tiistai 24. marraskuuta 2015

13+1 vinkkiä yökestovaippailuun sekä Onnikas-arvonnan voittajat

Onnikkaan yövaippailuarvonnassa pyysin osallistujia jakamaan vinkkejä yökestovaippailuun. Vastaukset olivat niin nerokkaita, että ne ovat ansainneet oman koosteen! Tuhannesti kiitoksia kaikille osallistujille!

Onnikas-palkinnot on arvottu seuraaville nimimerkeille:
Ananasa on voittanut Sulo-yövaipan
Tiina S. on voittanut yö-Viksun toivekuosina turkoosi pingviini
Anonyyminä vastannut Hanna-Leena on voittanut Viksu & Nokkela -imut
Paljon onnea kaikille voittajille ja suurkiitos Onnikkaalle hienoista palkinnoista!


1.
"Paras yövaippailuvinkkini on lähteä rohkeasti kokeilemaan! Liian moni tuttavani kestoilee päivisin, mutta ei ole "uskaltanut" yöksi laittaa kestovaippaa."
Minä tunnistan tämän yökestoilukynnyksen itsekin! Rohkeasti kokeilemaan ja jos ei tunnu onnistuvan, kokeilkaa vaikka viikon tai parin päästä uudelleen.

2.
"Reilun kokoinen sisävaippa ja villahousut toimii meillä parhaiten."
Villahousut ovat monen suosikit yövaipan kuorena ja ne mainittiinkin useassa osallistumiskommentissa.

3.
"Paras yhdistelmä on sisävaippa (bambujoustofroteepinnalla) jossa tarpeeksi imua + PULkuori + villahousut. Tällä yhdistelmällä eivät pissat karkaile!"
Huippuidea! Tätä kannattaa kokeilla, jos yksi kuori tuntuu päästävän märkää läpi. Sisävaipan päälle voi pukea kaksi kuorta: PUL-kuori ja villahousut. Tässä kommentissa on myös vinkattu oma suosikki sisäpintamateriaaliksi eli bambujoustofrotee.

4.
"Paras vinkkini kestoiluun on hankkia kaikki tarvikkeet samanlaisina, tällöin vaipat ovat keskenään saman imuisia. Myös vaippojen kuivumaan laittaminen sekä pakkaaminen on helpompaa kun kaikki käyvät keskenään yhteen."
Muistan, miten kestovaippailun alkutaipaleella tuntui hankalalta muistaa, mikä imu kuului mihinkin vaippaan. Vaippojen kasaaminen pesun jälkeen on helpompaa, kun on useita samanlaisia vaippoja!

5.
"Meillä yövaippaillaan Onnikkaan Sulo -sisätaskulla tai -yövaipalla, ensimmäiseen yleensä imuiksi Mannamaan Perhonen ja hampputiima, jälkimmäiseen ei muuta tarvitsekaan. Villikset tietty päälle. Hyvä uutuus oli kyllä tuo Usko-kuorikin, se toimii myös meillä." 
Laadukas imu ja sisätaskuvaippa korvaavat täysin yövaipan ja ovat tarpeen vaatiessa helposti muokattavissa.

6.
"Meillä yövaippana toimii reilun kokoinen tasku, johon päivävaipan sisällön lisäksi laitetaan yksi Onnikkaan Nokkela. Tämän kun on kertonut, niin moni on todennut, ettei se niin rakettitiedettä olekaan ja lähteneet myös kokeilemaan eri yövaippoja." 
Aivan niin, eihän se rakettitiedettä olekaan! Perinteinen yövaippa ja villahousut voidaan korvata reilulla taskuvaipalla ja kunnon imuilla.

7.
"Yökestoilu on helppoa ns. oikeilla yövaipoilla, kun ei itse tarvitse miettiä kuinka paljon imua ja missä järjestyksessä pitää laittaa. Olen lähes kaikki kotimaiset yövaipat kuosi- ja merkkihulluuksissani testannut, ja oma rehellinen ääneni menee ehdottomasti juuri Onnikas Sulolle <3 Aivan paras yövaippa, malli on täydellinen ja pitkäikäinen, imua todella paljon olematta kuitenkaan tönkkö, ja kuosit iihania! Villikset vielä päälle ja avot :)" 
Valmiit ja hyvin toimivat yövaipat ovat mukavuudenhaluisen ihmisen valinta ja itsekin pidän niistä paljon!

8.
"Meillä lapset ovat täyskestoilleet alusta asti. Tärkein vinkkini on kokeilla yökestoilua rohkeasti, aloittaminen on se suurin kynnys :) Mielestäni valmiit vaipat toimivat parhaiten. Meillä onkin käytössä juuri Onnikkaan Sulot, joissa lisäksi Viksut imutehoa parantamassa silloin kun yöllä syödään." 
Tässä tulikin paljon hyviä vinkkejä! Yövaipan lisäimun voi lisätä joko itse yövaipan taskuun tai esimerkiksi Onnikas Usko-kuoren taskuun.

9.
"Yökestoilua aloittaessa kannattaa pitää kirjaa vaipoista ja imuista ja aamulla sitten katsoa miten märkä vaippa on ja tehdä sen perusteella muutoksia."
Hyvä idea! Ei niitä viritelmiä enää parin päivän päästä muista - en ainakaan minä! Kirjoita yökombot ylös tai nappaa vaikka kännykkäkameralla kuva setistä.

10. 
"Olen varuulta vielä laittanut aluslakanan alle muovisuojan ettei patja likaannu jos paketti ei pitäisikään kaikkea tullutta tavaraa sisällään."
Hyvä vinkki! Tällainen suojus tulee äitiyspakkauksen mukanakin.

11. 
"Vinkkini etenkin poikien kanssa on laittaa imua enemmän etupainotteisesti yövaippaan (Onnikkaan yövaipan kanssa tämän voi tehdä läppää taittamalla), jolloin vaippa ei suotta tule liian paksuksi taakse asti vaan imua on eniten siellä missä sitä tarvitaan."
Todella hyvä vinkki! Pienellä säädöllä imua saa tehokkaasti sinne, missä sitä tarvitaan.

12.
"Mallista riippumatta yökestoilussa pissavahingoilta on parhaiten vältytty sillä, että napero on nostettu välittömästi heräämisen jälkeen pedistä potalle, niin isot aamupissat ei oo tursunnu ohi vaipasta."
Juuri näin! Meidän 13-kuukauden ikäinen käy iltaisin potalla ja hammaspesulla, välillä aamullakin ehditään potalle.

13.
"Hyviä vinkkejä olen saanut itse aikoinani meidän paikkakunnan kestovaippalainaamon pitäjältä, kassissa kun ei ollut ns. valmista yövaippaa, niin hän näytti kädestä pitäen miten täytät sisävaippataskun yöksi. Eli vinkkini on, ota yhteyttä lainaamoon :)" 
Aivan superhyvä vinkki! Kestovaippalainaamosta saa pienellä rahasummalla lainaan kestovaippoja, joita saa oman kodin rauhassa tutustua ja testailla. Oman alueen kestovaippalainaamon löydät Kestovaippayhdistyksen sivuilta.

Ja vielä oma vinkkini: Yövaippa kannattaa heti aamulla huuhdella runsaalla vedellä! Yövaipoilla on taipumusta alkaa helposti tuoksahtamaan funkylle, jos ne eivät pääse pian pesuun.


Kauniita unia ja kuivia öitä kaikille!


1 kommentti:

  1. Oi, olen niin onnellinen arpatuuristani! Tulee kyllä olemaan vaikeaa valita kivoin kuosi... :)

    VastaaPoista