keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Yksi Toivo kaikilla mausteilla ja kotipakettiin

Ensipuraisun Onnikkaan tuotteisiin sain Sadeten sponsoroimasta Valtti-taskuvaipasta parilla imulla höystettynä ja pian tilasinkin jo lisää Onnikkaan imuja. Teitä on varoitettu: Onnikas-nälkä kasvaa syödessä! Nyt tilasin jo Toivo-taskuvaipankin meille - siis minä, joka toitotan torvea yhdenkoon vaippojen puolesta joka vappumarssilla! Olen kuitenkin utelias luonne ja lisäksi merkkiuskollinen löytäessäni hyvän tuotteen. En ole vielä Onnikkaan tuotteista moitteen sijaa löytänyt ja kyllähän minua kiinnosti, miksi kaikki kehuvat Toivoa.

Toivo on siis koon mukaan valmistettava vaippa. Koon mukaan valmistettujen ja yhdenkoon vaippojen eroavaisuuksia pohdiskelin toukokuisessa postauksessani: "Yhdenkoon vaipat". Molemmissa on omat hyvät ja huonot puolensa ja molemmille löytyy omat kannattajansa. Minulle kynnys ostaa Toivoa oli melko iso, sillä olen pitänyt yhdenkoon vaippoja varmoina hankintoina. Vaipan saa yleensä aina muutettua sopivan kokoiseksi, kun koon mukaan valmistettu vaippa voi olla joko liian pieni tai liian suuri. Koon mukaan valmistettavien vaippojen suosittelijat puolestaan ovat usein sitä mieltä, että ne istuvat paremmin päälle.

Pirteä syyskuosi
Toivo-taskuvaippa on yksi Onnikkaan suosituimpia tuotteita ja olinkin utelias, pitäisinkö tästä yhtä paljon kuin yhdenkoon taskuvaipasta Valtista. Toivo-taskuvaippaa valmistetaan tarrakiinnityksellä ja sivuneppikiinnityksellä. Minä tähtään jo sen verran tulevaan, että ostin sivuneppikiinnitteisen Toivon, joka on nopea pukea päälle ja sitä voi käyttää harkkahousujen tavoin Vauhtiveikon vielä hieman kasvaessa. Vuoden ikäisellä Vauhtiveikolla on välillä niin kiire, että muutaman sekunnin huoltopysähdys sohvan nurkassa tuntuu kestävän aivan liian kauan. Housumalliseksi kiinnittyvä vaippa on nopea pukea jalkaan ja jos pojalta kysyttäisiin, hän olisi valmis vaihtamaan jo koko vaippavaraston näihin juostessa jalkaan kiskottaviin malleihin.


Meidän kauniissa Toivo-taskuvaipassamme on Kettu-kuosinen Eco PUL -kangas. Br PUL:iin verrattuna Eco PUL on selvästi paksumpi eikä se jousta yhtä paljon. Ihastuin heti tämän Eco PUL:in tuntumaan: kangas mukavasti jämäkän tuntoinen. Myös taskun puoli eli PUL-puoli tuntuu tavanomaista liukkaammalta ja taskun täyttäminen sujuu mukavasti. Vaippakäytössä kumpikin toimii samoin, joten vastaisuudessakin teen ostopäätökseni ensisijaisesti kuosin mukaan enkä PUL-laadun mukaan.

Sisäpintana Toivossamme on coolmax. Tykästyin tähän materiaaliin Valtin myötä ja halusin myös Toivon tällä pinnalla. Kaikista käyttämistäni vaipan sisäpintamateriaaleista (coolmax, mikrofleece, polyestermokka, bambujoustofrotee ja puuvilla) coolmax on ylivoimaisesti helpoin puhdistettava. Nopea suihkuttaa puhtaaksi sotkuista ja peseytyy hyvin pyykissä. Pirteät värit tulevat sitten bonuksena!

Toivon sisälle saa Nokkela-imun kiinnitettyä
Taskun puolelle Toivoon on ommeltu kerros bambuhamppufleeceä. Tämä on yksi näitä Onnikkaan "Vau!"-elementtejä. Kiinteä imu ryhdistää coolmaxin ja nappaa pisut taskun imuun. Onnikkaan imuista Tintti- ja Nokkela-imut kiinnittyvät taskuvaippaan kiinteässä imussa oleviin neppeihin (kuva yllä). Tilatessa Toivo-taskuvaippaa suoraan Onnikkaalta voi valita haluaako kiinteäksi imuksi bambuhamppufleeceä, mikrokuitufroteeta vai tencel-joustofroteeta. Käytännön eroa en ole bambuhamppufleecen ja tencel-joustofroteen välillä huomannut. Toimivat samoin ja kuivuvatkin yhtä nopeasti.


Meidän Toivomme on kokoa Petite, joka on valmistettu L-koon korkeudella ja M-koon vyötärösäädöillä. Sivunepeissä on kolme paria vyötärönympärystän kiinnitysneppejä. Kiinnitysnepit voi sulkea myös vinoon, jolloin saadaan vaippaan reisille parimmin tilaa ja vatsan kohdalta tiukempi kiinnitys. Kilosuositukset Toivo-taskuvaipalle löytyy helpoiten Sadeten sivuilta.

Toivo on ollut meillä jatkuvassa käytössä ja luulenpa, että hyvien tarjousten ja vastustamattomien kuosien tullessa vastaan ostan näitä lisää. Sivuneppikiinnitteisessä Toivossa on etupuolella kuminauha, jonka vuoksi vaippa istuu erityisen nätisti päälle. Tämäkin Onnikkaan vaippa on ommeltu huolellisesti ja ammattilaisen ottein!
Nokkela "Vauhtipuput", Välkky "Sienet" ja Viksu "Jellonat"
Samoilla postikuluilla tilasin meille lisää Onnikkaan imuja. Välkyn ja Nokkelan tarvitsin aivan ehdottomasti ja pitihän uuden Toivon saada oma Viksu, kun meidän Valtti-taskuvaipallakin sellainen on. On sanomattakin selvää, että kaikki Onnikkaan valmistamat imut sopivat Toivoon, mutta tämä uusi Viksu on varattu Toivolle! Onnikkaan imut Nokkela, Tintti, Viksu ja Välkky on esitelty tarkemmin juuri ilmestyneessä postauksessa "Onnikkaan imut".

Viksun kokomerkintää on uudistettu. Vanhalla merkinnällä oleva M/L on tehty samoilla kaavoilla kuin uusi M ja sitä suositellaan M-, Petite- ja L-kokoisiin vaippoihin. Viksua saa myös S- ja L-koossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti