torstai 2. maaliskuuta 2017

Ella ja Susi -intiimit


Me elämme ihania aikoja! Hameväki ei ole enää kalliiden ja epämiellyttävien intiimisuojien armoilla, nimittäin kuukupin ja kestositeiden myötä menkka-ajan olotila on entistä mukavampi ja varmempi. Kestovaippavalmistaja Ella ja Susi valmistaa siteitä joka tarpeeseen (pikkuhousunsuoja, päiväside, pidempi päiväside, yöside ja superside) useilla eri pintamateriaaleilla. Lue lisää ja osallistu myös sidearvontaan!

Kestovaippailun myötä olen kuin huomaamattani kiinnostunut myös arjen kemikaaleista ja nykyisin pyrin välttelemään kaikenlaista turhaa altistumista. Kestositeitä ostin aluksi vain parin kokeiluun, sitten muutaman lisää ja nykyisellä varastollani ja Luneten kuukupilla pärjään jo niin, etten ole kertakäyttöisiä kaivannut pian vuoteen. Kylpyhuoneen kaapin perällä on lojunut samat jämäpaketit Libressejä ja O.B:tä jo herran aikaa. Seuraavassa kaapinsiivousoperaatiossa jämäpaketit saavat lopulliset lähtöpassit, eikä ikävä tule!

Taustakankaina värikkäitä PUL:eja sekä mustavalkoinen laminoitu trikoo

Viime kesäisen yhteistyökuvion aikaan jo aavistelin, että uudella Ella ja Susi -yrittäjällä Riinalla on sekä intoa laajentaa E&S:n valikoimaa että rohkeutta kokeilla uutta. Perinteiseltä kestovaippavalmistajalta saakin nykyäään vaikka ja mitä! Meidän kotoa löytyy Ella ja Susi -valikoiman kestotiskiliinoja, kestovaippoja sekä mittatilaustyöpipoja. Myönnän, että en ollut kovinkaan yllättynyt, kun Riina kertoi valmistavansa myös kestositeitä. Kestositeet ovat luonteva jatke Ella ja Susi -valikoimaan ja ilahduin, kun sain näitä uutuuksia testiin!

Ella ja Susi valmistaa kestositeitä viittä eri mallia: pikkuhousunsuoja, päiväside ja pitkä päiväside, yöside sekä superside. Päiväsidettä saa siis kahden pituisena versiona, josta lyhyemmässä mallissa on etuosa matalampi kuin takaosa. Päiväsiteiden imuna on kaksi kerrosta flanellia. Flanelli antaa siteelle ryhtiä, vaikka onkin pehmyt ja joustava materiaali.

Siteet voi tilata myös tarrakiinnityksellä


E&S-siteet kiinnitetään nepeillä. Minä pyörilen paljon kesäaikaan ja tilasin Riinalta testisiteiden lisäksi suojia myös tarrakiinnityksellä. Tarrakiinnitteisessä siteessä on leveämpi siivekeosa ja kiinnityksenä on Aplix-tarraa. Tarrasiteistä tulikin minun omia suosikkejani, sillä minulla tahtoo siteet mennä aivan ruttuun ja leveämmät siivekkeet tulevat tarpeeseen! Alla olevasta kuvasta näkee selvästi neppikiinnitteisen ja tarrakiinnitteisen päiväsiteen siivekkeiden kokoeron. Tarrakiinnitteiset siteet pitää muistaa sulkea pesun ajaksi, ettei tarran koukkupuoli takerru ja tuhoa muuta pyykkiä.E&S-kestositeitä saa useilla eri materiaaleilla. Alapuolelle eli pöksyjä vasten saa laminoitua trikoota, PUL-kangasta, puuvillaa tai velouria. Puuvillan ja velourin kanssa kosteussulkuna käytetään softista tai PUL-kangasta. Oma suosikkini näistä on laminoitu trikoo, missä kosteussulkukalvo on laminoitu suoraan trikoon nurjalle puolelle. Pöksyjä vasten tulee siis trikoo, joka mielestäni pysyy parhaiten paikallaan päivän menossa! PUL-kankaan polyester on minun käytössäni turhan liukas pinta ja side saattaa pyörähtää hankalaan asentoon.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että kankaiden valinta on hyvin yksilöllistä: yksi sopii yhdelle ja joku toinen saattaa sopia sinulle paremmin! Ensikertalaisen kannattaakin tilata siteitä erilaisilla pinnoilla, jotta omat suosikit löytyy. Kosteussulku on koko siteen alalla eli myös alapuolelle kiinnitettävien siivekkeiden alla.


Tarrasiteet: pitkä päiväside ja pikkuhousunsuoja

Ella ja Susi -pikkuhousunsuojia saa tilaustöinä myös ilman kosteussulkua. Itse tykkään kosteussulusta, sillä käytän phs:aa ainoastaan kuukupin kanssa. Päivittäin pikkuhousunsuojia käyttävät suosivat kosteussuluttomia ja hengittävämpiä malleja.

Ella ja Susi -siteitä saa Ella ja Susi -verkkokaupasta sekä Sadette-verkkokaupasta. Riinan työpajalla valmistuu kestositeitä ahkerasti ja hän vihjaisi, että erityisesti Naistenpäivänä 8.3. kannattaa käydä kurkkaamassa Ella ja Susi -verkkokaupan tarjontaa! Riina pitää myös yrityksen omaa blogia osoitteessa www.ellajasusi.net .Käykäähän osallistumassa blogin Facebook-sivuilla kestosidearvontaan! Ella ja Susi tarjoaa voittajalle vapaavalintaisen kestositeen! Löydätkö mieleisesi Ella ja Susi -verkkokaupasta, vai haluatko kokeilla tarrakiinnitteistä mallia? Voittaja arvotaan Naistenpäivänä 8.3.2017. Onnea arvontaan!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti