keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Montako Bummaria tarvitaan?

Kestovaippailun perusmatematiikan teoriaa on ilmestynyt jo aiemmin kaksi osaa: "Montako kestovaippaa tarvitaan?" ja "Montako Muumi-salkkua tarvitaan?". Matematiikka-sarjan ensimmäinen osa on jokseenkin asialuettavaa, Muumi-matematiikka on lähinnä itseironiaa ja uusin Bummari-matematiikka käsittelee enemmänkin olemisen ja tarpeen filosofiaa.

Osaa kestovaippailevista vanhemmista piinaa vitsaus nimeltään kuosihulluus. Kuosihulluus on mielen häiriötila, joka saattaa tarttua myös siihen järkevimpään kuluttajaan. Kuosihulluus on ilmiselvästi tartuntatauti, sillä kukaanhan ei ole hulluna kuoseihin syntyessään. Kestovaippailijoiden keskuudessa kuosihulluudella tarkoitetaan yleensä sitä, että nähdessään jonkun upean vaipan kuosihullun on aivan pakko saada se. Vielä hetki sitten vaippavarastoonsa tyytyväinen kuosihullu alkaa nyt epäröidä ja nähdä asiat uudessa valossa. Olisiko meillä sittenkin tarvetta vielä yhdelle vaipalle? Pian kuosihullu saa muutettua asian niin päälaelleen, että hän stressaa ja murehtii jo vaippojen loppumista. Viimeistään pari päivää itseään piinattuaan ja uuden kauniin vaipan kuvaa iPadin näytöltä siliteltyään kuosihullu nappaa tuotteen ostoskoriin ja klikkailee hengitystään pidättäen suoraan kassalle. "Mitään muuta ei tällä kertaa tarvitakaan! Meillä oli tarvetta vain tälle yhdelle vaipalle."

Kuosihullu näkee asiat eri tavoin kuin moni muu. Parin viikon takaisesta Anna-lehden kansikuvastakin minulla tuli mieleen BumGenius... Olisiko aika jo poistua välillä kotoa? Käydä vähän ihmisten ilmoilla?


Photo: Cotton Babies

Vastauksena otsikon kysymykseen kerron, että aina tarvitaan vielä yksi Bummari! Posti toikin tänään minulle kerralla kaksi uutta BumGenius-taskuvaippaa! Toinen on keväällä kohua aiheuttanut Babies 'R' Us -printti ja toinen on uusin Limited Edition -vaippa "Chico". Ilman kohahdusta Chicokaan ei markkinoille päässyt, sillä alunperin Chico oli nimeltään Kipling, mutta vaipan nimi muutettiin heti ilmestymisen jälkeen. Rudyard Kipling kirjoitti paitsi kaikkien tunteman sadun Viidakkokirja myös runon Valkoisen miehen taakka. Kiinnostuneet voivat lukea perusteellisen selityksen nimenmuutokselle Cotton Babiesin omistajan Jennifer Labitin blogista: "The day a diaper got a new name".Babies 'R' Us eli tuttavallisemmin BRU-kohu meni jokseenkin siten, että vaipat (kuusi eri väriyhdistelmää) oli tarkoitus laittaa myyntiin jokaisessa BRU-liikkeessä samana päivänä, joka oli muistaakseni 1.4. No arvatahan saattaa, että jotkut tollot laittoivat ne hyllyihinsä ennen määräpäivää ja tästä suivaantuneena jenkkimammat joka puolella kävivät vaatimassa lähintä BRU:ta myös myymään näitä uutuusvaippoja heille. Koska Amerikassa kaikki on vähän isompaa, on siellä kuosihullutkin heti vähän hullumpia! Vaipat piti saada heti nyt eikä vasta ensi viikolla. BRU-kuoseja on yhteensä kuusi erilaista ja minä onnistuin nappaamaan yhden niistä meille! Nyt meidän vaippavarasto näyttää taas paljon paremmalta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti