keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Onnikas Valtti, Viksu ja Tintti

Kylläpä otsikon nimet kuulostavat aivan suomalaisilta supersankareilta! Ovatko nämä sankarit sinulle jo entuudestaan tuttuja? Tämä kolmikko pitää Suomen kestopeput kuivina ja huoltojoukot tyytyväisinä. Jatkuva käyttö, toistuvat pesut ja ankarat työskentelyolosuhteet saavat tästä kolmikosta parhaat puolet esille!

Sadeten Sonja lähetti meille Onnikkaan suosikki- ja uutuustuotteita testiin. Sadette-verkkokaupasta löytyy kotimaisia pitkään markkinoilla olleita kestotuotteita. Nopeista toimituksista kiitosta saaneen Sadeten valikoima on kattava, ja suomalaisten kestotuotteiden lisäksi sieltä löytyykin myös ekologisia puhdistus-, vaatehuolto-, ihonhoito- ja hygieniatuotteita. Kaikki tavarat lähetetään omasta varastosta ja asiakaspalvelu pelaa!

Valtti, Tintti ja Viksu
Valtti -Yhdenkoon Taskuvaippa on Onnikkaan uutuusmalli. Valtti on muuten saman mallinen kuin koon mukaan valmistettava Onnikkaan Toivo-taskuvaippa, mutta Valtti on haaraosastaan leveämpi. Näihin leveämpiin vaippamalleihin sopii imu kuin imu ja niihin voi laittaa tarvittaessa reilummin imua. Kotosalla pärjää hyvin melko ohuillakin imuilla, mutta itse mielelläni lisään kaiken varalta jonkun lisäimun pidemmille kauppareissuille, automatkoille ja kyläillessä.

Valtti-vaippa sopii 5-18 kiloa painaville vaippapepuille ja sen kokoa säädetään helposti edessä olevilla nepeillä. Yksi ja sama vaippa on siis käytössä pikkuvauvalla ja taaperoikäisellä! Vauhtiveikolle kävivät M-koon vaipat reisien kohdilta ahtaaksi muistaakseni pari kuukautta sitten. Nyt kun poika liikkuu aktiivisesti, ovat taas M-koon vaipat sopivia. Yhdenkoon vaippojen kokoa on helppo muuttaa isommaksi tai, kuten meidän tilanteessa, takaisin pienemmäksi. Vauhtiveikolla on nyt ikää 10 kuukautta ja painoa 9,7 kiloa ja myös Valtti on sopiva M-kokoisena. Valtti saa meiltä täydet pisteet vaipan istuvuudesta!

Vaipasta tulee kaikkein pienimmillä säädöillä pikkuruinen ja siro. Omasta kokemuksesta voin sanoa, että taskuvaippa on mitä mainioin vaippa vastasyntyneelle, koska imua on helppo säätää tarpeen mukaan ja vaippa on helppo puhdistaa.

Onnikas Valtti pienimmillään
Valttia myydään sekä tarra- että neppikiinnityksellä. Meidän Valttimme on tarrakiinnitteinen: Applix-tarra on jämäkkää ja pitää hyvin, pesutarrat löytyvät helposti. Mukavan viimeistellyn vaikutelman antaa se, että vaippojen neppien ja tarrojen värit sopivat vaipan kankaisiin!

Valtin sisäpinta on pehmeää coolmaxia. Coolmax on liukaspintainen ja se puhdistuu suihkuttamalla kamalaakin pahemmista sotkuista niin vaivattomasti, että tästähän on tulossa minun uusi suosikkimateriaali taskuvaipan sisäpinnaksi! Valtissa on coolmaxin alle ommeltu kerros kiinteää imua, jossa on myös nepit Onnikas-imuja varten. (Tähän palaamme tarkemmin hieman alempana.) Meidän Valtissamme imukerroksena on tencel-joustofrotee, joka kuivuu nopeasti ja on käytössä ohut ja huomaamaton. Neppikiinnitettävien imujen lisäksi Valtin taskussa voi käyttää imuna melkein mitä vain!

Valttia pyöritellessäni pysähdyn ihastelemaan huolellista työnjälkeä! Missään ei ole oikaistu tai fuskattu tai edes menty sieltä, missä aita on matalin. Valtti on huolellisesti suunniteltu ja laadukkaista materiaaleista valmistettu tuote. Tämä vaippa on valmistettu kovalla ammattitaidolla ja pehmeällä rakkaudella!


Viksu-imu koostuu kahdesta eri osasta: tiiman mallinen alaosa sekä siihen nepeillä kiinnitettävä Pätkä-lisäimu. Molemmat osat on ommeltu samoista materiaaleista: kaksi  kerrosta bambuhamppufleeceä ja päällä puuvillajoustofrotee. Bambuhamppufleece pysyy ihanan pehmeänä pesusta toiseen ja onkin aina fiksu valinta imun materiaaliksi. Joustofrotee levittää nopeasti nesteen joka puolelle imua ja ovathan nämä Onnikkaan käyttämät kankaat toinen toistaan upeampia!


Viksussa on siis kokonaisuudessaan kuusi imukerrosta. Meidän 10 kuukauden ikäiselle Viksu riittää kotioloissa Valtti-taskuvaipan imuna. Viksussa olevan Pätkä-lisäimun voi halutessaan taittaa kaksinkerroin, jolloin saadaan täsmäimua vaipan etuosaan. Viksu-imulla täytetystä Valtti-taskuvaipasta tulee mukavan ohut ja sileä. Tiiman mallinen Viksu valmistetaan koon mukaan. Meidän M/L-kokoinen Viksu on liian iso S-kokoiseksi säädettyyn Valtti-taskuvaippaan, mutta istuu M- tai L-kokoiseksi säädettyyn Valttiin just perfekt!

Viksu sopii Valtin taskuun kuin lempihansikas käteen!
Pyykkikoneeseen Viksun voi laittaa kasattuna eli imun osien neppikiinnitystä ei tarvitse irrottaa. Kuten kaikista taskuvaipoista, imu poistetaan taskusta ja vaipan pesutarrat suljetaan. PUL-pintainen Valtti-taskuvaippa tulee kuivata narulla, myös imuille suosistellaan narukuivatusta.

Viksua voi käyttää myös lisäimuna taskuvaipassa, yövaipassa tai AIO-vaipassa. Viksun osia voi käyttää myös erikseen, jolloin saadaan käyttöön kaksi ohutta lisäimua! Viksuun voi napsauttaa kiinni Onnikkaan tuplapitkän imuläpän, jolloin Viksusta tuleekin Yö-Viksu! Janoistakin janoisempi yöimu, jossa on jo imukerroksia yhteensä 14! Sadeten sivuilta löytyy hyvä opas yövaipan imuista: "Tietopaketti kestovaippaimuista unille, pitkille vaihtoväleille".

Tintti-imuläppä kiinnittyy nepeillä Viksu-imuun
Tintti-imuläppä SUPER koostuu puuvillajoustofroteesta ja kolmesta kerroksesta bambuhamppufleeceä. Tinttiin tulee taitettuna yhteensä kahdeksan imukerrosta, joka on ollut aivan riittävä päivävaippaan. Tintti on sama imu kuin Onnikkaan tuplapitkä imulätkä, mutta Tintti on pukenut supersankarin viitan eli puuvillajoustofroteen päällensä.

Tintti-imuläpässä on kaksi kiinnitysneppiä, joilla se kiinnitetään joko Onnikkaan vaippaan (Toivo, Valtti, Sulo ja Siru) tai Viksu-imuun. Tintti on sen verran sutjakka kaveri, että se käy erinomaiseksi imuksi muidenkin valmistajien taskuvaippoihin. Tintti on Valtti -yhdenkoon taskuvaippaan mitä parhain imu ja tällä parivaljakolla pärjää paremmin kuin hyvin jopa koko vaippaiän! M- ja L-kokoiseen Valttiin Tintti sopii täydellisesti, S-kokoiseksi säädettyyn imua voi hieman kääntää kolminkerroin. Niin pienen vauvan vaippaan paksumpi taitoskohta kannattaa laittaa vaipan taskun etureunaan, koska vauva viettää aikaansa vielä selällään pötkötellen.


Tintti-imuläppä kiinnittyy Valtti-taskuvaippaan nepeillä
Valtti, Viksu ja Tintti ovat todella monipuolinen vaippasetti. Olen käyttänyt Valtti-taskuvaippaa paljon sekä Viksun että Tintin kanssa. Ensi kertaa Viksua pyöritellessäni mietin, että noinkohan tästä läpäreestä on mihinkään, mutta nyt siitä on tullut suosikki-imuni Valtin taskuun! Vaipasta tulee ohut ja sileä, kun tiimanmallinen imu täyttää taskun reunoja myöten. Pidemmälle vaihtovälille laitan Valtin taskuun Tintti-imun tai Tintin sekä toisen puolikkaan Viksusta. Valtti-taskuvaipassa voi siis käyttää tarpeen mukaan joko Viksua, Tinttiä tai molempia yhtä aikaa! Helppoa ja huoletonta kestovaippamatematiikkaa!

Minä aivan RRR-Rakastan yhdenkoon taskuvaippoja ja täytän ne mieluiten luonnonkuituisilla imuilla! Onnikas on tunnettu laadukkaista tuotteistaan ja Onnikkaan suosikit ovat tehneet minuunkin lähtemättömän vaikutuksen! Valtti -yhdenkoon taskuvaippa on mainio valinta kenelle tahansa. Pienelle vauvalle hankittu Valtti palvelee pitkän aikaa, kun koon mukaan valmistetut vaipat täytyy vauvan kasvaessa kokonaan uusia. Tintti on erinomainen valinta Valtti-vaipan imuksi koko vaippaiälle. Oma suosikkini Viksu käy parhaiten jo isommille vauvoille Valtin imuna tai Tintin kaverina takuupitoa vaativiin tilanteisiin. Tällä kolmikolla pärjää tilanteessa kuin tilanteessa!

Varastovalmiit sankarit löydät Sadette-verkkokaupasta!


2 kommenttia:

 1. Ihanan pirteitä kuoseja ja hyvät koot! Ihanaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Maria!
   Eivätkö olekin, oikein väri-iloittelua! Ihastelin tuota vaipan kuosia jo alkukesästä! Ja nuo joustofroteet ovat kaikki niin nättejä, että niistä on aivan vaikea valita. Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

   Poista