perjantai 13. maaliskuuta 2015

gVaippoja vai mitä ihmeitä?

Nyt niitä vaippoja satelee ovista ja ikkunoista. Tämä vaippabuumi johtuu siitä, kun havaitsin kipeästi tarvitsevani lisää vaippoja ja muuta oheistavaraa. Vasta surffaillessani verkossa huomasin, miten paljon kaikkea kivaa ja jännää oikeasti tarvitsinkaan ja tätä satoa nyt korjataan.

Saksalaiset verkkokaupat ovat siitä mukavia, että ne pystyvät toimittamaan kohtuullisilla postikuluilla tavaransa perille minne vain. Toisaalta ne ovat siitä tympeitä, että harvasta saa valita asioimiskieleksi jonkun muun kuin saksan.

Hieman etsiskeltyäni löysin Stoffyweltiin, kaksikieliseen verkkokauppaan, mistä kohtuullisilla postikuluilla luvattiin toimittaa minulle mitä ikinä mieleni halajaa. Meillä on nyt melkein viisi kuukautta osakestoilua taskuvaipoilla takanapäin ja halusin vaihteeksi kokeilla jotain uutta. Aluksi tarkoituksena oli hankkia joku kuorivaippa ja siihen vino pino imuja, mutta uteliaisuuttani katsoin gDiaper-tuotteita. Mitä ihmeen gDiapereita? Uteliaisuus kasvoi - mikä ihme systeemi tämä nyt on... Jokin jäi selvästikin kytemään, sillä seuraavana päivänä piti vielä käydä valmistajan sivuilla tutkiskelemassa.Kyseessä on  amerikkalainen vaippavalmistaja, joka tuotteet ovat kerrassaan erikoisia ja jopa hieman monimutkaisia. gDiaperissa on kuorivaippa, mutta kaikista muista poiketen se ei ole vedenpitävä laisinkaan! Sen sijaan kuoreen napsautetaan kiinni vedenpitävä pussukkamainen systeemi, mihin imuosa tulee. Imuja valmistaa gDiaper ja pussukkaan sopii jos jonkinlainen imuosa. Vaippaa vaihdettaessa housuosa ja siihen kiinnitetty pussukka voidaan kuorivaipan tavoin käyttää uudelleen. Ja vaikka vedenpitävä pussukka haluttaisiin jo pesuun, voi housuihin napsauttaa puhtaan osan ja käyttää niitä yhä!

gDiaperiin on saatavilla myös kertakäyttöinen imu, joka on gDiaperin oma tuote. Kertakäyttöinen voidaan hävittää vessasta vetämällä tai vaikkapa kompostoimalla! Kyllä vain, valmistajan sivuilta löytyy kuva, missä tavallinen kertakäyttövaippa vielä pötköttelee ryhdikkäänä  multakasassa, johon gDiaperin kertakäyttöimu oli jo kompostoitunut. Eräästä blogista luin, kuinka gDiaperia kestoiluun käyttävä perhe ottaa aina mökille mukaan kertakäyttöimut ja hävittää ne kompostoimalla. Vaikka vaippaa markkinoidaan Amerikassa pääasiassa kertakäyttöisillä imuilla, voin kuvitella tuotteen laskevan merkittävästi kynnystä lähteä kokeilemaan kestoversiota. Kotoa löytyy kaikki valmiina, ei tarvitse kuin hankkia jokin pestävä imu.

gDiaperiin kuuluu siis housut eli gPants, housuihin kiinnitettävä pussukka eli gPouch ja imuksi voi valita joko kertakäyttöisen gRefills-imun tai pestävän gClothin. Joko arvasit, että pöksyjen värit alkavat g:llä, kuten Glam Black, Good Fortune Red ja Go Fish Blue?!Stoffyweltin paketissa tuli gDiaper-tarpeiden lisäksi vino pino erilaisia niihin sopivia imuja. Vasemmalla kuvassa on kaksi Cosies valkaisemattomasta puuvillasta valmistetut prefoldit. Ne ovat vielä tässä pesemättömiä ja ne pienenevät ja kurtistuvat pyykissä. Thirsties-tuotteita otin kolmea erilaista, kaikki valmistettu samasta pehmoisesta hamppu-puuvillasta (55% ja 45%). Alinna kuvassa on Thirsties Hemp Inserts, joita suositellaan mm. lisäimuksi yövaippaan. Tämä kuusikerroksinen lätkä vaikuttaa niin hyvältä, että haluan kokeilla sitä BumGenius-taskuun pelkän ohuen BG-mikrokuituimun alla. Sinisessa paketissa oli näistä hintavin tuote, Thirsties Duo Hemp Prefold. Prefoldista saa eri kokoisen imun taittelemalla sen pitkittäin tai poikittain, mutta tämähän nyt ei ollut mitään uutta.Kolmas erilainen on Thirsties Stay Dry Duo Inserts. Tässä imussa on kaksi osaa jotka liitetään toisiinsa neppareilla. Päällimäiseksi tulevassa osassa on ensin ihon kuivana pitävää fleeceä ja nopeasti imevää mikrokuitua. Alempi imu on valmistettu samasta pehmoisesta hamppu-puuvillasta, jota on viiden kerroksen verran. Tämähän on oikea imujen mersu! Odotukset ovat korkealla, sillä tässä yhdistyvät kaikki, mitä kestovaippaileva äiti voi toivoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti