tiistai 6. joulukuuta 2016

Hyvää yötä, kulta!

Vauhtiveikon oman huoneen remontti alkaa olla jo aivan loppusuoralla. Sieltä ei oikeastaan puutu enää kuin viimeinen silaus ja poika onkin asuttanut uutta makuuhuonettaan jo parin kuukauden ajan! Niin kuin muidenkin tilojen remontissa, joissain asioissa pihistetään ja vastaavasti toisaalle panostetaaan. Koska meillä arvostetaan hyviä unia, päätimme panostaa pojan petiin!


Lastenhuoneremonttia aloiteltaessa ajattelin, että Vauhtiveikko saa totutella omaan huoneeseensa ja isojen poikien sänkyynsä pikkuhiljaa. Suunnittelin, että nukutaan ensin päiväunia uudessa sängyssä ja jossain vaiheessa poika olisi valmis kokeilemaan yöuniakin omassa huoneessa. Arvatkaahan, miten tässä sitten kävikään! Kun olimme saaneet Vauhtiveikon omaan huoneeseen sängyn, patjan ja petivaatteet valmiiksi, poika otti ja muutti kerralla omaan huoneeseensa! Ensimmäisten päiväunien jälkeen ei enää pinnasänky käynyt kyseeseenkään, meidän reipas pikkupoika oli silloin viikkoa vaille kahden vuoden ikäinen.

Muutos taisikin olla raskainta vanhemmille ja makuuhuone tuntui aluksi kovin hiljaiselta yhtä tuhisijaa vähempänä. Tämä taitaa olla yksi niitä vanhemmuuteen liittyviä kriisejä, kun oma pikkuvauva ottaa Nallen kainaloonsa ja sukeltaa omaan isojen poikien sänkyyn omaan huoneeseensa nukkumaan. Toisaalta olen hirveän ylpeä reippaasta pikkukaverista ja toisaalta olen hieman haikea, kuinka hän on aivan varkaiten kasvanut noin isoksi pikkupojaksi...


Itse sängyn valinta oli lopulta aika helppoa. Halusin jonkun perinteisen, nätin ja vankan sängyn. Kun sitten tori.fi:ssä huomasin paikallisen ilmoituksen Muuramen jatkettavasta Jolla-sängystä, hain sen saman tien pois. Sänky on paria naarmua lukuun ottamatta erinomaisessa kunnossa ja uuteen verrattuna säästin pitkän pennin. Umpinainen vaneripohja nykyaikaistettiin hengittäväksi poraamalla siihen useita reilun kokoisia reikiä.

Pojan petiin haluttiin laadukas patja, sillä huonolla patjalla ei vain voi nukkua hyviä unia! Me muistamme molemmat ne unettomat yöt sukulaismökkien ohuilla patjoilla ja halusimme ostaa omalle pikkukaverille kunnon patjan. Patjaan kannattaakin sijoittaa, sillä siitä nautitaan joka ikinen yö vuosien ajan.

Suomalainen Porin Villa ja Peite valmistaa käsityönä futonpatjoja lapsille ja aikuisille. Seuraamissani Facebook-ryhmissä on heidän patjoillaan että villapeitoilla tyytyväisiä käyttäjiä ja tutustuessani heidän tuotteisiinsa tiesin löytäneeni sen, mistä en ollut osannut haaveillakaan!

Luonnonkuidut ja kemikaalittomuus ovat tärkein syy meidän perheen kestovaippailuun ja nykyisin tulee kiinnitettyä yhä useammin huomiota myös kodin arkipäivän kemikaaleihin. Minulle on helpottava tietää, että rakas kaksivuotiaani hengittää puhdasta ilmaa myös nukkuessaan futonpatjallaan.Lasten futon on valmistettu puuvillasta. Tuote on sataprosenttista luonnonmateriaalia ja patjan sisälle voi halutessaa kurkata päälikankaan vetoketjua avaamalla. Päällikangas on paksua 100% puuvillaa ja myös patjan sisällä on kemikaalivapaata puuvillaa! Ja siinä kaikki! Futonpatja on luonnollisesti antistaattinen, kestävä ja ilmava. Patja on pehmeän napakka, ei laisinkaan tiukka ja kova, mitä itse hieman pelkäsin. Puuvilla-futonille tekee hyvää välillä käännellä ja rullata. Patja kuohkeutuu ja kerrokset aukeavat. Lasten futoniin saa myös ostettua kätevän jatkopalan, kun tulee aika pidentää sänkyä. Näppärä ominaisuus näiden jatkettavien lastensänkyjen kanssa! Hyvän patjan käyttöikä pitenee ja rahaa säästyy, kun ei tarvitse uusia koko patjaa.

Futonin voi laittaa mihin tahansa sälepohjaiseen sänkyyn! Villa ja Peite -yrityksen valmistama lasten futon on juuri oikean kokoinen Jolla-sänkyyn. Porin Villa ja peite valmistaa patjoja myös asiakkaan omilla mitoilla, jos vakiokoko 75x130x8 ei sovi. Melko harvinaista räätälöityä asiakaspalvelua nykyaikana, vai mitä?!Futonpatjan suojaksi kannattaa ostaa erillinen pestävä patjansuojus. Villa ja Peite -patjansuojus toimii myös petauspatjana lapselle futonin päällä. Patjansuojuksessa on täytteenä 100% villaa ja päällä 100% paksua puuvillaa. Villa sopii mitä parhaiten sijauspatjan materiaaliksi, sillä se on lämmin, mutta ei hiostava. Villa myös imee itseensä kosteutta tuntumatta märältä tai kylmältä. Villa on ekologinen materiaali ja sen voi hävittää kompostoimalla tai polttamalla. Patjansuojuksessa on kätevät kuminauhat nurkissa, millä sen saa patjaan kiinni. Villainen petari kestää 40-asteisen konepesun, tarkemmat pesuohjeet Villa ja Peite -kotisivuilla.

Niin pikkulapsille kuin vanhuksillekin erinomainen lisäsuoja patjansuojuksen ja patjan väliin on upouusi Pisu-suoja. Pisu-suoja on 100% villaa ja se kestää 40 asteen vesipesun. Pisu-suoja toimii imukerroksena patjan päällä, mutta ei ole täysin vedenpitävä yksinään. Suojaa valmistetaan useaa eri kokoa ja sen voi halutessaan leikata sopivan kokoiseksi, sillä reunat eivät lähde purkautumaan. Pisu-suoja käy kaiken ikäisille ja itse olisin kaivannut tällaista aivan vastasyntyneen sänkyyyn! Ensimmäiset Pisu-suojat myytiin nopeasti loppuun, mutta kysyttyä uutuustuotetta on kuulemma tulossa lisää.


Meille oli selvää, että haluamme luonnonmateriaaleista valmistetun laatupatjan pikkupojallemme. Hintaeroakaan ei futonpatjan ja markettipatjan välille jää paljoa, mutta laatu ja käyttömukavuus ovat aivan eri luokkaa. Vauhtiveikko on aina ollut levoton nukkuja ja alkuun jännitinkin, kuinka monesti poika tulee laidattomasta sängystään pää edellä alas ennen kuin oppii varomaan. Voin kertoa tähän vastauksen: nolla kertaa! Poika nukkuu futonillaan levollisesti ja rauhallisesti eikä ole kahden kuukauden aikana kertaakaan kaivannut edes meidän viereen nukkumaan!

Harvoin olen yhtä vaikuttunut ja innoissani, kuin olin availlessani Porin Villa ja Peitteeltä tilattua pakettia! Olen erityisen laatutietoinen kuluttaja ja siltikin tuotteiden korkea laatu, räätälöity asiakaspalvelu ja ylellinen ekologisuus yllättivät yli kaikkien mittareiden! Tämä luksus ei ole vain harvojen ja valittujen saatavilla, vaan tuotteita voi tilata helposti Villa ja Peite -verkkokaupasta! Mikäli luonnollisuus, kemikaalittomuus, suomalainen käsityö ja kauniit unet ovat sydäntäsi lähellä, suosittelen tutustumassa Porin Villa ja peite -sivustoon ja heidän tuotteisiin! Verkkokaupan valikoima onkin aika iso, minua kiinnostaisi kokeilla ainakin villatäytteistä tyynyä!

Patjatarvikkeet yhteistyöpostaus. Kiitos kauniista unista, Villa ja Peite!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti