lauantai 18. huhtikuuta 2015

Kestotalouspaperi

Kun ensimmäisen kerran törmäsin otsikon sanaan, en tiennyt pitäisikö kurtistaa kulmia vai hyppiä riemusta. Jos käyt läpi samoja tuntemuksia, et ole ainoa.

Jatkuva talouspaperin raahaaminen kaupasta kyllästyttää. Pitäisi joskus aivan katsoa tarkasti, kauanko yksi talouspaperirulla meidän taloudessa kestää. Mieleni tekisi arvata tunteja, vaikka totuus on varmaan päiviä.

Kestotalouspaperin idea ei ole oma, vaan luin sen netistä. Niitä on helppo tehdä, kuka tahansa ompelukoneen omistaja sen osaa ja lopputuloksena on puhdas ja imukykyinen pyyhe, jota käytetään ja pestään yhä uudelleen ja uudelleen.Tee näin:
Ostetaan puuvillaharsoja. Värikkäitä, valkoisia, kuviollisia - oman maun mukaan! Yksi harso leikataan saksilla neljään yhtä suureen osaan, leikattuun reunaan ommellaan siksak ja siisti reuna. Hifistelijä voi laittaa laatikossa pyörivät kanttinauhatkin käyttöön ja saumurilla tulee valmista yhdellä kerralla!

Talouspaperista en vielä ole valmis luopumaan, vaan ajattelin käyttää näitä pikkuharsoja ja tavallista talouspaperia aina käyttötarpeen mukaan. Esimerkiksi Vauhtiveikon nassu on mukavampi pyyhkäistä puhtaaksi pehmeällä harsolla kuin talouspaperilla tai puhdistuspyyhkeellä. Tarkemmin asiaa miettiessä pikkuharsoilla voi korvata talouspaperin melkein joka tilanteessa.

Tämä on myös hyvä käyttötarkoitus vauvalta käyttämättä jääneille harsoille! Keittiöön ja siivouskäyttöön.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti