roolissa ja varastosta löytyy tällä hetkellä harsoja, imuja, villahousuja ja Sonettin pesuaineita. Minulle kerrotaan, että verkkokaupan tuotteista kaikkea menee kivasti kaupaksi ja esimerkiksi Sophie-kirahvi on ollut suosittu. Vekaravintin palveleva puoti löytyy Keravan kävelykadulta, jossa tuotteita on paljon runsaammin kuin verkkokaupassa!
Vaippavalikoima: Babyidea

Vihreä Sammakko
Vihreä Sammakko myy mm. kantamistarvikkeita, leluja ja kestotuotteita. Vihreän Sammakon Hanna vastaa minulle, että verkkokaupan myyntihittejä ovat kantoliinat ja -reput. Näistä erityisesti rengasliinat ovat suosittuja. Hanna kertoo, että hänen mielestään on erityisen mukavaa kun hän pääsee esittelemään tuotteita asiakkaille kasvotusten ja auttamaan heitä esimerkiksi kantamisasioissa. Paitsi kantovälineet, myös luomulaatuiset Peppa-unilelut ovat olleet erityisen suosittuja. Kestovaippavalikoima keskittyy tällä hetkellä vain muutamaan merkkiin, BumGenius Elemental -vaipat ovat kategorian suosituimpia.
Vaippavalikoima: BumGenius, Babyidea

Villiankka
Villiankasta löytää laajan valikoiman erilaisia kestovaippoja ja kankaita kestovaippojen ompeluun, laadukkaita kantoliinoja, trendikkäitä äitiysvaatteita, imetysliivejä sekä ekologisia leluja sekä luomupuuvillaisia vauvan vaatteita. Villiankan valikoimassa on vain sellaisia tuotteita, jotka kelpaisivat Leilan omaan tai hänen lapsensa käyttöön. Tuotteita, jotka tukevat mm. vaistovanhemmuutta, perhepetiä, pitkää imetystä ja ekologisia valintoja. Leila kertoo, että reilun kymmenen vuoden aikana kaikkein suosituin tuote kestovaipoista on aina ollut kuivaliinat, paperiset biohajoavat ja pestävät. Toinen suosikkituote on kiilatyynyt! Leila on huomannut, että vaippojen myynti vaihtelee kausittain, välillä suosiossa ovat olleet harsot ja villahousut ja välillä AIO:t. Yksi myydyimmistä on muotoonommellut sisävaipat/sisätäyttövaipat. Leila rohkaisee asiakkaitaan ottamaan rohkesti yhteyttä ja lupaa neuvoa niin kantoliinojen, reppujen, kestovaippojen kuin imetyksenkin kanssa yli 18 vuoden äiti- ja 11 vuoden Villiankka-kokemuksella.
Vaippavalikoima: Babyidea, Bambinex, Eemukka, Itti Bitti, MannaMaa, Muksut, Ones&Twos, Pop-In, Tirsokas, TotsBots7 kommenttia:

 1. Mukavan pitkä lista. Ellan ja suden tuohon voisi vielä lisätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä huomio, kiitoksia! Laitoin Ella ja sudelle sähköpostia tästä, toivottavasti ehtivät pian vastaamaan.

   Poista
 2. Helou, ajattelin napata tämän postauksesi linkin pieneen kestovaippa-haaste-infoon facebookin puolelle jos sopii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa linkki :) https://m.facebook.com/photo.php?fbid=789632807822508&set=a.291865157599278.67271.100003273877841&type=1&ref=m_notif&notif_t=like

   Poista
 3. Kiitos hyödyllisestä koosteesta! Tässä menikin mukavasti aikaa, kun nämä kahlasi läpi :-D Löysin tänään muuten uuden tuttavuuden: http://superjellona.tictail.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos vinkistä, pyydetäänpäs Superjellona listalle mukaan!

   Poista