torstai 26. marraskuuta 2015

Vauvavuoden suosikit

Nykyajan materiaalikulttuuri näkyy ehkä vahvimmin äitiys-, vauva- ja lastentarvikkeissa. "Kerrankos sitä" ja "Vain parasta meidän pienokaiselle" -ajatusmaailmaan on helppo eksyä, sillä kaikkihan me haluamme lapsemme parasta. Osa omista hankinnoista on osoittautunut jälkeenpäin turhakkeiksi ja osa korvaamattomiksi. Listaan tässä meidän hankintojen suosikit, jotka kaikki ovat arjessa osoittautuneet jopa lupaustaan paremmiksi.


Doomoo Buddy -imetystyyny
Monikäyttöinen Doomoon imetystyyny on ollut korvaamaton! Tämä on paitsi maailman paras imetystyyny myös raskausaikana erinomainen tukityyny jalan alle tai selän taakse. Pienen pienet rakeet saa helposti muokattua toivottuun muotoon, eikä tyyny mene lyttyyn kuten tavalliset tyynyt. Buddya saa kahta eri kokoa ja tässä isompi on parempi!

Hape Taaperon menopeli 2 in 1
Pojan suosikkilelu, jota on käytetty enemmän ja vähemmän aktiivisesti jo puoli vuotta! Aluksi sen kanssa harjoiteltiin kävelyä äidin tai isin avustuksella, pian mentiin jo pikkumatkoja yksinkin. Nykyisin menopelin kyydissä kuljetetaan jos jonkinlaista tavaraa paikasta toiseen ja mutkatkin mennään juoksuvauhdilla! Tämä on todella vankka ja tukeva, mutta kuitenkin kevyt pienen lapsen käyttää. Suosittelen!

Kestovaipat
Kestovaippailu ja siitä bloggaaminen ovat olleet minulle mukava harrastus äitiysvapaalla! Näihin hurahtaa yhtä helposti kuin lastenvaatteisiin ja uusiin malleihin tutustuminen on ollut erittäin mukavaa! Olen vuoden aikana yllättynyt, miten helppoa niiden käyttäminen on. Ajattelin, että jonkinlaista sisua ja päättäväisyyttä jossain välissä tarvitaan, mutta eipä ole vielä sellaista tilannetta eteen tullut.

Stokke
Totesin miehelleni vauvahankintoja tehdessämme, että Stokken tuotteet ovat nerokkaita. Arjen käytössä ne ovat osoittautuneet jopa oletettua paremmiksi, joten Stokke pääsee suosikkien listalle mukaan. Suosikkini ovat: lapsen kasvaessa muuntuva ja kaunis Sleepi-pinnasänky, perinteinen Tripp Trapp -syöttötuoli, Table Top -pöytäsuoja ja kokoontaitettava Flexi Bath -amme. Tässä järjestyksessä.

Äitiyspakkaus
Muistan sen tunteen, kun saimme äitiyspakkauksen! Valtava laatikollinen vauvalahjoja valtiolta! Suomen äitiyspakkaukset ovat saaneet paljon kiinnostusta etenkin Usassa viime vuosina. Vuonna 2013 BBC otsikoi: "Why Finnish babies sleep in cardboard boxes" ja Obama haaveilee kunnon äitiysvapaista amerikkalaisille. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti