sunnuntai 13. syyskuuta 2015

BumGenius-taskuvaipan korjaaminen: Kuminauhat

Kolme kovassa käytössä ollutta BumGenius 4.0 -taskuvaippaa kokevat muodonmuutoksen! Lue koko sarja: BumGenius-taskuvaipan korjaaminen:
1. Etutarran vaihto
2. Kiinnitystarrat ja pesutarrat
3. Kuminauhat


3. Kuminauhat
Uudessa Bumgenius 4.0 -taskuvaipassa on edeltäjäänsä 3.0:aa helpommin vaihdettavat kuminauhat. 3.0:n ompeleita joutuu purkamaan ennen kuin kuminauhoihin pääsee käsiksi, mutta 4.0:n kuminauhakujat ovat löydettävissä kääntämällä tasku nurin päin. Vaippa on suunniteltu siten, että kuminauhan vaihto onnistuu kuin valssi vain.


BumGenius Repair Set sisältää 3 kpl 6 mm kuminauhaa, kukin 11 cm pitkä pätkä. Sekä jalanteihin että selkään tulee saman pituiset uudet kuminauhat. Mielestäni vanhojen kuminauhojen ompeleiden purkaminen on turhaa, sillä hankalassa paikassa ratkojan kanssa riehuminen saattaa aiheuttaa enemmän harmia kuin hyötyä. Vanhat kuminauhat voi nipsasta saksilla aivan tyvestä poikki ja ommella uudet kuminauhat heti alapuolelle. Oikaistaan sen verran, minä ainakin oikaisin.


Kuminauhat siis löytyvät helposti ja lisäksi niiden pujottaminen kujiin hakaneulalla onnistui ongelmitta. Kohta, mihin kuminauha ommellaan kiinni, on kuitenkin oikea kangaskerrosten sotkunurkkaus ja hutiommelten todennäköisyys on iso. Jollain korjausvideolla näin yllä olevassa kuvassa esitetyn vinkin käyttää tavallista paperiklemmaria pitämään kuminauhaa paikallaan ja samalla pitämään ei-toivottuja kangasryttyjä pois neulan alta. Tämä toimii uskomattoman hyvin ja homma paitsi nopeutuu myös onnistuu paremmin tämän kanssa!


Yllä olevassa kuvassa vaipan toinen puoli on jo saanut uuden kuminauhan ja toisessa on alkuperäinen. Melko huima ero, vai mitä?!


Pienellä vaivalla ja muutamalla eurolla sain ehtoopuolen vaipat korjattua priimakuntoon! Voin suositella: oli helppoa ja katsokaa nyt miten hienot niistä tuli!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti