maanantai 7. syyskuuta 2015

BumGenius-taskuvaipan korjaaminen: Kiinnitystarrat ja pesutarrat

Kolme kovassa käytössä ollutta BumGenius 4.0 -taskuvaippaa kokevat muodonmuutoksen! Lue koko sarja: BumGenius-taskuvaipan korjaaminen: 
1. Etutarran vaihto
2. Kiinnitystarrat ja pesutarrat
3. KuminauhatBumGenius-vaippoja saa sekä tarra- että neppikiinnitteisinä. Kaikki meidän muut BG:t ovat neppikiinnitteisiä, joten nämä tarrakiinnitteiset ovat minulle aivan uusi tuttavuus. Nepit kestävät paremmin aikaansa, kun tarra tahtoo käytössä kulua. Ostamissani vaipoissa tarrat olivat todella kuluneet, mutta sehän tarkoittaa vain sitä, että vaipat ovat olleet hyvät ja siksi kovassa käytössä! Kolmesta vaipasta kahdessa ei ollut kiinnitystarroja enää edes paikoillaan.2. Kiinnitystarrat ja pesutarrat
Tarvikkeet: ratkoja, koukkupuolen tarraa 9 cm, lenkkipuolen tarraa 19 (läppä ja pesulappu) cm TAI BumGenius Repair Kit

BumGenius-merkille valmistetaan valmiita tarravaippojen korjauspaketteja nimeltään BumGenius Repair Kit. Setti sisältää tarvittavat kuminauhat sekä kiinnitys- ja pesutarrat taskuvaippaan. Paketin mukana tulevat jonkinlaiset englanninkieliset korjausohjeetkin. Hintakaan ei päätä huimaa, sillä setillä on hintana 1,60 Pienten Parhaaksi -verkkokaupassa. Repair Set on hyvä valinta, kun vaippoja ei ole isoa vuorta korjattavana. Tässä oppaassa korjaan toisen vaipan korjaussetillä ja toisen erikseen ostamillani tarroilla.


Korjaussetissä ei tule mukana pitkää lenkkipuoleista etutarraa. Usein tarravaipan päivitykseksi riittääkin pelkkä koukkupuoleisten tarrojen uusiminen, sillä hieman nuhjuisen näköinen lenkkipuolen tarra voi vielä toimia moitteetta. 

Aloitan korjaustyön ratkomalla vanhat kiinnitystarrat ja pesutarrat pois. Ompelen ensin uudet pesutarrat sisäpuolen polyestermokkaan. Paikka peittyy uudella tarralla hyvin ja tarra on näppärä ommella kankaaseen kiinni. Hifistelen sen verran, että ompelen uuden lapun samanlaisella kuviolla kuin mitä vanha pesutarra oli.


Seuraavaksi kiinnitän uudet kiinnitystarrat. Kiinnitän tarraparin nuppineulalla toisiinsa selkäpuolet vastakkain ja ujutan sitten vaipan joustavan siivekkeen niiden väliin. Kiinnitän ylemmän tarralapun siivekkeen kankaaseen nuppineulalla ja aloitan ompelemisen lyhyestä suorasta sivusta.Kiinnitystarra neuvotaan ompelemaan ympäriinsä kahteen kertaan. Ompelen toisen kierroksen niin läheltä ulkoreunaa kuin uskallan. Lopputulos on aika hyvä, mutta lähikuvaa näistä ei sentään julkaista. Tarrat toimivat hyvin ja nukkavierut vaipat alkavat taas näyttää käyttökelpoisilta! 

VALMISTA!
Keltaiseen vaippaan leikkasin 9 cm pitkät kiinnitystarrat, jotka ompelen samalla tavoin kiinni vaipan joustavaan siivekkeeseen. Kuten kuvasta näkyy, jätin nämä tarrat leveämmäksi, ikään kuin kokeilun vuoksi. Mielestäni korjaussetin tarroista tuli kuitenkin siistimmät, vaikka trimmasin keltaisia tarroja vielä ompelun jälkeenkin. Vaipastakin tuli nätti, vaikka etutarra onkin erivärinen kuin kiinnitysläpät.

Pian julkaistaan viimeinen osa, jossa vaihdetaan vaippoihin uudet kuminauhat. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti