tiistai 29. syyskuuta 2015

Onnikkaan imut

Olen jo aikaisemmin tunnustanut rakkauteni taskuvaippoihin. Erityisesti yhdenkoon vaipat ovat mielestäni järkiostos, sillä samoja vaippoja voi käyttää vastasyntyneestä taaperoikäiseksi asti. Olisi myös harmillista, jos joutuisin luopumaan upeista printeistä aina vauvan kasvaessa seuraavaan vaippakokoon! Huh, tuli aivan vilun väristyksiä pelkästä ajatuksestakin...

Rasti ruutuun: taskuvaipat ovat siis hyviä. Melko varhaisessa vaiheessa kuitenkin huomasin, että en erityisemmin pidä niiden mukana usein myytävistä mikrokuituimuista. Jotkut tykkäävät niistä, toiset eivät. Minun mielestäni niissä tuli aika pian imukyky vastaan ja lisäksi niitä oli tympeä käsitellä.


Meillä on ollut Onnikkaan suosikkituotteita käytössä: "Onnikas Valtti, Viksu ja Tintti". Itse asiassa olen pitänyt niistä niin paljon, että tilasin muutaman imun lisää. Valtaosa meidän vaippavarastosta on taskuvaippoja ja Onnikkaan imut sopivat erittäin hyvin myös muiden valmistajien vaippoihin! Pyykkipäiväkin sujuu mukavasti, kun saa viikailla kauniskuosisia imuja taskuihin! Sadeten varastosta löytyy Onnikkaan imuja ja vaippoja yleensä kattavalla kuosivalikoimalla, mutta mieluisensa voi tilata myös suoraan Onnikkaan sivuilta.


Onnikkaan tuotteet ommellaan Suomessa kotiompelimoissa. Onnikas tunnetaan korkealaatuisista tuotteistaan, itse pidän eniten niistä pienistä yksityiskohdista, joilla Onnikas-tuotteet erottuvat edukseen! Nämä pikkujutut huomaa usein vasta käyttäessään tuotteita ja ne aiheuttavat hyväksyviä kulmien kohotuksia ja mykistettyjä "Vau!"-huudahduksia. Esimerkiksi meidän Valtti -yhdenkoon taskuvaipassa on coolmax-sisäkankaan alle taskun puolelle ommeltu tencel-joustofrotee kiinteäksi imuksi. Se paitsi nappaa tehokkaasti pissaukset taskussa olevaan imuun myös mukavalla tavalla ryhdistää coolmaxia. Myös imuosista löytyy nokkelia yksityiskohtia ja välkkyjä ratkaisuja. Imujen säätäminen suuntaan tai toiseen onnistuu helposti, imuja voi liittää toisiinsa ja ne muodostavat Onnikkaan vaippojen kanssa kunkin omaan tarpeeseen muunneltavan tuoteperheen.

Mutta katsotaanpa tarkemmin, mihin noista Onnikkaan imuista oikein on.Nokkela - Suosikkini!
Selkeälinjainen ja simppeliltä vaikuttava taittoimu, jonka strategiset taitoskohdat tekevät siitä hyvin istuvan ja neppikiinnitys helpottaa taskuvaippaan laittamista. Tätä ei tarvitse kiskoa kuosiinsa pesun jälkeen ja se tipahtaa kuivausrummustakin (matalalla lämmöllä) ulos ryhdikkäänä.

Nokkela-imut: Vauhtipuput M, Punainen tutti L
Anatomiaa:
Nokkelassa on yhteensä kolme kerrosta: kaksi kerrosta bambuhamppufleeceä ja päällä joustofrotee. Yleensä taittoimu taitellaan tasan kolmeen osaan taskuvaipan sisään. Nokkela taitellaan hieman vajaaksi, jolloin reunoille jää ohuemmin imua ja vaippa istuu paremmin. Ommellut taitoskohdat helpottavat taittelussa. Nokkela-taitto kiinnittyy nepeillä, joten sen sujauttaminen taskuun käy helposti ilman taitosten aukeilua. Kolmeen kertaan taitettuna Nokkelan keskikohdassa on 9 imukerrosta. Nokkela-taittoimua valmistetaan koossa M ja L.

Nokkela & Valtti, Nokkela & Viksu
Käyttö:
Nokkela napsautetaan nepeillä kiinni Onnikkaan vaippoihin tai Viksu-imuun. Nokkelan ja Viksun yhdistelmässä on jo järeät 15 imukerrosta, joka käy jo yövaipan imusta!

Nokkela on erinomainen imu taskuun kuin taskuun, minä täytän mieluiten BumGenius-taskut näillä. Nokkela sopii paitsi taskuvaippaan, myös kuorivaippaan imuksi. Nokkelan kiinnitysnepit jäävät vaippaan alapuolelle ja kiinnityksen vuoksi imuosa pysyy ryhdikkäänä ja paikallaan vauhdikkaammassakin menossa. Itse laitan aina ison ja pehmeän fleecekuivaliinan vielä märkäpintaisen imun päälle kuorivaippaan.


Kenelle:
Nokkelan taitteluun ja neppien napsutteluun kuluu muutamia sekunteja. Minulle tämä ei ole ongelma, sillä yksi vauva-arjen suosikkihetkiäni on imujen viikailu ja taskuvaippojen täyttäminen aamukahvin ohessa. Kukapa olisi vielä vuosi sitten arvannut?! Osa Nokkelan viehätystä on se, että sievät joustofroteekuosit ovat imussa näyttävinä isoina pintoina. Nokkela on oikein kunnon tuhti imu, mutta se ei tunnu paksulta tai kankealta. Halutessaan Nokkelaa on helppo tuunata imukykyisemmäksi joko lisäämällä siihen Viksu-imun tai vaikka asettamalla jonkin lisäimun Nokkelan taitosten väliin.


Tintti - Pitkäaikainen ystävä!
Pitkulainen imuläppä Tintti on seikkaillut aikaimmin blogissani: "Onnikas Valtti, Viksu ja Tintti". Tintti on siro, sievä perusimu, jota voi käyttää yhdenkoon vaipassa kaikilla kokosäädöillä.

Anatomiaa:
Selkeälinjainen pitkä läppäimu, joka taitetaan kahtia vaippaa täytettäessä. Nopea kuivumaan ja nopea sujauttaa taskuun. Tintin joustofroteen alta löytyy kolme kerrosta bambuhamppufleeceä. Tintti on näppärä perusimu taskuvaippaan ja sisätaskuvaippaan. Tintti kiinnittyy nepeillä Onnikkaan vaippaan tai Viksu-imuun.

Tintti ja Valtti-taskuvaippa
Käyttö:
Tintti sopii hyvin sekä ohuthaaraisiin että leveähaaraisiin vaippoihin imuksi. En ole vielä löytänyt taskuvaippaa, johon Tintti ei sopisi. Tintti on ollut meidän Charlie Banana -taskujen pelastus, sillä niiden omat mikrokuituimut eivät ole kovin hyviä ja kapeahaaraiseen vaippaan on ollut vaikeaa löytää mukavasti istuvaa imua.

Tinttiin voi liittää Viksun, jolloin tässä yhdistelmässä on jo 14 kerrosta imua. Tätä imua voisi käyttää esimerkiksi yövaipassa.

Tintti ja Viksu
Kenelle:
Tämä imu käy Onnikkaan Toivo-taskuvaippoihin ja Valtti-vaipan perusimuksi vauvasta vaariin - eipäs kun pikkuvauvasta taaperoikään asti. Tintti sopii erinomaisesti jopa kapeahaaraisiin taskuvaippoihin. Suoraan valmistajalta Onnikkaalta tilatessa Tinttiin voi halutessaan valita myös muita materiaaleja bambuhamppufleecen tilalle.


Viksu - Monikäyttöinen apulainen!
Viksu on imu, lisäimu ja tarvittaessa Tintin ja Nokkelan apuri. Viksulla on monta eri käyttötapaa ja ne kaikki ovat aivan oikeita. Tämä monikäyttöinen imu sopeutuu moneen eri käyttötarkoitukseen ja kaiken lisäksi Viksussa vain on "sitä jotain"!

Anatomiaa:
Viksu on siro kaksiosainen imu, missä tiimanmalliseen alaosaan kiinnitetään nepeillä pienempi Pätkä-imu. Molemmissa osissa on kaksi kerrosta bambuhamppufleeceä ja päällä joustofrotee. Viksussa on yhteensä kuusi imukerrosta. Viksua valmistetaan kolmea eri kokoa S, M ja L. Viksuun voi valita mieleisensä imumateriaalin tilattaessa suoraan Onnikkaan sivuilta.

Viksu
Käyttö:
Viksun imukykyä voi parantaa Bambusydän-lisäimulla, joka kiinnitetään Viksun neppeihin kiinni. Samalla tavoin lisäimuksi voi kiinnittää Välkky-imun mukana tulevan lisäimun (alla kuvassa). Tuhtia imua tarvittaessa Viksun voi napsauttaa kiinni joko Nokkela-imuun tai Tinttiin! Lisäksi Viksun voi hajottaa kahteen osaan, jolloin tästä riittää lisäimu kahteen vaippaan. Melko monipuolinen apulainen, vai mitä?!


Kenelle:
Monipuoliselle Viksulle löytyy varmasti käyttöä jokaisen vaippavarastossa. Ainoaksi vaipan imuksi Viksu sopii ahkeralle vaipanvaihtajalle. Viksu ei yksistään riitä, jos vaippaa on tarkoituksena pitää kolme tuntia. Myös Viksun olet voinut tavata aikaisemmin blogissani: "Onnikas Valtti, Viksu ja Tintti".


Välkky - Kun enemmän on enemmän!
Sadeten sivuilla luvataan, että "Välkky mukautuu perheiden tarpeisiin, joissa on useampikin vaipatettava, sillä imu on helposti muokattavissa 6-15 imukerroksen välillä." Katsotaanpa saako tästä insinöörikään selvää, vaikuttaa sen verran monimutkaiselta kamppeelta!

Anatomiaa:
Välkky-imuun kuuluu kaksi osaa: tiiman malliseksi kiinnitettävä pitkä taitto sekä Pätkä-imu. Isossa pitkulaisessa osassa on kolme kerrosta: kuviollinen puuvillajoustofrotee, yksi kerros bambuhamppufleeceä ja alimpana yksivärinen puuvillajoustofrotee. Välkyn sisällä olevassa Pätkä-imussa on kolme kerrosta: kaksi kerrosta bambuhamppufleeceä ja kerros puuvillajoustofroteeta. Tavanomaisessa varustuksessaan Välkyssä on yhteensä 9 kerrosta imua: tiimataiton 6 krs ja Pätkän 3 krs. Välkystä löytyy imukykyä, mutta se on muotonsa vuoksi notkea ja hyvin istuva imu. Välkkyä valmistetaan M- ja L-kokoisina.

Välkky
Käyttö:
Välkyn avonaisten reunojen vuoksi imu peseytyy hyvin kasattunakin. Märkää Välkkyä ei siis tarvitse purkaa, vaan imu nakataan koneeseen ja avataan nepit vasta kuivumaan ripustettaessa. Sisällä olevaa Pätkä-imua ei tarvitse poistaa paikaltaan kuivumaan ripustettaessa. Pyykkinarulla avattu Välkky kuivaa nopeasti. Käyttöön otettaessa napsautetaan neljä neppiä kiinn, jolloin imusta tulee tukevasti kiinni pysyvä paketti.

Tarvittaessa Välkkyyn voi lisätä vielä toisen Pätkä-imun, se napsautetaan tiimataiton sisälle alempaan neppipariin kiinni. Alla olevassa kuvassa Välkkyyn on lisätty Viksu-imusta irrotettu Pätkä.

Välkyn sisälle piiloutuu tarvittava lisäimu
Kenelle:
Välkky on suunniteltu siten, että se sopii mahdollisimman monenlaiseen vaippaan - myös siroihin malleihin. Itse olen käyttänyt Välkkyä Onnikas Valtti-taskuvaipan kanssa sekä BumGenius-taskuissa. Meillä noita BG-taskuja riittää ja Nokkelan lisäksi tämä Välkky on ollut erittäin hyvä imu niihin. Minä täytän aina taskuvaipat pyykkipäivän jälkeen valmiiksi käyttöä varten ja meillä Välkyllä täytetyt vaipat laitetaan sinne "hyvin imukykyä" -pinoon. Porrastetun muotoilun vuoksi Välkky on notkea ja erityisen hyvin istuva imu. Tarpeen mukaan Välkkyä pystyy helposti tuunaamaan vielä imukykyisemmäksi.


2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä infopläjäyksestä ja selkeistä kuvista! Näin kestoaloittelijana on kiva lukea käyttökokemuksia. Postista on juuri saapunut kyseisiä imuja ja onkin hieman hakusessa vielä näiden monipuolinen käyttö, mahdollisuuksia kun on monia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Johanna ja kiitos mukavasta palautteesta!! Onnikkaan imut ovat aivan huippuja ja laadukkailla tuotteilla kestovaippailu on yhtä ruusuilla tanssimista! Joko oma imusuosikkisi on jo löytynyt?

      Poista