keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Äitiysvapaani aakkoset

A - Aamut. Ensimmäiset kuukaudet nukuimme jopa yhdeksään asti aamulla, nyt keväällä ja kesäaikaan herätys on jo viideltä tai kuudelta aamulla.

B - BumGenius. Hei, me kestovaippaillaan ja yksi suosikeistamme on BumGenius! Kestovaippailu oli äitiysvapaiden aikana minulle uusi ja mukava harrastus. Yllättävän mukaansatempaavaa puuhaa!

C - Cuplaton. Kaikkea ne keksiikin! Pari kolme pulloa tätäkin tuli kotiin kannettua aivan pikkuvauvalle.

D - D-vitamiinitipat. Äitiysvapaani aikana myös Jekovit on alkanut valmistamaa D3:a.

E - Ensimmäinen sana. Merkkipaaluja vauvan elämässä ovat vatsalleen kääntyminen, liikkeelle lähteminen ja puhumaan alkaminen.

F - Fisher Price -koira. Vauvalelujen kestosuosikki! Arrgh, miten raivostuttavan tarttuvia rallatuksia koko koiran täydeltä! Meidän koira oli lainassa kaverilta.

G - Glorian koti. Olen aina ollut aikakausilehtien ahkera lukija ja sisustuslehdet säilytän muutaman vuoden, ennen kuin raskin hävittää. Vauhtiveikon mielestäkin sisustuslehdissä on värikkäitä kuvia ja mukavasti rapisevat sivut!

H - Hymy. Vauhtiveikko on paljon hymyilevä ja hyväntuulinen vauva. Unissaan naureskeleva vauva on suloisinta, mitä olen koskaan nähnyt.

I - Itku. Kaikilla pikkuisilla tulee joskus pikkuisen huono mieli. Ja joskus hirmuisen huono mieli.

J - Joulu. Ensimmäinen joulu meidän perheenä! Olen jouluihmisiä ja avaan joululahjat jo heti vuorokauden vaihduttua 24. päivän puolelle.

K - Koirat. Perheen koirat ovat ottaneet pojan hyvin joukkoon mukaan.

L - Lelut. Niitä on värikkäitä, äänekkäitä, suloisia, opettavaisia, puisia... Niitä on miljoona ja ne ovat aina pitkin lattioita.

M - Maito. Imettämiseen liittyvät asiat pelottivat odotusaikana ja ensimmäisten yhteisten päivien aikana.

N - Neuvola. Suomalaisten lasten hyvinvoinnin kanava! Tutulle terveydenhoitajalle voi iloita, kun menee hyvin ja valittaa, jos on aihetta.

O - Odotus. Äitiysvapaan ensimmäinen kuukausi meni odotellessa. Koska kaikki oli jo valmiina vauvaa varten, minulla oli aikaa nostaa koivet ylös ja tuijottaa elokuvia. Voi niitä aikoja...

P - Päiväunet. Vauvan päiväunien aikaan on se rauhallinen hetki päivästä, jolloin yleensä itse laiskottelen hyvällä omalla tunnolla. Läppärissä on auki Blogger, kuinka muutenkaan.

Q -

R - Ristiäiset. Meillä oli pienet tunnelmalliset juhlat, mukavia viikonloppuvieraita ja omituinen pappi.

S - Sauna. Perisuomalainen rauhoittumisen paikka.

T - Tori.fi. Toimiva kanava vanhojen vauvanvaatteiden ja muiden tarvikkeiden myymiseen.

U - Univelka. Kateellisena kuuntelen niitä tarinoita, joissa jo kolmen neljän kuukauden ikäiset nukkuu jo yön yli tai ainakin useamman tunnin pätkiä kerrallaan.

V - Vauvauinti. Uskomattoman mukava koko perheen harrastus! Kaikki tätä kehuvat ja kerrankin eivät kehuneet turhaan!

W - What to Expect. App storesta. Tässä oli ensin kaikki raskauden vaiheet lasketun ajan mukaan seurattavissa ja nyt syntymän jälkeen vauvan kehitysvaiheet. Samassa sovelluksessa myös keskustelupalsta, missä amerikkalaiset teinimammat purkavat huoliaan! Mitä parhainta viihdettä!

X - X-asento. Joskus tekisi mieli vain maata täydellisessä hiljaisuudessa x-asennossa tekemättä yhtään mitään.

Y - Ystävät. Miten paljon tavaraa ja vaatetta olemmekaan saaneet tai ostaneet ystäviltä!

Z - Zombit. Talviajan maanantaiaamujen huippuviihdettä: sunnuntai-illan tallennettu The Walking Dead.

Å -

Ä - Äidinrakkaus. Vielä kuukausien jälkeen tämä vetää hiljaiseksi, salpaa hengityksen ja kerää kyyneleet silmiin.

Ö -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti