maanantai 11. heinäkuuta 2016

Vinkit käytettyjen kestovaippojen ostoon

Kestovaippojen käyttäminen on ekologista, mutta vielä vihreämpää on käyttää samat vaipat usealla lapsella! Kestovaippojen kierrättäminen on suorastaan supergreen ja ajattelin kirjoittaa pikaiset ohjeet käytettyjen kestovaippojen etsijälle. Näiden vinkkien avulla et tule ostaneeksi sikaa säkissä.

Parhaat kauppapaikat:

Paikalliset kirpputorit
Pääset toteamaan tuotteen kunnon paikan päällä ja hinnat ovat usein hyvinkin edullisia

Facebook-ryhmä "Kestovaipat ja kantovälineet kiertoon, (O)sta - (M)yy - (V)aihda"
Etkö ole Facessa? Tässä on syy liittyä siihen! Aktiivisen ja reilun kestovaippakirppistelyn lisäksi paljon asiallista kahvipöytäkeskustelua aiheesta kuin aiheesta. Tiedätkö miten lanoliia käytetään tai mikä on Seinäjoen paras hotelli? Jos et, kysy OMV:ltä.

Facebook-ryhmä "Kestovaippayhdistyksen kirppis ja tuki"
Toinen kestovaippojen kirppismyyntiryhmä. Kestovaippaongelmia ratkotaan porukalla, kysy rohkeasti mieltä painavia asioita!

tori.fi
Myös tori.fi:ssä käy kestovaippakauppa hyvin. Kirjautumalla sisään Toriin voi tehdä omia hakuvahteja, jotka näkyvät omilla sivuilla aina sisäänkirjautuneena. Hakuvahtiin voi käyttää loogisia operaattoreita. Toinen hakuvahtini "kestovaippa OR kestovaipat" listaa samalle sivulle kaikki ilmoitukset, joissa esiintyy sana kestovaippa tai kestovaipat. Jos siis haluat hakea vaikka myytäviä Muksut-taskuvaippoja, voisit kokeilla hakusanalla "muksut AND taskuvaippa". Hakusana tallennetaan omaksi hakuvahdiksi tähti-painikkeesta, helppoa kuin heinän teko!Kestovaippojen myyntihintaan vaikuttavat niiden valmistaja, kunto ja ikä. Tässä järjestyksessä. Käsityöintoinen saa tarravikaisia tai kuminauhakuolleita halvalla ja jos PUL-kangas on pysynyt ehjänä, tulee vaipoista pienellä vaivannäöllä taas käyttökampetta. Mikäli vaippojen ikää tai kuminauhojen kuntoa ei ole mainittu myynti-ilmoituksessa, sitä kannattaa tiedustella ennen ostopäätöstä. 

Kestovaippailijoiden myynti-ilmoituksissa mainitaan myös usein käytetty pyykinpesuaine. Tämä on merkiksi ostajalle siitä, että vaippoja on pesty vain niille soveltuvalla pesuaineella. Hajusteettomiin pesuaineisiin tottuneena kiinnitän myös huomiota siihen, onko kankaita pesty jollain voimakkaasti tuoksuvalla pesuaineella. 

Allergisten perheiden kannattaa aina varmistaa, onko vaippoja käytetty eläintalouksissa. Itsellänikin tahtoo ilmoituksesta unohtua maininta "koiratalous", vaikka kuinka huolellisesti pyrkisin aina laatimaan myynti-ilmoituksen.

Yksi huomionarvoinen seikka on myös se, miten vaippoja on kuivatettu. Tämä koskettaa lähinnä imujen ja AIO eli All in one -vaippojen ostajaa, sillä taskuja ja kuoria ei yleensä rumpukuivateta. Itse kuivaan armotta rummussa kaikki imut, kuivaliinat ja AIO-vaipat. Kankaat kestävät alhaisen lämmön kuivatuksen oikein hyvin ja vaippatavarat ovat moitteettomassa kunnossa. Rumpu kuitenkin väsyttää kankaita siten, että aikaisemmin rumpukuivattu imu muuttuu narulla kuivattuna kovaksi.

Porkkanatahraisia harsoja saa halvalla tai jopa ilmaiseksi paikallisista Facebookin mammaryhmistä. Laita rohkeasti oma ilmoitus: "Ostan käytettyjä harsoja kestovaippakäyttöön! Mitä vanhempi sen parempi!"

Toisten vanhat vaippailutarvikkeet kannattaa keittopestä ennen käyttöönottoa. Imuja voi vaikka kastella mahdollisten ammoniakkihuurujen havaitsemiseksi ja liottaa kuumassa vedessä ja soodassa yön yli ennen oikeaa pesua. Ensin 60 asteen ohjelma pyykinpesuaineen kera ja heti perään 90/95 astetta ilman pesuainetta.

Lopuksi vielä pari vihjettä myynti-ilmoitusten tarkempaan lukemiseen. Jos ilmoituksessa lukee "Haikeudella myyn..." tai "Paljon käytetyt..." on kyseessä loistotuote! Jos joku ehti napata tämän nenäsi edestä, paina vaipan merkki mieleen vastaisen varalle.

1 kommentti:

  1. Kiitos ohjeista, kyllä kai tuo pätee muihinkin tuotteissiin.
    Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista