torstai 26. maaliskuuta 2015

Siis mikä gDiaper?!

"Moon siis niin never heard mistään gDiapersista!" No en ollut minäkään vielä muutama kuukausi sitten. Selitetäänpä vähän mistä on kyse!

Lasta odottava autralialaispariskunta järkyttyi kertakäyttövaippojen ympäristövaikutuksesta, löysi kompostoituvia vaippoja valmistavan yrityksen ja gDiaper sai alkunsa! Sama tarina kauniimmin ilmaistuna on luettavissa gDiapers-sivulta.

USA:ssa ne ovat gDiapers, UK:ssa ne ovat gNappies, eivätkö ne voisi meillä olla gVaippoja?


gDiaper on kaksiosainen vaippa, missä on kuori eli gPants ja kertakäyttöinen imuosa. Imuosa on 100%:n biohajoava eli se voidaan esimerkiksi mökkeillessä jättää kompostiin maatumaan (ei kuitenkaan ulostetta kompostiin). Kuinka kätevää, kun ei tarvitse kuljettaa likaisia vaippoja mökkiviikon jälkeen roskikseen tai pyykkiin!

Ja mikä tärkeintä: gDiaperia voi käyttää myös kestovaippana pestävän imuosan kera. Vaippaa voi siis käyttää miten milloinkin mielen mukaan!


Vaippa koostuu kolmesta osasta: gPants eli housut, gPouch eli housujen sisäpuolelle neppareilla kiinnitettävä pussukka ja gCloth tai vaikka jokin muu imuosa. Homma toimii niin, että vaippaa vaihdettaessa imuosa laitetaan pyykkäystä odottamaan, housut ja pussukka voidaan käyttää vielä uudelleen. Aivan kuin kuorivaipassa: imu pesuun ja kuori käyttöön. Niitä muovisia pussukoita eli gPoucheja saa irtona ostettua ja niitä kannattaakin olla ylimääräisiä. Nimittäin jos se pussukkakin sotkeentuu, niin sen voi irrottaa housuista ja housut saa puhtaan pussukan kanssa vielä käyttöön!


Housuja kannattaa olla useampia, sillä niiden annetaan aina vaihtoväli tuulettua hoitopöydällä. Isompi ongelma voi olla valita vain aiottu määrä housuja, koska ne ovat kaikki niin suloisia... gPantsit myydään koon mukaan:

newborn:  2-4 kg
small:  3-7 kg
medium:  5-11 kg
large:  11-16 kg
Xlarge:  15+ kg

Samoja imuosia ja poucheja voi käyttää useammassa koossa, eli vastasyntynyt ja S-koko menee samoilla imuilla ja M-XL -koot käyttävät samoja poucheja ja imuja. Valikoima on laaja, sillä vaipassa voi käyttää laidasta laitaan erilaisia imuja kuten kuorivaipassakin! Esittelen myöhemmin omat suosikkini ja kirjoitan tästä vaipasta oman arviointini!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti