sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Lauran perheen kestovaippailu Barcelonassa

Syksyllä mainitsin miehelleni, että olisi mukava matkustella ensi kesänä äitiyslomalla, kun kerrankin on mahdollisuus. Helmikuussa hän yllättikin minut - suuntaamme Barcelonaan kesäksi Erasmus-harjoitteluvaihtoon. Reilun 4300 km pituinen matka kuulemma taittuisi pakettiautollamme.

Seikkailu alkoi, kun täyskestoitettu vauvamme oli noin 4kk. Päätimme, että viikon kestävällä ajomatkalla Barcelonaan käyttäisimme kertakäyttövaippoja, koska vaippojen säilyttäminen ja peseminen tien päällä olisi mahdotonta. Nukuimme myös pakettiautossa lähes koko matkan.


Mukana on noin 40 erilaista tasku-, sisä- ja aio-vaippaa ja villahousuja, kuten Myllymuksujen taskuja, Imse Vimsen aio:t, Bumgeniuksen Elementalit, Onnikkaan imut, Nallen Myrsky-vaipat. Vauvan matkalaukku olikin puolittain täynnä erilaisia vaippoja, villahousuja ja imuja. Tämä siksi, että arvelin, ettei kestovaippoja tarvittaessa tule löytymään Barcelonasta helposti ja, että vauva tulee kasvamaan näiden 4 kuukauden aikana. Tällä hetkellä sopivan malliset ja ns.lempparivaipat eivät ehkä toimikaan muutaman kuukauden kuluttua. Onnikkaan imuja ostin, jotta saisin enemmän intoa taskuvaippojen täyttämiseen.


Löydettyämme asunnon Barcelonasta pesukoneen kera täyskestoilu alkoi taas rullaamaan varsin jouhevasti. Paitsi aluksi Bumgeniuksen Elementalit (yksi lempparivaipoista) osoittautuivat todella hitaiksi kuivumaan. Olemme suosineet paljolti aio:ja, koska mies pitää näiden helppoudesta ja itse kyllästyin taskuvaippojen täyttämiseen. Miehen mielipide on erityisen tärkeä, koska hän pyykkää ja narukuivaa vaipat meidän taloudessa.

Käytämme vaippojen pesussa ns.normaaleja pesuaineita ja löysinkin kulmakaupastamme Dixan-merkkistä pesuainetta, joka tuntuu toimivan hyvin. Kaipaan kylläkin sappisaippuaa ja lanoliiia Suomesta. Vaipat säilytetään terassilla Suomesta tuomassamme Orthexin 10 litran kannellisessa ämpärissä.


Viikonloppuisin matkaamme pakullamme, jossa myös yövymme, kokkaamme ja vietämme aikaa. Kestoilu on joskus haastavaa näissä olosuhteissa, lähinnä vaippojen säilyttämisen ja vaihdon suhteen. Olemme tehneet diilin mieheni kanssa - koska minä imetän hän vaihtaa vaipat kotona ollessaan. Mieheni siis vaihtaa vaipat pakettiauton takaosassa. Korotettu lattia on täydellisellä korkeudella ja mieheni onkin järjestänyt ’vaipanvaihtoaseman’ itselleen, joka sisältää puhtaat vaipat, Myllymuksujen vaippasäilytyspussin,  kertakäyttöiset kosteuspyyhkeet ja froteealustan.

Pakussa on usein yli 30-astetta ja vaippojen hajuhaittojen rajoittaminen on tärkeää. Vaipat säilötään pussissa valelattian alle viikonlopuksi ja pussi tyhjennetään kotona suoraan pesukoneeseen. Tämä on toiminut ainakin tähän saakka. Katsotaan mikä tilanne on heinäkuussa kun kovat helteet alkavat.

Meillä on myös tarkoituksena ajaa pakulla takaisin Suomeen, mutta myös matkailla Euroopassa elokuussa kolmisen viikkoa. Emme ole vielä päättäneet miten voimme järjestää vaippahuollon. Luulen, että joudumme osittaiskestoilemaan ainaki osan matkasta. Yövymme ystävillä muutaman yön, jolloin saisimme vaippoja pestyä ja kuivattua. Saa nähdä mitä intohimoinen ekoilija keksii!

Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti