sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Tuunausprojektissa Ikea Kallax

Vauhtiveikon oman huoneen sisustaminen etenee pikkuhiljaa. Joitakin huonekalujakin on jo hankittu ja nyt kerron, miten tuunasimme Ikean Kallax-hyllykköä tarpeisiimme sopivaksi ja miten helposti helposti onnistuukaan kangastaulu ilman styroxia!


Vauhtiveikon huoneeseen tulee tilanjakajalla erotettu nukkumapuoli. Hyllyksi ostettiin Ikean Kallax, edullinen mutta vankkatekoinen perushyllykkö. Hyllyn voi kiinnittää seinään ja myös lempinimeään ylpeydellä kantavan Vauhtiveikon hylly kiinnitetään seinään lopullisen paikan löydyttyä. Tässäkin Ikea-tuotteessa on parasta sen monipuolisuus ja muokattavuus! Kallaxiin saa mukavasti lisäosia kuten erilaisia laatikoita ja kaapinovia. Ilme muuttuu hetkessä siististä tilaihmeestä värikkääksi katseenvangitsijaksi.


Tilanjakajaksi tulevasta hyllystä haluttiin siis nätti molempiin suuntiin eli hyllykköön lisättävän takaseinän piti näyttää edustavalta sekä taakse että eteen päin. Bauhausista ostettiin projektia varten Malerin saneerauslevyt, jotka kiinnitettiin hyllykköön a-puoli hyllyn sisälle päin. Sisustuslevyt jätettiin kapeammaksi kuin hyllykön leveys (kuva alla), jotta levyn reuna saatiin listoitettua siistiksi.


Takapuoli somistettiin Finlaysonin paksulla puuvillakankaalla Bongomuumi, minkä ostin jonkun aikaa sitten Finlaysonin verkkokaupan alennusmyynnistä. Kangastauluun ei laitettu ollenkaan styroxia tai Finnfoamia, sillä sen arveltiin vielä saavan kovaa kohtelua osakseen. Lommoinen, muhkurainen tai murentunut styrox, ei kiitos! Kangas kiinnitettiin suoraan saneerauslevyyn Bison Sprayliimalla, joka soveltuu erityisen hyvin kankaan liimamiseen. Liimapullon käyttökohteita on mm. nahka, puu ja kankaat. Ennen liimaamista aseteltiin kangas kohdilleen ja merkittiin aloituskohta eli ylänurkat kankaaseen lyijykynällä. Silityksen jälkeen kangas laitettiin rullalle ja liiman levityksen edistyessä kangasta rullattiin paikalleen. Kangas tasoitettiin liimapinnalle puhtaalla tapettiharjalla. Liiman levittäminen ja kankaan kiinnittäminen oli helppoa, kankaan paikkaa pystyi jopa hieman korjaamaankin, sillä liima ei tarttunut aivan sekunnissa.


Lopuksi vielä ylimääräinen kangas leikattiin mattoveitsellä pois ja reunaan naulattiin valkoinen mattolista. Homma oli mukava, mutta liima haisi niin voimakkaasti, että tämän vieressä ei muutamaan päivään viitsisi nukkua!

Kukkarosta projekti verotti yhteensä n. 220,-
Ikea Kallax 147*147 cm 89,-
Ikea Kallax -ovet 5 kpl yht. 50,-
Maler Juutti Tupa -saneerauslevy 2 kpl yht. 50,-
Bison Spray liima n. 8,-
Finlayson Bongomuumi-kangas 160 cm 21,-
mattolista omasta varastosta 0,-

Lue myös: "Lastenhuoneprojektin värivalinnat".
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti