perjantai 19. elokuuta 2016

Ainolan puiston leikkipuisto
 Oulun vierailuvinkkisarja taaperoille jatkuu. Viimeksi vierailimme lähikunnassa Limingassa Kukka- ja eläinpuisto Escurialissa. Ainolan puiston leikkipuisto eli Hupisaarten keskusleikkipuisto pääsee toiseksi kohteeksi listallemme (kuvat 18.8.2016).

Oulun keskusta-alueen välittömässä läheisyydessä on iso vehreä ja hyvinhoidettu puistoalue Ainolan puisto. Puistosta löytyy myös Oulun upein leikkipuisto, missä riittää aktiviteettejä hissukoille ja hurjapäille isolla ikähaarukalla! Hiekkalaatikoissa piisaa ja isoon mäkeen uskaltaa ainakin isin sylissä. Leikkipuiston kunnossapito on huipputasoa. Alaköökin (ruskean talo) sisävessat ovat siistit, myös inva-wc löytyy. 
Leikkipuistoa ympäröi iso nurmialue ja lähellä on vesistöä. Tänne kannattaakin laittaa juoksukengät jalkaan, sillä ainakin meidän pian kaksivuotiaan Vauhtiveikon mielestä parasta puistossa on juoksennella mäkiä ylös alas. Puistossa voi lukea kirjaa väärän väkkyrän koivun alla, syödä eväitä upeissa maisemissa tai pysähtyä kuuntelemaan veden solinaa viereisessä kasvihuoneessa. Leikkipuiston lähellä oleva ruusutarha ei jätä ketään kylmäksi ja jättisuurissa soittimissa on miellyttävä sointi. 


Leikkipuistoon tuleva pullan tuoksu kutsuu Kahvila Kiikkuun. Pieni kahvila on auki kesäaikaan päivittäin klo 10 - 20, syyskuussa kahvia keitellään perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina.

Mielenkiintoiset kohteet lähistöllä: Merikosken kalatie, Patosilta, Tuiran uimaranta, Oulun Tuomiokirkko.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti