maanantai 21. marraskuuta 2016

Vihreästi puhdasta pyykkiä

Kestovaippapyykki pyörähtää meillä säännöllisesti kahden päivän välein, joskus harvoin väli venyy kolmeen päivään. Nykyään, kun kaksivuotiaan Vauhtiveikon päivittäinen vaippamäärä on pienentynyt pottailun lisääntyessä, samassa koneellisessa peseytyy puhtaaksi myös perheen normaalia pyykkiä. Tämä on itse asiassa ollut toimiva systeemi, sillä pyykkivuori ei pääse kertymään viikonloppua kohti.

Tiedostan olevani välillä tapojeni orja, kaavoihin kangistunut kuluttaja. Viime aikoina olen kuitenkin rohkeasti pyrkinyt pois tutusta, sillä olen tutustunut paitsi luonnonkosmetiikan kiehtovaan maailmaan, myös löytänyt erinomaisia ekologisia siivousaineita tuttujen valtavirtapurnukoiden tilalle. 
Sain Ekokauppa GreenDealista kokeiltavaksi kestovaipoille sekä arkipyykillemme Ecodoo Respect hajusteettoman pyykinpesuaineen. Ranskalainen Ecodoo tarjoaa valikoiman ekologisia tuotteita jokapäiväiseen kodinhoitoon kuten siivoamiseen, kodin kunnossapitoon sekä astian- ja pyykinpesuun. Tuotteet valmistetaan Ranskassa ja ympäristön kuormitus huomioidaan läpi tuotteiden elinkaaren: aina tuotteen suunnittelusta pakkauksen hävittämiseen asti. Ecodoon tuotepakkaukset on suunniteltu helposti kierrätettävissä olevista raaka-aineista, niin että muovijätettä jäisi jälkeen mahdollisimman vähän.

Ecodoon hajusteeton Respect-pyykinpesuneste sopii hyvin vauvapyykille ja kestovaipoille, sillä siinä ei ole mitään hajusteita, optisia kirkasteita tai synteettisiä säilöntäaineita. Respect-sarjan tuotteet on suunniteltu erityisesti allergikoille ja herkkäihoisille, mutta käyvät luonnollisesti kaikille kuluttajille. Huomasin itsekin jo raskausaikana kiinnittäväni huomiota pyykinpesuaineiden voimakkaisiin synteettisiin hajusteisiin. Nykyään mietin myös perheeni turhiin kemikaaleihin altistumista sekä käyttämieni pesuaineiden ympäristövaikutusta. Vieraantuessani synteettisistä hajusteista olen herkistynyt niille yhä enemmän ja nykyään osaan arvostaa myös aidosti hajusteettomia pesuaineita.


Ecodoon pyykinpesuaineet ovat hyviä paitsi perheellesi, myös ympäristölle. Valtaosa Ecodoon tuotteista on saanut Ecocert-sertifikaatin. Ecocert-sertifiointi määrittää tiukat vaatimukset esimerkiksi ainesosien biohajoavuudelle, pakkausmateriaalille sekä eettisyydelle. Muun muassa eläinkokeiden käyttö tuotekehityksessä ja lopputuotteen testauksessa on ehdottomasti kiellettyä. Minulle sertifioinnilla on iso merkitys, sillä en ole vielä täysin valveutunut tulkitsemaan ainesosaluetteloa. Harmikseni olen myös oppinut, että kaikki ekona myyty ei ole ympäristöystävällistä laisinkaan. 


Ecodoon Respect-pyykinpesuaine on hypertiiviste, jonka annostelu pehmeälle vedelle keskilikaisella pyykillä on vain 20 - 30 ml. Tarkistin GreenDealista suosituksen isolle pesukoneelle ja annostelen meidän 9 kilon vetoiseen pyykkikoneeseemme 30% lisää. Pesuaineessa on erityisen tiivistetty koostumus ja puolentoista litran pullosta riittääkin pesuaineet pitkäksi aikaa! Pyykinpesuaine toimii kaikilla ohjelmilla aina 30 asteesta lämpötilasta lähtien. Tämähän alkaa pian kuulostaa liian hyvältä ollakseen edes totta!

Ecodoo Respect hypoallergeeninen pyykinpesuneste läpäisee testin kirkkaasti paitsi paperilla myös käytössä! Pyykki on raikastunut ja puhdistunut moitteetta. Pojan paidassa on usein marjatahroja, aikuisten paidoista saattaa tuoksua muukin kuin dödö ja arvokkaiden kestovaippojen tulee puhdistua tehokkaasti mutta hellävaraisesti. Kestovaippapyykkiä pyöritetään pari kolme kertaa viikon aikana, joten puolessa vuodessa tai vuodessa käytetyn pesuaineen määrä on jo aika hurja! Kunnollisilla pesuaineilla on iso vaikutus sujuvaan kestovaippailuarkeen ja onhan se upea bonus, jos pystyy samalla vaikuttamaan myös perheen ja ympäristön hyvinvointiin! 

Ecodoon hajusteettomalla Respect-pyykinpesuaineella on helppo aloittaa kodin ekologisiin pesuaineisiin tutustuminen, sillä tuote on toimiva, aidosti ekologinen ja taloudellinen valinta! Ecodoon pyykinpesuaineita saa GreenDealista sekä nestemäisenä että jauheena. GreenDealista kerrotaan, että myydyin Ecodoo-pyykinpesuaine on persikantuoksuinen pyykinpesuneste, jota myydään myös viiden litran hanapakkauksessa. Itse olen tykästynyt tähän hajusteettomaan versioon, mutta luultavasti kokeilen myös hyvin miedosti hajustettua persikan tuoksuista pesunestettä! 


Perjantaina kannattaa seurata GreenDealin Facebook-tapahtumaa Black Friday GreenDealissa! Sain luvan vinkata, että myös Ecodoon pyykinpesuaineista tulee hyviä tarjouksia ja tapahtumassa järjestetään lisäksi arvontoja ja huutokauppoja tuotepaketeista! Minä jään jännäämään, tulisiko hyviä tarjouksia nestemäisistä käsisaippuoista (vaikkapa iso Eco Cosmeticsin täyttöpakkaus) ja konetiskitableteista (Ecodoon astianpesutabletit)! Myös tuo Ecodoon tahranpoistoaine olisi mukava kokeilla! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti