sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Katri Kurkipelto: Molli


Jos minun pitäisi kuvailla Katri Kirkkopellon kirjoittamaa ja kuvittamaa Molli-kirjaa yhdellä sanalla, sanoisin sen olevan kaunis. Upeilla väreillä ja tarkoilla yksityiskohdilla kuvat heräävät eloon ja täydentävät sadun tarinaa. Alle kaksivuotias ei vielä jaksa satua kuunnella, mutta tämä on mukavan lyhyt ja ytimekäs pienten lasten kirjaksi.


Molli ei muista koko otusmuistiinsa kuulleensa oveltaan koputusta tai edes nähneensä siellä ketään. Lukutaidoton Pikku Sisu on kieltokylteistä piittaamatta saapunut Mollin oven taakse. Molli närkästyy jonninjoutavaa tekemistään häiriköivään ovenkoputtelijaan ja häätää tämän matkoihinsa.

Mollissa kuitenkin herää uteliaisuus. Jokohan koputtelija meni? Tuleekohan hän vielä takaisin? Molli huomaa olevansa yksinäinen. Hän päättää lopettaa murjottamisen ja hankkia itselleen ystävän! Pihapiirin kieltokyltit korjataan toivottamaan vieraat tervetulleiksi ja portille viedään "Ystävää kaivataan!" -kyltti.

Mollin pitkä odotus palkitaan, kun lukemaan oppinut Pikku Sisu saapuu taas oven taakse. Molli saa ystävän ja varmasti pian uusiakin ystäviä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti