maanantai 21. syyskuuta 2015

Hahtuvahullu Helmi-housuvaippa

Me käymme Vauhtiveikon kanssa vauvauinnissa säännöllisesti ja pukuhuoneen viileydessä olen oppinut suosimaan nopeasti päälle puettavia kamppeita meille molemmille. Vauhtiveikolle olen parit näppärät jumpsuitit jo ostanutkin, mutta tarvitsin vielä seisaallaan puettavan housuvaipan. Surffailukierroksella kestovaippaverkkokauppojen sivuilla löysin harkkahousuja useilta eri valmistajalta, mutta kaipaamaani imujen säätömahdollisuutta niissä ei ole. Hahtuvahullun sivuilta sattui silmään lupaava otsikko: "Harkkahousut ja housuvaipat". Hahtuvahullun tuotteisiin en ole aikaisemmin tutustunutkaan, mutta nämä Helmi-housuvaipat vaikuttivat juuri siltä, mitä haeskelin.

Tuumasta toimeen: tilasin ensimmäisen ikinä Oma toive -vaipan! Niihinhän saa valita päällys- ja sisäkankaat ynnä muut systeemit aivan omien mieltymysten mukaisesti. Tätä sitruskuosia ihastelin jo kesällä ja valitsin vielä limen värisen bambujoustofroteen vaipan sisäkankaaksi.


Parin viikon päästä tilauksesta minulle tuli sähköpostiin ilmoitus, että tilaus on käsitelty ja lähetetty. Kyllä jännitti seuraavana päivänä postilaatikolla käynti: Olin nimittäin rohkeana tyttönä jättänyt kanttinauhan värin valinnan ompelijan harteille! Aina joskus kannattaa luottaa ammattilaisiin näissä asioissa ja niin kannatti nytkin.

Mutta katsokaahan lopputulosta! Tätä katsellessa tulee mukavalla tavalla kitkerä maku suuhun. Tulee aivan Barcelonan lämpö ja sangria mieleen! Limenvihreä sisus oli aivan nappivalinta, vaikka itse sanonkin. Olen lopputulokseen oikein tyytyväinen: kuka olisi arvannut, että minussa on vaippa-designerin piileviä kykyjä?!


Hahtuvahullun housuvaipat eroavat harkkahousuista siten, että harkkahousuihin on ommeltu hieman imua mukaan, kun housuvaipassa on vain täyttöaukko imuja varten. Housuvaipassa ei siis ole ollenkaan imua mukana, vaan se lisätään vaippaan itse.

Housuvaippaa valmistetaan neljää eri kokoa: M, L, XL ja XXL. Olin vähän epävarma, ottaisinko M- vai L-kokoisen housuvaipan ja laitoin Hahtuvahullun sähköpostiin asiasta kysymyksen. Olin melko varma, että L on oikea valinta, mutta halusin kai vielä vahvistuksen ajatuksilleni. Teija auttoi minua vaipan koon valinnassa ja sujautti tilaukseni lisäksi myös housuvaippaan täydellisesti sopivan Hahtuvahullun Taitto-imun mukaan. Tässä vaiheessa purjehditaankin jo sujuvasti mansikkapirtelön äärelle, sen verran makea on tämä mansikka-printti!


Taitto-imussa on joustofrotee ja kaksi kerrosta bambufleeceä. Hahtuvahullun Taitossa on aina kahtena kerroksena bambufleece tai bambuhamppufleece ja kuosikangas voi olla joustofroteeta, velouria tai puuvillaneulosta.

Taittoimu menee kiltisti paikalleen, vaikka arvelin tämän mallisen vaipan olevan eden pikkuisen hankala täyttää. Ainut hankaluus oli ensialkuun löytää taskun suu, kun se oli niin hyvin piiloutunut! Pitkään pyörittelin ja tuijottelin vaipan sisäpintaa ja ajattelin jo, että taskunsuu oli ommeltu umpeen. Vaipassa ei siis tietenkään ollut mitään vikaa ja taskun aukkokin löytyi. Housuvaipan taskunsuu on vaipan etuosassa siten, että imut eivät pääse karkaamaan vauhdikkaitten veikkojenkaan vaipoista. Ja koska se on etuosassa, on vaipan puhdistaminen helpompaa.


Housuvaippa on siis hyvin samantyyppinen tuote kuin harkkahousut, mutta sen imukykyä voi säädellä käyttäjän mukaan. Se on nopea ja näppärä pukea, pitää kuin vaippa ja kaiken lisäksi istuu hyvin päälle! Nyt vaippa tulee meillä aivan tavalliseen vaippakäyttöön, mutta myöhemmin sama tuote toimii harkkahousuina, jotka poika pystyy itse riisumaan ja pukemaan taas päälle. Vaippa on huolellisesti ommeltu laatuvaippa, joka on varmasti meillä käytössä vielä pitkään!


Nyt sivutamme alkuperäistä aihetta melko pahasti, mutta tämä on niin nätin värinen, että pakko ujuttaa kuva tänne aivan loppuun... Tilasin nimittäin samaan pakettiin joustofroteisen keittiöliinan itselleni! Minä en kuulu niihin ihmisiin, jotka hyräillen kulkevat siistimässä taloa vähän sieltä ja täältä pitkin päivää. Siivous on jossain määrin sitä pakkopullaa, jonka pureskelu sujuu mukavammin värikkäillä ja käytännöllisillä välineillä! Näissä Hahtuvahullun keittiöliinoissa on samaa kuosillista joustofroteeta molemmin puolin. Jos et ole vielä kokeillut kankaisia keittiöliinoja, pieni varoituksen sananen: luksusliinoihin jää koukkuun! Perheen pyykkirutiineista riippuen pari kolme keittiöliinaa riittää, sillä luutu on hyvä pyykätä aina yhden tai kahden päivän käytön jälkeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti