tiistai 7. heinäkuuta 2015

Emmaljunga Scooter tuli taloon

Hip hei, meillä on uudet upeat menopelit! Tähän asti olemme ahkerasti kuluttaneet tien pintaa Brio Smile -yhdistelmillä, jotka edelleenkin kehun maasta taivaisiin. Parempaa settiä ei voisi toivoa! Nyt kuitenkin myin Briot pois, paristakin syystä. Ensinnäkin Vauhtiveikko ei enää suostu vaunuihin päiväunille. Hän saattaa väsyneenä nukahtaa rattaiden kyytiin, mutta vaunulenkeillä nukahtamista vastaan tulee protestoida kuuluvalla äänellä. Pakko siis hyväksyä tosiasia: vaunulenkit ovat historiaa. Lisäksi travel system alkoi tympimään poikaa. Jos kierrellään kauppoja ja poika on turvakaukalossaan, hän mököttää ja heittää tympääntyneitä mulkaisuja meihin. Turvakaukalossa on nimittäin hieman lepäävä asento eikä sieltä yllä käsillään tutkimaan mitään. Sen sijaan vaunuista voi kurkotella ja kurkkailla ja Vauhtiveikko viihtyy näin kauppareissuilla paljon paremmin.


Näin jäivät sekä vaunukoppa että turvakaukalo toimettomiksi, enkä viitsi pelkkien rattaiden vuoksi säilyttää aika uutta settiä. Briot joutavat parempaan tarpeeseen, me pärjäämme pelkillä rattailla ja uudella turvaistuimella. Mielestäni myyntiaikaan ja hintaan vaikutti se, että rattailla oli vielä takuuta jäljellä, sekä se, että niissä oli neutraali väritys.

Uusien rattaiden valinta tuntui aika helpolta. Matkarattaat eivät meille sovi, sillä meidän porukka kulkee säällä kuin säällä, lumessa ja välillä jopa sateessa. Talvella lenkille lähdetään olipa teitä aurattu tai ei. Kolmepyöräiset vaunut eivät oikein istu minun silmään, joten vaihtoehtoja ei paljoa jää. Markkinoilla on yllättävän vähän tällaisia kunnollisia rattaita. Tuntuu, että matkaratasvalikoima on isompi, vaikka niiden käyttöaika Suomessa on lyhyt.

Vaihtoehtoja olisivat olleet ainakin Brio Pony tai Brio Race. Ponyihin pitää ostaa valjaat ja kuomut erikseen ja näennäisesti edullisempi hinta muuttuu merkittävästi. Race on aika samantyyppinen vankempi ratas kuin Scooter. Racen kokoamista kehutaan näppäräksi, joten paljon autolla rattaita kuljettava voisi painottaa tätä seikkaa. Scooterin kokoamista nimittäin en kehuisi näppäräksi.

Merkittävä tekijä päätöksenteossa oli se, että Scootereita saa ilmakumipyörillä. Ehdottomasti meidän valinta! Lisäksi rattaat saa joko kiinteillä isoilla eturenkailla tai pyörivillä pienemmillä eturenkailla. Tätä punnittiin pitkään, sillä minusta noilla Smileilla on ollut niin kätevä pyörähdella juurikin noiden pyörivien eturenkaiden vuoksi. Kiinteisiin eturenkaisiin päädyimme siksi, että Vauhtiveikko alkaa olla jo niin iso, että hän istuu pian kauppareissut vaikka ostoskärryissä. Ahtaissa paikoissa ei siis paljoa rullailla ja pyörätiellä kulkiessa kääntyviä etupyöriä ei kaipaakaan. Onhan nuo kiinteät renkaat enemmän sellainen off road -vaihtoehto ja se sopiikin meidän jengille oikein hyvin!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti