keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Voi apua, turvaistuin... Part II

Kävimme pari päivää sitten ostamassa turvaistuimen, valintamme oli lopulta tiukan pohdinnan jälkeen Cybex Sirona. Ostopäätöksen tekeminen tuntui hirveän vaikealta. Kyseessä on kallis kampe, jota ei viitsi uusia muutaman kuukauden päästä, jos se ei tunnukaan hyvältä.

Halusimme istuimen, jonka voi kääntää joko selkä tai myöhemmin kasvot menosuuntaan, molemman suunnan Isofix-kiinnitys olisi kiva, helppo kallistus plussaa ja testimenestyskään ei haitannut. Top 3:een mahtuivat BeSafe Izi Combi X3 (n. 400 euroa), Britax Dualfix (n. 500 euroa) ja Cybex Sirona (n. 600 euroa). BeSafen istuimessa on Isofix-kiinnitys vain selkä menosuuntaan asennuksella. Käytettäessä kasvot menosuuntaan turvaistuin kiinnitetään turvavöillä. Lisäksi Autoliitto arvioi istuimen ahtaaksi ja istuma-asennon pystyksi. Kaiken kaikkiaan istuin vaikutti hyvältä!

Britax Dualfixissä ja Cybex Sironassa on semmoinen hieno ominaisuus, että sen saa käännettyä sivuttain, jolloin lapsen nostaminen istuimeen ja vöiden laittaminen on super super helppoa! Molemmissa mekanismi oli helposti käytettävissä. Kaksikosta tuli valittua Sirona sen vuoksi, että käytettäessä kasvot menosuuntaan istuimeen vaihdetaan etusuojatyyny, joka turvallisuuden lisäksi helpottaa entisestään turvavyörumbaa. Lisäksi Autoliitto arvioi Sironan tilavaksi ja istumisasennon miellyttäväksi ja istuimen sivutörmäyssuoja oli tämän porukan paras. Cybex Sirona voitti kaksintaistelussa myös ulkonäköpisteet itselleen.

Edullisesti istuimen haimme naapurista eli Haaparannasta Barnens Landista! Hintaero oli huomattava ja reissu kannatti. Ystävällistä palvelua sai sujuvasti suomeksi ja tuurilla varastosta löytyi myös muitakin värejä kuin mustaa. Kaveri tilasi omansa saksalaisesta verkkokaupasta ja taisi saada vielä 10 euroa halvemmalla postikuluineen omansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti