perjantai 11. syyskuuta 2015

Syksyn ulkovaatevalinnat

Miten voi olla näin vaikeaa valita ulkoiluvaatteita omalle lapselle? Valittavana on jos jonkinlaista teknistä kampetta ja värejäkin löytyy joka lähtöön. Nykyään ulkovaatteet pitävät lapsen kuivana ja lämpimänä, näyttävät hyvältä päällä ja vielä mielellään ovat vielä sekä eettisiä että vihreitä!

Meillä koputtaa 1-vuotissyntymäpäivät jo ovella. Puettavana on siis konttaava, kävelevä ja rattaissa istuskeleva Vauhtiveikko. Pojalla oli viime kevään käytössä Polarn O. Pyretin välikausihaalari. Meillä oli se kätevä malli, johon napsautetaan nepeillä haalariin kuuluva fleecevuori kiinni. Fleecen kera haalari meni pikkupakkasillakin ja tätä pukua käytettiin todella paljon. Kesäkin oli tänä vuonna niin viileä, että pilvisinä, tuulisina tai sateisina päivinä haalari oli rataslenkillä päällä. Siis ilman sitä fleecevuorta, kuitenkin. Ensimmäisen kerran koon 74 cm haalaria käytettiin muistaakseni 4 kuukauden ikäisenä ja lopulta lahkeet kävivät lyhyiksi 9-kuisena.

Pop:in haalari oli siis hyvänmallinen ja kovassa käytössä. Erityisesti tykkäsin irrotettavasta hupusta ja huppu taisikin koko haalarin käyttöajan olla vaatehuoneessa säilössä. Sisäpinnaltaan liukas haalari oli myös helppo pukea päälle lapasetkin kädessä, toisin kuin meidän uusi välikausitakki, jossa on verkkokangas sisimpänä kerroksena. Kaiken kaikkiaan haalari toimi tehtävässään paremmin kuin hyvin.

Keväällä kuitenkin kyllästyin fleecevuoren pois ja takaisin asentamiseen. Lämpimänä päivänä vuori oli liikaa ja seuraavana päivänä sitä taas tarvittiin. Meillä käydään koirien kanssa lenkillä yleensä kahdesti päivässä ja usein aamulenkillä fleecevuorta tarvittiin ja iltapäivän kävelylle sen sai ottaa pois.


Syksylle ajattelinkin kokeilla toista ratkaisua: vuoriton haalari ja lisäksi irrallinen sisähaalari. Polarn O. Pyretin vuoriton haalari oli keväällä myyty loppuun liikkeestä, mutta ystävällinen myyjä sai tilattua meille sellaisen varastolta. (Tällä hetkellä Pop:in verkkokaupassa näyttäisi olevan enää punaista haalaria hajakokoja jäljellä, alennushinnalla haalari täältä.) Sisähaalariksi ostin ohuen merinovillahaalarin, joka on hillitysti raidoitettu Popille tutuilla väreillä. Merinovillahaalari on ohut ja silkkiset pehmyt. Tätä haalaria tarvitsemme myös talviaikaan toppahaalarin alla, sillä vauvauinnin päälle on mukava saada Vauhtiveikolle nopeasti lämmintä päälle viileässä pukuhuoneessa!

Tällainen ratkaisu tälle syyskaudelle! Hyväksi havaittu haalari hieman toisenlaisella kokonaisuudella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti