BumGenius-vaipoilla on vankka kannattajakuntansa ja meidänkin perheen kestosuosikki on taskuvaippa 4.0. Helppo, varma, nätti. Jo ensimmäistä kertaa BumGenius-vaippaa tutkaillessani ihastelin sen antamaa laatuvaikutelmaa. Nepit olivat jämäköitä mutta eivät jäykkiä, PUL-kuori tuntui kestävältä mutta ei paksulta.
Yllä olevassa kuvassa nähdään BumGenius-vaipan kolme eri korkeussäätöä. Vasen ylin on pienimmillä säädöillä, oikeanpuoleinen vaippa on isoimmilla säädöillä ja harmaa on keskimmäisillä. Kokosäätö on mielestäni toiminut aina todella hyvin! Kokeilemani yhdenkoon AIO-vaippa (eri merkkiä) oli pienimmillä säädöillä niin paksu paketti, ettei sitä niin pienelle vaipanpitäjälle viitsinyt päälle laittaa. Kolme neppiä pitävät säädöt kohdillaan eikä meillä ole koskaan pyykissä, pidossa eikä pukiessa säätönapit aukeilleet itsekseen.
Kaikki BumGenius-vaipat (paitsi Newborn) säädetään samalla tavoin edessä olevilla nepeillä. Yllä on nähtävillä kaikki säätönepit. Alhaalta päin on kolme riviä korkeutta säätäviä neppejä ja ylärivissä on viisi paria vyötärön ympärystän säädöille. Jotkut pitävät tarrakiinnityksen portaattomuutta merkittävänä etuna, mutta omasta kokemuksesta voin sanoa, että myös nepeillä löytyy ongelmitta sopiva kiinnityskohta vauvan kasvaessa. Itse en omista yhtään BumGeniusin tarravaippaa, joten niiden käytännöllisyydestä tai laadusta en osaa sanoa juuta enkä jaata.
4.0-taskuvaipan mukana tulee kaksi mikrokuituimua. Pienempi vastasyntyneen imu sopii vaippaan sen pienimmillä korkeussäädöillä. Mielestäni pieni imuosa oli aivan loistava pikkuvauvalle, meillä se oli muistaakseni melkein 2 kuukauden ikäiseksi käytössä. Vaipasta tulee sopivan ohut paketti pienelle pitäjälle.
Kun pieni mikrokuituimu ei pysy enää pissailijan menossa mukana, kannattaa taskuun laittaa sen alle joku pieni lisäimu. Uskoisin esimerkiksi Little Lamb koon 1 bambu-lisäimun olevan sopiva - en omista kuin isomman koon, joten en pääse kokeilemaan. BG:n oma yhdenkoon isompi mikrokuituimu näytti niin paksulta pötkylältä pienimmässä koossa, että meillä jäi nämä vaipat tauolle viikoksi-pariksi ennen kuin seuraava korkeussäätö tuntui sopivalta.
Meillä BG:n suosittelemat kokosäädöt eivät ole aivan pitäneet paikkansa, mutta niitähän saa jokainen säätää parhaaksi katsomallaan tavalla! Kokoa 1 pitäisi pystyä pitämään 7-kiloiseksi asti, meillä vaihdettiin noin 5,5-kiloisena keskimmäisiin asetuksiin. Nyt reilu 8-kiloiselle jo mittailen, onko kohta aika avata viimeisetkin korkeussäädöt auki.
Koossa 2 eli M-koko on ollut pitkään käytössä ja siinä oma mikrokuituimu on aivan paikallaan. Tähän kokoon on jo helppo kokeilla muitakin imuja, sillä sinne tuntuu passaavan aivan kaikki mitä vain keksii kokeilla! Omia suosikkejani ovat olleet Muksut Bambuhampputaitot ja Bamburaitataitot, joita voisin ostaa vaikka kaikkiin taskuihin! Hyvin ovat toimineet myös Thirsties Stay Dry Duo Insert, Babyidean Organic Hemp Hour Prefold väärään suuntaan taiteltuna sekä Hemp Babies Little Weeds -hamppu-puuvillaimu yhdessä taskuvaipan oman newborn mikrokuituimun kanssa.
Maitokakkaikäisellä en käyttänyt ollenkaan hoitoliinoja. Ajattelin, että ne ovat hankalia ja työläitä ja vähän humpuukia. Kunnes sain Imse Vimsen paperisia hoitoliinoja ilmaiseksi ja voi pojat, kuinka väärässä olin ollutkaan! Vaikka vaippojen huuhtelu ei ollut ollut millään tavalla työlästä, se helpottui huomattavasti hoitoliinojen käytön myötä! Mielestäni hoitoliina ei päästänyt pissaa tarpeeksi nopeasti läpi, joten ruukaan aina taittaa liinan kahtia ja laittaa vain vaipan takaosalle. Hoitoliinat saattavat aiheuttaa oireita herkkäihoisille, sillä maitokakka liimaa paperin peppua vasten eikä iho pääse hengittämään. Viimeistään kiinteitä syötäessä paperit pääsevät taas käyttöön!
BG:n vaippaan sopii hoitoliinaksi myös kahtia taitettu Muksut-kuivaliina. Mitään kuivaliinaa taskuvaippa ei tarvitse, mutta olen ajatellut niin, että jos jotain peruuttamatonta tapahtuu, nakkaan ennemmin roskiin sen euron kuivaliinan kuin koko vaipan. Sitäpaitsi kakan sattuessa se on kuitenkin helpompi kipata liinan päältä pönttöön ja pestä hoitoliina sappisaippualla pyykkäystä odottamaan.
Vauhtiveikko ja BumGenius 4.0 "Top Hat"
Hei!
VastaaPoistaHankin näitä vaippoja läjän vauvalleni ja ne ovat toimineet mainiosti noilla newborn-imuillaan. Nyt ne tuntuvat kuitenkin vuotavan jatkuvasti, joten ajattelin vaihtaa isompia imuja. Miten päin tuo taitettava imu oikein asetetaan? Tuleeko se paksu kohta siis etu vai takapuolelle?
Hei!
PoistaNiissä newborn inserteissä tulee ns. seinä vastaan aika yllättäen. Jotkut eivät tykkää käyttää niitä ollenkaan, mun mielestä ne olivat aivan paikallaan silloin pikkuvauvalle. Laita se iso imu taitoskohta eli paksu kohta etupuolelle, koska vauva viettää suurimman osan ajastaan selällään ja näin selkäpuolelle jää tasainen osa. Minä en tykännyt siitä yhdenkoon imusta S-kokoiseksi säädetyssä BG:ssä pätkääkään, minusta siitä tuli paksu ja kankea. Voisin vihjata sulle kokeilemaan jotain sinne vaippaan sen ohuen mikrokuituimun lisäksi. Esim. Little Lambin bambulisäimu sopisi hyvin ja sillä on käyttöä myöhemminkin. Meillä on noita kokoa 2 ja just kokeilin niin sen saa sinne S-säätöjen BG-taskuun suoriltaan tai sitten hieman jompaa kumpaa reunaa taittamalla. Vauvavaruste.fi:ssä on nyt ilmaiset postikulut, joten suklaalevyn hinnalla saat tilattua vaikka yhden testiin. Tai sitten uhraa yksi vanha harso, mitä vanhempi sen parempi! Leikkaa harso kahtia, hurauta reunat siksakilla ja taittele taskuun! Joko yksin tai sen ohuen mikrokuituimun alapuolelle, kokeile kumpi on parempi!
Tuossa vielä niitä bambulisäimuja, jos kiinnostuit: http://www.vauvavaruste.fi/kestovaipat-lisaimut-c-58_34.html
PoistaKiitos vinkistä
VastaaPoista