maanantai 7. joulukuuta 2015

Flip-harkkahousut

Onpa meillä jo iso poika: meidän kohta 14 kuukauden ikäisellä on jo käytössä harkkahousut! Reipas pottamestari on ansainnut arvoisensa harkkahousut. Flip-harkkahousut tulivat Cotton Babiesin tilauksessa pari kuukautta sitten: "Uudistunut Albert ja muita jenkkiherkkuja". Olen ollut erittäin tyytyväinen meidän BumGenius-vaippoihin ja Flip-harkkahousut olivat aivan must-hankinta. Valmistajaan liittyvää vouhotusta pääset ihmettelemään klikkaamalla tunnistetta BumGenius. Myös harkkahousuja saa Limited Edition -kuoseissa ja tottahan toki valintani oli upea printti Chico!

Harkkahousut on ensisijaisesti tarkoitettu lapsen kuivaksiharjoitteluun. Harkkahousuissa on vedenpitävä kuoriosa ja jonkin verran imukangasta joko kiinteästi harkkahousuihin ommeltuna tai erillisenä osana, kuten näissä Flip-harkkahousuissa. Harkkahousut sopivat kaikille pienille pottaharjoittelijoille ja monet kertakäyttövaippojen käyttäjätkin hankkivat pestäviä harkkahousuja kuivaksiharjoittelun tueksi. Harkkahousut ovat tarkoituksella märkäpintaisia, jotta lapsi oppii tunnistamaan, milloin pissa tulee. Tässä hieman taustoja, siirrytään seuraavaksi itse tuotteeseen.

Niin kaunis! Limited Edition -kuosi Chico
Flip Potty Trainer eli harkkahousut on kaksiosainen systeemi: vedenpitävä kuoriosa ja luomupuuvillainen imuosa. Flip-harkkahousuja voi ostaa pakettina tai kuoriosan ja imuosat erikseen. Jenkeistä tilaamassani paketissa tuli yksi Flip-harkkahousukuori ja kolme imuosaa.

Harkkahousut ovat yhdenkoon tuote: samat housut säädetään edessä olevilla nepeillä 9-kiloisesta aina 22 kiloon asti. Yhdenkoon Flip-harkkahousut saa sopivaksi kaikenkokoisille lapsille ja tässä housumallisessa tuotteessakin säätö toimii hyvin! Kymmenkiloinen Vauhtiveikko pitää näitä harkkahousuja pienimmillä säädöillä, joten kasvunvaraa on vielä reilusti. Säädettävät harkkahousut säästävät kukkaroa, sillä pottaharjoitteluajan venyessä Flip-housut kasvavat lapsen mukana.

Harkkahousut avautuvat näppärästi 
Harkkahousuissa on joustavat kiinnityspaneelit sivussa. Nämä paneelit ovat BumGenius-vaipoista tuttua joustavaa kangasta. Kiinnityspaneeleissa on nepit kahdessa rivissä ja vaipan ympärysmittaa voi jonkin verran säätää näistä. Harkkahousut voi tarvittaessa myös riisua avaamalla sivusta nepit, joten isompien vahinkojen siivoaminen onnistuu paremmin. Minä avaan sivupaneelit aina pyykkiin, koska housut saa mielestäni ripustettua pyykkinarulle mukavammin avattuina.


Imut ovat tiheää luomupuuvillaa ja hyvin saman tyyppiset kuin Elementalin imuosat. Samaa housuosaa voi käyttää useamman kerran, sillä jos housuihin on tullut vain pisut, riittää imuosan vaihtaminen puhtaaseen. Tähän kaksiosaiseen systeemiin en ole muissa harkkahousuissa törmännyt, joten tietääkseni tämä on Flipin ainutlaatuinen ominaisuus. Vaihdettava imuosa säästää sekä kukkaroa että pyykkimäärää. Imuosan voi vaihtaa avaamatta housuosan sivupaneeleita ja tämä käy helpoiten kääntämällä housut nurin päin.

Housuosan etu- ja takapäässä olevien läppien alta löytyy kiinnitystarrat, joilla imuosan saa kiinnitettyä harkkahousukuoreen. Housujen koukkutarralle löytyy kuin itsestään lenkkipuolen pesutarra, joten tarra pysyy siistinä eikä aiheuta vahinkoja pyykissä. Imuosat olen kuivannut alhaisella lämmöllä rummussa, housuosa kuivuu narulla yön yli. Jotta vaaleat puuvillaimut pysyvät nätteinä, kannattaa tahrat käsitellä sappisaippualla ennen pesua.

Luomupuuvillainen yhdenkoon imu taitetaan sopivan pituiseksi ommeltujen taitosten mukaan. Alkuun tämä tuntui vähän konstikkaalta, mutta pari kertaa kokeneempana se onnistuu jo pahemmin asiaa ajattelematta. Imun voi kiinnittää housuun kummin päin vain, mutta minun mielestäni housut istuvat paremmin, kun kahteen kerrokseen taitettu pää tulee taakse.Kuten harkkahousuissa yleensäkin, imuosa on aika ohut. Kuuden puuvillakerroksen imu pitää meidän yksivuotiaan pissauksen ongelmitta, mutta vaipan korvaajaksi tästä ei ole. Ohuessa imussa on omat hyvät ja huonot puolensa. Hyvänä puolena näen sen, että housut ovat mukavan sirot ja huomaamattomat. Ohut imu myös kannustaa omalta osaltaan ahkeraan pottailuun ja tämähän on koko tuotteen perimmäinen tarkoitus. Harkkahousut on niin näppärä riisua ja taas pukea, että potalla käyntikin sujuu mukavammin! Vauhtiveikkokin arvostaa pystyasennossa jalkaan puettavia vaipattimia. Flip-harkkahousu on melko napakka istuvuudeltaan.

Kestovaippoihin tottumattomalle kaksiosainen Flipin harkkahoususysteemi saattaa tuntua vieraalta vaihdettavine imuosineen, mutta minun mielestäni tämä on ollut kätevä! Ohuen imun kanssa ei kotia kauemmas viitsi lähteä, mutta näitä harkkahousuja voi käyttää myös tavallisen kuorivaipan tavoin. Harkkahousuun voi laittaa jos jonkinlaista imua, poislukien mikrokuituiset imut, jotka eivät sovi suoraan ihokosketukseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti