sunnuntai 30. elokuuta 2015

Yökestoilun ensiaskeleet

Vauhtiveikko oli pikkuveikkona niin ahkera syömään ja siten pissailemaan öisin, etten pitkään pitkään aikaan harkinnutkaan kestovaipan käyttöä yöllä. Kertakäyttöiset vaipatkin olivat pulleita ja painavia, jonkun kerran niistäkin tuli pissat läpi, kun ei enempää enää mahtunut. Kiinteiden ruokien ja vakiintuneitten rutiinien myötä yösyömiset vähenivät ja loppuivat kokonaan. Ja sitä myöten ajatus yökestoilusta nosti päätään.

Saimme ihanan yösetin käyttöömme: "Blueberry Capri ja Petit Lulu -sisävaippa". Näillä yökestoilu lähti heti mukavasti sujumaan, joten tilasin lisäksi pari samanlaista Petit Lulu -sisävaippaa. Ne ovat osoittautuneet aivan ihanteellisiksi meidän tarpeisiin: ne ovat pehmeitä ja notkeita, eivät paksuja mutta kuitenkin riittävän imukykyisiä. Kuoseissa riittää valinnanvaraa, käy tutustumassa valikoimaan lähemmin StoffyWeltin sivuilla.


Koska yövaippailu lähti niin helposti sujumaan, päätin kokeilla myös villahousuja. Aikaisempi reaktioni on ollut samanlainen, kuin useilla villahousuihin perehtymättömällä: "Miten niin tuuletus riittää, ei ne voi oikeasti toimia!" Jonkin aikaa villahousukipinä on tainnut kyteä alitajunnassa, sillä muistin HH Woolien saaneen paljon kehuja käyttäjiltä. Huolellisten hinta- ja valikoimavertailujen jälkeen tilasin Babyiden Wool Hour Shorties -villahousut Pienten Parhaaksi -verkkokaupasta. Villahousujen valmistelu oli helppoa kuin heinän teko, ohjeet eri vaiheineen on luettavissa "Uusien villahousujen valmistelu" -postauksestani. Villahousut ovat pelanneet hyvin ensikerrasta alkaen ja olen tyytyväinen, että heitin ennakkoluulot nurkkaan ja villahousut Vauhtiveikon jalkaan!


Tässä vaiheessa meillä on jo komeasti yövaippailukamppeet kasassa! Pääsääntöisesti vaippapyykki pyörähtää parin päivän välein ja kolmella sisävaipalla selvitään yökestoilusta nippa nappa kuivausrummun ansiosta. Ilman rumpua pitäisi olla vielä ainakin yksi sisävaippa lisää ja suunnitelmissa onkin sisätaskuvaipan osto. Blueberry Capri  ja Babyidean Wool Hour -villahousut riittävät yökuorina ja Capria tulee käytettyä paljon päiväsaikaankin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti