tiistai 21. kesäkuuta 2016

Päkä pää ja muut kesän koukutukset

Minä olen aina ollut innokas käsityön tekijä. Aikuisiällä taisi olla parin vuoden täydellinen paussi, mutta muuten minulla on aina jotain telkkarinkatselupuuhaa käsillä. Puikot ja koukut ovat se minun juttuni, kun taas good old ompelukone pääsee tositoimiin vain uusien verhokankaiden oston myötä. Eli aika harvoin.



Meidän Vauhtiveikko fanittaa Late Lammasta. Hyvä on, myönnetään: koko perhe tykkää tästä persoonallisesta pääkijästä. Ravelrysta löysin todella hyvän ohjeen Latelle: Shaun The Sheep Plushie . Kaiken hyvän lisäksi ohje on ilmainen, joten sen pääsee lataamaan ilman sisäänkirjautumistakin!

Latea varten ostin neljä rullaa Novita Miamia: kaksi valkoista ja kaksi mustaa. Ohjetta oli helppo seurata ja vaihtelevuuden vuoksi Late tuli nopeasti valmiiksi. Seurasin tarkasti, että rivin vaihtuminen lähti oikein ja kuplat eli bubblet tulivat jämptisti omille paikoilleen. Hetken huvittelin ajatuksella, että jättäisin Laten peruukin irtonaiseksi, mutta ajattelin sen menevän helposti hukkaan. Laten tupee on siis ommeltu paikoilleen.



Tälle kesää virkkasin itselleni Novitan Kesä 2016 -numerosta virkatun hapsuponchon (malli 38). Harvoin innostun näistä valkoisista kesäpitseistä, mutta ponchon pikkusievän rento malli innosti kokeilemaan. Itse asiassa tästä tuli vielä mukavampi, kuin osasin toivoakaan! Huvila oli minulle lankana uusi tuttavuus ja siitä oli mukava virkata. Ohjeessa oli mielestäni ajatusvirhe aloitettaessa kuviota 13 C ja 14 C. Vain seitsemällä lisäsilmukalla reunasta tuli ruma, joten lisäsin molemmissa 14 silmukkaa, jotta seitsemän silmukan kuvio toistuu oikein.



Novita yllätti lukijansa viime viikolla lahjalehdellä! Lahjat ja erityisesti yllätyslahjat ovat aina tervetulleita! Tämä tulikin postissa aika sopivasti juuri, kun sain ponchooni hapsut paikoilleen ja viimeisetkin langat pääteltyä. Jostain syystä nämä koukkutyöt nyt kiinnostaa, sillä ajattelin tehdä Kartano-langasta virkatun laukun (malli 9). Lehdessä kirkkaan värinen turkoosi lanka oli kuitenkin kaupassa pettymys ja tuumaillessani vaihtoehtoista väriä kesäkassilleni muistin, että mullahan on pari kerää aivan käyttämätöntä beigeä Kartanoa kotona jemmassa! Ja tässä vaiheessa vain käsityön tekijät tiedostavat sen ilon pulpahduksen, kun a) saa lankavarastoa pienennettyä johonkin oikeasti mukavaan projektiin ja b) säästi juuri kympin! Tadaa!




1 kommentti:

  1. Ihana tuo päkä pää.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista