torstai 16. huhtikuuta 2015

gDiapers eli gNappies testissä

Nyt on reilu kuukausi gDiaperin käyttöä takana. Mikäli tuote on uusi tuttavuus, kannattaa ensin piipahtaa lukemassa blogini Siis mikä gDiaper?! ja palata sitten tänne.

Hankin gDiaper-tarvikkeet Vauhtiveikon ollessa 5 kuukauden ikäinen. Vastasyntyneestä asti poikaa oli kestovaipatettu taskuvaipoilla ja kaipasin jo itse jotain vaihtelua Suunnitelmissa oli ostaa joku hyvä kuorivaippa ja siihen läjä erilaisia imuja. Verkkokauppoja tutkaillessani törmäsin sattumalta gDiapers-tuotteisiin, tutustuin niihin vähän tarkemmin ja olin myyty! Tilasin Stoffywelt-verkkokaupasta kerralla kunnon satsin: kahdet gPantsit kokoa M, pari ylimääräistä gPouchia ja vino pino erilaisia vaippaan sopivia imuja. Otin aina yhden tai kaksi useampaa eri laatua, noin testimielessä. Sen verran olen oppinut näissä vaippahommissa, ettei kannata laittaa kaikkia munia samaan koriin!Housut olivat väreissä Galoshes Green ja Glacier Mountain Flannel. Tarrakiinnitykset näissä housuissa ovat sitä luokkaa, että ne kestävät isältä pojalle. Tai ehkä ei sentään. Aika huvittava ajatus - minkähänlaiset vaipat ovat silloin käytössä, kun Vauhtiveikko tekee lapsia?


Niitä muovisia pussukoita eli gPoucheja ostin parit ylimääräiset heti alkuunsa. Se on ollut aivan sopiva määrä, sillä isomman asian sattuessa sen muovipussukan saa myös yleensä laittaa pyykkiin. Todettakoon tässä saman tien, että se pussukka ei ole muovia, vaan jotain hengittävää supermateriaalia. Minulla unohtui kerran hoitopöydän nurkalle useammaksi tunniksi litimärkä vaippa ja pussukan alla ollut gPants-kangas oli selvästi kostea.


gDiaper paksuimmillaan: imuna puuvillaprefoldi

Sinne pussukkaan voi laittaa jos jonkinmoista imua. Jälkiviisaana totean, että kannatti ostaa ensin vain sopiva sekoitus vähän joka sorttia, sillä ne, mistä luulin pitäväni eniten ovatkin makoilleet vain laatikon pohjalla ja koko satsin edullisimmat puuvillataitot ovatkin osoittautuneet erinomaisiksi käytössä! Mieluiten täytän gDiaperini näillä:

1. Thirsties Stay Dry Duo Insert - superimukykyinen ja mukavan pehmyt luottoimu, jossa on stay dry -kangaskin päällä. Imu koostuu fleecestä ja kahdesta kerroksesta mikrokuitua sekä alempi puolisko viidestä kerroksesta hamppu-puuvillaa (55%, 45%). Istuu täydellisesti gPouchiin. Voisin käyttää pelkästään näitä ja olla tyytyväinen!
2. gDiapers gCloth - oikein hyvä imu, ohut mutta imukykyinen. Päällimmäisenä kerros mikrofleeceä, kerros mikrokuitua ja kaksi kerrosta hamppu-puuvillaa (55%, 45%). Tässäkin fleece pinnassa, joten käyttövalmis sellaisenaan. Ohuen imun alle mahtuu helposti lisäimu gPouchiin. Itse olen käyttänyt Muksut Imuiisi -lisäimuja ja Little Lamb -bambulisäimuja.
3. Cosies Unbleached Cotton Prefolds - koko 2 sopii pesujen jälkeen M-XL -kokoiseen gDiapersiin. Tämä oli koko joukon yllättäjä: edullinen luottotuote, joka on jatkuvasti käytössä ja pyykissä. Tällä imulla vaipasta tulee melko muhkea paketti, mutta se muokkautuu hyvin haarovälin kohdilta ja on ollut mukava käyttää.
4. Thirsties Duo Hemp Prefold - joukon kallein tuote on jäänyt aika vähäiselle käytölle. Imukykyä on vaikka muille jakaa, mutta taitosta tulee melko paksu ja jäykkä. Sijoitus tulevaisuuteen, kenties?

Kuivaliinaksi olen ostanut läjän Little Lamb -fleecehoitoliinoja, koko 2 on sopiva M-XL -gPouchiin. Thirsties Stay Dry Duo ja gCloth eivät kuivaliinaa oikeastaan tarvitsisi, koska niissä on fleecekerros päällimmäisenä. Olen kuitenkin käyttänyt Little Lambin liinoja kaikkien täyttöjen kanssa, koska ne pitävät Vauhtiveikon ihon mielestäni parhaiten kuivana.


gDiapers-vaipan pukeminen on helppoa. Ajattelin sivulla olevien kiinnitystarrojen hieman haittaavan pukemista, mutta Vauhtiveikko hyörii ja pyörii niin kovasti, että pian julistan kaikki edestä kiinnitettävät vaipat hankaliksi.

Vaippaa pukiessa gPouchin reuna laitetaan huolellisesti ylös, minne alushousut puettaisiin. Itse teen niin, että litistän pussukkaa toisella kädellä ja toisella nostan etuosan ylös ja Vauhtiveikon mahaa vasten. Tarrojen kiinnitysten jälkeen kurkkaan vielä sivustapäin, että pussukka on oikealla paikalla. Jos pussukka jää puolihuolimattomasti jonkun reiden poimuun, vaippa falskaa. Minulle ei ole kertaakaan näin käynyt, mutta näin olen lukenut.

Kuukauden ajan olen ollut tyytyväinen gDiaper-käyttäjä ja voin suositella niitä erittäin lämpimästi!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti