torstai 29. syyskuuta 2016

Joka kodin kestomarkkinat

Uudelleen ja uudelleen käytettävät kestotuotteet ovat korvanneet jo useita jokapäiväisiä kulutustuotteita meidän perheessä. Osa tuotteista ovat ikään kuin huomaamatta livahtaneet kotiimme, osaa olen karsastanut pitkään ennen kokeilua. Kestotuotteet säästävät pitkällä aikavälillä sekä luontoa että kukkaroa. Yksi hyvin tärkeä syy kestotuotteisiin siirtymiseen on ollut se, että ne pesevät käyttömukavuudessa kertakäyttötuotteet mennen, tullen ja palatessa! Arki on hieman värikkäämpi, myrkyttömämpi ja hauskempi! Toivottavasti löydät tältä listalta uusia ideoita myös teidän arkea ihastuttamaan.Kestotiskiliina
Joko markettien sieniliinat kyllästyttävät? Ne toimivat hyvin päivän pari, mutta menettävät pian imukykynsä ja haisevat lopulta niin pahalle, ettei siivoaminen enää edes tunnu siivoamiselta. Meillä kestotiskiliina eli tuttavallisemmin luutu vaihdetaan päivän tai parin välein puhtaaseen, joten käytössä on aina puhdas liina! Nakkaan aamulla hanan päällä yön aikana kuivuneen luutun pyykkikoriin ja otan pinosta uuden puhtaan tilalle. Meillä on jo vessoissakin omat kestoliinat, jotka pestään joka käytön jälkeen. Hygieenistä, kaunista ja käytännöllistä - suosittelen lämpimästi kokeilemaan!
Sadette Onnikas Hertta-tiskirätti 5,50 + pk
Hahtuvahullu Nättirätti-keittiöliina 7,00 + pk
Royalkestot-kestotiskirätit 3 kpl 12,90 + pk
Kierti hamppuinen tiskirätti 6,80 + pk

Kestotalouspaperi
Toinen loistava keittiötarvike, jonka soisi löytyvän jokaisen kotoa! Minä ompelin itse meidän rätit harsosta sekä joustofroteesta. Joustofroteisiin rätteihinkään ei tullut mitään kaunista taustakangasta ja reunankin vetäisin vain siksakilla. Reilunkokoiset mutta ohuet rätit ovat olleet käytössä hyviä ja pikkuhiljaa huomaan turvautuvani oikeaan talouspaperiin yhä harvemmin. Rätit ovat parhaimmillaan sottaisten nassujen ja tassujen pyyhkimiseen, kaatuneen maidon siivoamiseen ja astioiden kuivaamiseen! Meillä on keittiön roskiskaapissa pieni pyykkikori räteille, josta ne kipataan 60 asteen pyykin mukaan koneeseen ja kuivuriin. Kestoarkkeja voi ommella itse vanhoista harsoista, värikkäistä joustofroteista tai flanellista. 

Lasiset ruuansäilytysastiat
Tänä kesänä sain vihdoin tarpeekseni niistä muovisista resuisista ja naarmuisista säilytysrasioista ja ostin uudet lasiset säilytysrasiat! Muovihelvetistä päätyi melkein muovipussillinen kannettomia, naarmuisia ja vääntyneitä muovirasioita muovinkierrätykseen, sillä vain priimayksilöt säilytettiin pakastuskäyttöön. Uudet säilytysastiat ostettiin Prismasta ja Ikeasta. Molempia malleja sai useissa eri koossa eikä hinta päätä huimannut! Ikean rasiassa on erityisen hyvä tiivis kansi.
Ikea Förtrolig-ruoansäilytysastia 2,99 - 4,99
Sannas LifeFactory-eväsrasiat 25,00 - 32,00

Kauppakassit
Voi niitä kauppareissuja, kun kunnon ostoskassit ovat unohtuneet kotiin kuistille ja kärryllinen kamaa täytyy raahata kotiin kaupan muovikasseissa! Kestokasseja kannattaakin säilyttää auton takakontissa, jolloin ne ovat aina mukana kauppareissulla. Kestokassit ovat nykyään isoja ja kestäviä, kauneimmat löytyvät aina K-ketjun kassoilta! En kai minä ole ainut, joka katsastaa kestokassitarjonnan vähän joka kauppareissulla ja innostuu uusimmista Pirkan kampanjakasseista?!

PUL-pussi
PUL on sitä vedenpitävää kangasta, mistä kestovaipat ommellaan. PUL:ista ommellaan myös vaipankuljetuspusseja, joita voi käyttää usealla eri tavalla. Missä sinä tarvitset muovipussia, mutta haluaisit vaihtaa sen kauniimpaan kuljetuspussiin? Minulla on PUL-pussi uimahallikassissa mukana ja pakkaan sinne aina märät uimapuvut kotimatkan ajaksi. Planet Wisen wetbagissa on sisällä PUL-pussi ja päällä puuvillakangas. Kassi tuntuukin aivan tavalliselta kangaspussukalta, mutta pitää märän sisäpuolella. PUL-pussi kestää 60 asteen pesun (ei valkaisuaineita) muun pyykin mukana.
StoffyWelt Planet Wise wetbag (M) 19,90 + pk
Pienten Parhaaksi BumGenius wetbag 16,90 + pk
Royalkestot-vaippapussi 12,00 + pk

Onnikas Kätköt, toisessa BambuHertta ja toisessa harsorätti
Nessusetti
Käsilaukun vakiovaruste nessusetti voi myös olla kaunis ja pestävä! Onnikkaan luksussettiin kuuluu Kätkö-pussukka ja pari unelman pehmyttä bambuherttaa.
Sadette Onnikas Kätkö-pussukka 6,50 ja Onnikas BambuHertta 2,95/kpl + pk

Kestositeet ja kuukuppi
Ai, oletko vielä siinä vaiheessa, että nyrpistit nenääsi ja totesit puoliääneen, että "never ever"? Ei hätää, me kaikki olemme kokeneet saman, mutta rohkeimmat meistä ovat uskaltautuneet kokeilemaan eivätkä enää vanhaa kaipaa! Lue lisää blogista: "Puolukkapäivät tämän päivän trendillä"
Sadette Onnikas-päiväside 7,50 + pk
Tirsokas-päiväside 8,60 + pk


Kestokasvolaput
En uskonut tarvitsevani kestovanulappuja, mutta niiden tultua taloon en ole enää kertakäyttöisiä kaivannutkaan! Pyyhkäisen silmämeikin pois lapulla ja silmämeikinpoistoaineella, aamuisin pyyhkäisen kasvot puhtaaksi kasvovedellä ja kasvolapulla. Silmämeikit huuhtaisen lapulta pois kasvojen pesun yhteydessä, kerään likaiset laput pieneen pesupussiin ja pesen 60 asteen pyykissä muun pyykin mukana. Google löytää useita virkkaus- ja ompeluohjeita hakusanalla kestovanulappu. Näitä myy usea kestovaippavalmistaja, mielestäni kauneimmat saa Tirsokkaalta!
Tirsokas-kestokasvolaput 10 kpl 5,50 + pk
Käsityöpuoti Pikkeliina Wilman kestovanulaput 12 kpl 12,50 + pk

Liivinsuojat
Imettäjän huomaamaton apulainen, joita löytyykin useista eri verkkokaupoista. Pidä, pese ja pidä uudelleen! Myllymuksujen liivinsuojia saa eri kokoisina ja jopa merinovillaisina.
Myllymuksut-liivinsuojat alk. 5,50 + pk
SuperJellona-liivinsuojat 6,50 + pk

Kestovaipat
Syitä on monia: hinta, kemikaalittomuus, ekologisuus, luonnollisuus. Aina on hyvä aika aloittaa kestovaippailu ja yksikin vaippa päivässä on 365 vähemmän kaatopaikalla! Jos aihe kiinnostaa, olet eksynyt oikealle sivustolle! Vauhtiveikko suosittelee kestovaippailua, tässä kokeilemamme vaipat: "Vauhtiveikko testaa".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti