lauantai 25. huhtikuuta 2015

BumGenius Elemental testissä

BumGenius-mallistoon kuuluu taskuvaippa Stay Dry 4.0, kaksi All in one -vaippaa Freetime ja Elemental, Flip-kuorivaippa sekä vastasyntyneen oma Newborn-vaippa. Vauhtiveikon testissä ovat olleet myös 4.0-taskuvaippa ja Freetime-AIO-vaippa, joihin löytyy linkit tämän kirjoituksen lopusta.

Taskuvaippa, Flip-kuori, Elemental ja Freetime

Elemental on yhdenkoon AIO-vaippa. All in one eli AIO tarkoittaa sitä, että vaippa laitetaan käytön jälkeen pyykkiin ja kuivettuaan se on taas valmis käyttöön. Helppoa! Taskuvaipasta ja Freetime-vaipasta poiketen Elementalia saa vain neppikiinnityksellä. Meidän kaikki BG:t ovat neppikiinnitteisiä, mutta voin hyvin uskoa tarroja käyttävän valitsevan toisen vaipan tämän vuoksi. Ei syytä, sillä ne nepit ovat erittäin helppoja käyttää! Minusta on kiva tietää, että vaippa tulee joka kerta ja kaikilla vaipanvaihtajilla kunnolla päälle, kun kiinnitys tulee aina samoin. Vaipan säädöt oppii nopeasti muistamaan: monesko neppi ulkoapäin ja montako tyhjää jää keskelle. Tarrakiinnitteisiä käyttäessäni jään aina epäilemään, että tulikohan vaippa nyt liian tiukalle tai liian löysälle.

Yhdenkoon vaippaa säädetään edessä olevin nepein ja vaipan pitäisi sopia koko vaippaiän. Vauhtiveikko käytti BG:n taskuvaippoja jo aivan pikkuveikkona ja ainakin ne istuivat jo silloin hyvin päälle ja ne oli helppo huuhdella ennen pyykkisäilytystä.

BumGenius Elemental uudistui pari vuotta sitten. Uuden Elementalin imuosana on kuusi kerrosta erittäin imukykyistä ja ihanan pehmeää luomupuuvillaa. BumGeniusin toisessa AIO-vaipassa Freetimessa imuosa on mikrokuitua, kun Elementalin imuosa on luonnonkuitua.

Imuosa on kahdessa päällekkäisessä osassa molemmista päistään vaippaan ommeltuina. Näin vaipan saa hyvin kuivumaan ilmavasti. Myyntipaketista huomasin, että Elemental-vaippa luvataan kuivata kuivausrummussa miedommalla lämmöllä eli sillä höyhen-kuivauksella.


Pienimmillä säädöillä imuosat ovat reilun kokoiset vaipassa (kuva yllä). Imuja voi taitella tarpeen mukaan eteen tai vaipan keskelle, miksipä ei taaksekin. Keskimmäisellä kokoasetuksellakin imuja joutuu hieman taittelemaan, itse taitan aina etureunaan ylimääräiset.

Olen kuullut ja lukenut joillakin olevan sellaista ongelmaa, että Elemental vuotaa, kun imut ovat rutistuneet vaipan sisässä. Meillä vaippa ei ole vuotanut, vaikka haarovälin kohdilta koko vaippa on aina aivan kurtussa. Päinvastoin mielestäni neste imeytyy tasaisesti koko imun alueelle, kun vaippa käytetään aivan märäksi asti. Samalla tavoin meillä on käytetyssä taskuvaipassa taittoimut tuhannen rutussa ja vaippa toimii silti moitteetta.

Elemental ja Flip

Vauhtiveikolle ovat kaikki BG:n vaipat istuneet päälle hyvin eikä Elemental tee poikkeusta. Vaippa näyttää hieman leveämmältä taskuvaippaan ja Freetimeen verrattuna. Pelkkä vaippa päällä siinä on huomattavissa pientä pussimaisuutta, mutta housut jalassa sitä ei näe. Tämä on ohuin kestovaippa mitä olen kokeillut!


Koska vaipasta puuttuu pintakuiva kerros, voi valita käyttääkö paperia vai fleecekuivaliinaa. Joillekin on tärkeää käyttää pelkkiä luonnonkuituja ja halutessaan fleecekuivaliinan voi toki jättää kokonaan pois. BumGeniusin omat fleecekuivaliinat sopivat vaippaan hyvin, samoin minun ehdottomat suosikit eli Little Lambin fleecekuivaliinat. Meillä vaippaa on pidetty ilman kuivaliinaakin. Samalla tuli tahtomatta testattua miten kätevää Elemental on suihkuttaa bide-suihkulla vessanpönttöön. Hyvinhän se sekin onnistui.

Elemental-vaipalle suositellaan ennen käyttöönottoa pesemistä 3 - 5 kertaa. Luonnonkuidun imukyky paranee useamman pesun jälkeen. Vaipan voi ottaa nopeamminkin käyttöön, mutta sitä täytyy vaihtaa useammin kuin hyvään imuun pesty vaippa. Itse pesin ensimmäisen pesun tavallisen pyykin joukossa vaippapyykille sopivaa pesuainetta käyttäen.


Vaikka malttamaton minä en pessyt vaippaa montaa kertaa ennen käyttöönottoa, on siinä hyvä imuosa itsessään enkä käytössä ole kaivannut vaippaan lisäimuja. Sen verran kuitenkin sovitin lisäimuja vaippaan, että voin sanoa Muksut Imuiisin ja Little Lamb -bambulisäimun sopivan sinne hyvin. Lisäimun voi laittaa omien imujen alle, kuten kuvassa on Imuiisi laitettu, tai vaipan kahden puuvillaimun väliin. 

Uuden vaipan kokeileminen on aina jännittävää puuhaa! Jostain syystä juuri Elemental kiehtoi minua ja mietin sen hankkimista pitkään ennen kuin lopulta raskin sen ostaa. Mainospuheet ohuesta ja imukykyisestä kestovaipasta osoittautuivat todeksi. Olen ollut vaippaan enemmän kuin tyytyväinen eikä tämä varmasti jää meidän ainoaksi Elemental-vaipaksi. Näitä pitää saada lisää, sillä tykkään tästä yhtä paljon jos en enemmänkin kuin 4.0-taskuvaipasta! Ja se on aika paljon se!


Vauhtiveikko testasi myös:
BumGenius 4.0 -taskuvaippa
BumGenius Freetime-AIO-vaippa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti