keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Monikäyttöinen Flip-kuorivaippa

Nyt laitetaankin mustaa valkoiselle sarjansa viimeisestä, sitten on kaikki BG-vaipat (paitsi Newborn) arvosteltu. BumGenius-merkillä myydään Stay Dry 4.0 -taskuvaippaa, Elemental-AIO-vaippaa, Freetime-AIO-vaippaa ja Flip-merkkistä kuorivaippaa. Lisäksi on myös Newborn-AIO vastasyntyneille, mutta jätämme sen omaan kastiinsa. Vauhtiveikon testiin ovat päässeet jo muut vaipat aikaisemmin, niihin linkit löytyy tämän tekstin lopusta.

BG:n vaipat: 4.0-taskuvaippa, Flip-kuori, Elemental ja Freetime

Ensimmäiseksi meille rantautuivat Cotton Babiesin valmistamat BumGenius-taskuvaipat. Pidin niistä paljon ja rohkaistuin kokeilemaan muitakin sarjan vaippoja. Kynnys lähteä kokeilemaan uusia vaippoja ei ole järin suuri, sillä kaikki sarjan vaipat näyttävät ulospäin aivan samalta. Kaikki tuotteet ovat yhdenkoon vaippoja ja vaipan kokoa säädetään kaikissa samalla tavalla vaipan edessä olevilla nepeillä. Vaippojen värikartat ovat samat ja Limited Edition -kuosit ilmestyvät yleensä kaikille vaihtoehdoille.

Yhdenkoon kuori kasvaa vauvasi mukana

Vaikka kaikki BumGenius-vaipat näyttävät ulospäin äkkiseltään samalta, löytyy niistä eroavaisuuksiakin. Taskuvaippa 4.0 ja Freetime ovat ulkonäön ja istuvuuden puolesta erittäin samanlaisia. Samalla periaatteella voidaan ajatella Elementalin ja Flipin olevan pari. Niiden ulkomitat ja istuvuus ovat samanlaiset. Kun avasin yhdeksänkiloiselle Vauhtiveikolle taskuvaipoista ja Freetimesta nepit jo L-kokoon niin Elementalia ja Flipiä pystyi hyvin pitämään vielä jonkin aikaa M-kokoisina.

BG Elemental "Jolly" ja Flip-kuori "Ribbit"

Kaikki BumGenius-vaipat ovat istuneet Vauhtiveikon päälle hyvin. Molemmat Elemental ja Flip istuvat mielestäni vieläpä erityisen hyvin, sillä ne ovat ohuempia ja jalkaa vasten tuleva kuminauhakuja on joustavampi ja kapeampi. Kuminauhoissa ei tietääkseni ole mitään eroa, mutta taskuvaipassa ja Freetimessa kuminauhakujan toisella puolella on paksumpi polyestermokka, joka tekee siitä heti jäykemmän. Flip-kuoressa on pinnoitettu puoli eli PUL-puoli paljaana ja se joutuu ihokosketuksiin vauvan ihon kanssa. Tavallisesti tämä ei haittaa mitään, mutta joillekin vauvoille se voi  aiheuttaa herkistymistä. Meillä ei ole ollut tästä mitään ongelmia.


Flip on erittäin kevyt, joustava ja ohut kuori. Flip-kuorta voi käyttää vedenpitävänä kuorena sisävaipan päällä tai sitä voi käyttää erilaisten imujen kanssa kuorivaippana. Kuoresta löytyy paikka imulle. Kuoreen myydään omiakin imuja. Flipin mikrokuituisessa Stay Dry-imussa tulee ihoa vasten pintakuiva kerros ja siinä on taitoskohdat yhdenkoon kuoren kaikkia kokosäätöjä varten. Flipiin valmistetaan myös omia luomupuuvillaisia taittoja. Ison rapakon toisella puolella on myytävänä myös Flip-merkkisiä kertakäyttöimuja, jotka on tarkoitettu käytettäväksi kuoren kanssa. Luin myös jostain, että gDiaperin valmistamat kertakäyttöimut sopivat Flipiin hyvin ja niitähän saa tilattua Suomeen esimerkiksi StoffyWeltiltä.


Flip-kuoreen voi taitella imuosan harsosta tai prefoldista. Halutessaan voi laittaa paketin päällimmäiseksi vielä kuivaliinan, jolloin vauvan iho pysyy kuivan tuntoisena. Itse käytän Flipiä Thirsties Stay Dry Duo Insert -imujen kanssa (kuva yllä). Tässä suosikissani on hyvä imukyky ja pinnalla mikrofleece, joka pitää vauvan ihon kuivana. Tämä Thirstiesin imu sopii Flipiin jo kuoren ollessa pienimmilleen säädettynä, mutta maitokakkaikäiselle parempi vaihtoehto olisi esimerkiksi harsoista tai prefoldeista taitellut sisävaipat Flipin alle puettuina. Prefoldit ovat kestäviä, edullisia ja monikäyttöisiä imuja. Hyviä taitteluvinkkejä löytyy esimerkiksi hakusanoilla "prefold nappy folds".

Kuorivaipalla vaipattaminen on edullinen ja joustava ratkaisu. Yhtä kuorta voi käyttää muutaman kerran ennen pesua, mikäli se ei sotkeennu. Kuoren kanssa käytettyjen imujen hinnalla on iso merkitys, mutta vaikka imut ostaisi kalleimmasta päästä, tulee vaipat silti halvemmiksi kuin AIO:t tai taskuvaipat. Flip sopii yhdenkoon vaippana koko vaippaiän ja itse kuori on mielestäni myyntihinnaltaan varsin edullinen.

Flip on ikään kuin riisuttu versio Elementalista. Vai onko Elemental parannettu versio Flipistä - jokainen tehköön omat johtopäätöksensä. Mikään ei estä ompelemasta Flip-kuoreen joitain imuosia kiinni Elementalin tyyliin. Ja toisaalta mikään ei estä muuttamasta rispaantunutta Elementalia pelkäksi kuoreksi.

Lue myös muut BumGenius-vaippa-arviot:
BumGenius 4.0-taskuvaippa
BumGenius Freetime-AIO
BumGenius Elemental-AIOEi kommentteja:

Lähetä kommentti