tiistai 31. maaliskuuta 2015

Charlie Banana -taskuvaippa testissä

Charlie Banana valmistaa kaikkea mahdollista kestovaippoihin liittyvää. Taskuvaippoja koon mukaan ja yhdenkoon säädettäviä taskuja kauniissa väreissä ja upeissa kuoseissa, harkkahousuja, vaippapusseja joka kokoa, vaippojen pesuainetta, pestäviä liivinsuojia ja pikkuhousunsuojia.

Vaippoihin saa hamppu-puuvillaimuja ja jopa kertakäyttöimuja. Koko valikoimaa voi käydä ihastelemassa Charlie Banana -verkkosivuilla. Lupaavat lähettää Suomeenkin.



Meillä on ollut puolisen vuotta käytössä yhdenkoon taskuvaippoja pari kappaletta. PUL-kangas on kiiltävä, pehmyt ja ohut. Sisäpuolen fleece on hyvin peseytyvä ja ihanan pehmyt, ja ennen kaikkea se pitää vauvan ihon kuivana!

Charlie Bananan yhdenkoon taskuvaipan kokosäätö tapahtuu jalkojen kuminauhoja kiristämällä tai löysäämällä. Pienimmillään vaipan saa koolle XS, joka on jo melko tiukka. Muita kokonumeroita S-L on aina pari, ikään kuin pienempi M-koko ja isompi M-koko. Kokosäätö toimii käytännössä yllättävän hyvin noinkin yksinkertaiseksi systeemiksi ja vaippa istuu takuulla aina hyvin päälle.


  Vasen on kokoa XS ja oikea säädetty kokoon L

Ympärystää säädetään eteen käännettävillä siivekkeillä, joissa on kummassakin kolme neppiä. Kiinnityksessä on riittävästi säätöä aivan pikkuisellekin vaipan käyttäjälle. Nepit ovat jämäkän oloiset ja toimivat. Pienen miinuksen annan siitä, että kaikkien kolmen nepin sattuminen oikeaan vastakappaleeseen vaatii hieman keskittymistä.

CB:n taskunsuu on vaipan etuosassa. Mitään merkitystä sillä ei ole, onko tasku auki edestä vai takaa. Tässä tapauksessa se johtunee vain siitä, että kokoa säätävät systeemit ovat edessä. Vaipan takana ne painaisivat ikävät jäljet peppuun.




CB istuu todella hyvin päälle. Se on sironmallinen, jopa hieman kapea haarovälistä. Vauhtiveikon ollessa parin kuukauden ikäinen Charlie Banana oli suosikkivaippani! Se oli mielestäni parhaan mallinen ja pidin sisäpuolen pehmeästä fleecestä.

Näin puolivuotiaalla vaippapepulla CB menee lyhyen vaihtovälin vaippana (noin puolitoista tuntia) hyvin ja on meillä jatkuvasti pesussa eli käytössä, vaikka ei tämän hetken suosikki olekaan. Vaippaan tuntuu hankalalta löytää lisäimuja tai parempia imuja, koska se on pikkuisen kapeampi haarovälin kohdilta kuin valtaosa muista taskuvaipoista. Ehkäpä joku päivä hankin jostain Charlie Bananan omia hamppuimuja! Harva pärjää muutenkaan minkään taskuvaipan omalla mikrokuituimulla koko vaippaikää, vaan niitä tulee päivitettyä lapsen kasvaessa.

Charlie Banana on hinta-laatu -suhteeltaan erinomainen vaippa ja ainakin meidän vaippavarastoon tervetullut lisä!

torstai 26. maaliskuuta 2015

Siis mikä gDiaper?!

"Moon siis niin never heard mistään gDiapersista!" No en ollut minäkään vielä muutama kuukausi sitten. Selitetäänpä vähän mistä on kyse!

Lasta odottava autralialaispariskunta järkyttyi kertakäyttövaippojen ympäristövaikutuksesta, löysi kompostoituvia vaippoja valmistavan yrityksen ja gDiaper sai alkunsa! Sama tarina kauniimmin ilmaistuna on luettavissa gDiapers-sivulta.

USA:ssa ne ovat gDiapers, UK:ssa ne ovat gNappies, eivätkö ne voisi meillä olla gVaippoja?


gDiaper on kaksiosainen vaippa, missä on kuori eli gPants ja kertakäyttöinen imuosa. Imuosa on 100%:n biohajoava eli se voidaan esimerkiksi mökkeillessä jättää kompostiin maatumaan (ei kuitenkaan ulostetta kompostiin). Kuinka kätevää, kun ei tarvitse kuljettaa likaisia vaippoja mökkiviikon jälkeen roskikseen tai pyykkiin!

Ja mikä tärkeintä: gDiaperia voi käyttää myös kestovaippana pestävän imuosan kera. Vaippaa voi siis käyttää miten milloinkin mielen mukaan!


Vaippa koostuu kolmesta osasta: gPants eli housut, gPouch eli housujen sisäpuolelle neppareilla kiinnitettävä pussukka ja gCloth tai vaikka jokin muu imuosa. Homma toimii niin, että vaippaa vaihdettaessa imuosa laitetaan pyykkäystä odottamaan, housut ja pussukka voidaan käyttää vielä uudelleen. Aivan kuin kuorivaipassa: imu pesuun ja kuori käyttöön. Niitä muovisia pussukoita eli gPoucheja saa irtona ostettua ja niitä kannattaakin olla ylimääräisiä. Nimittäin jos se pussukkakin sotkeentuu, niin sen voi irrottaa housuista ja housut saa puhtaan pussukan kanssa vielä käyttöön!


Housuja kannattaa olla useampia, sillä niiden annetaan aina vaihtoväli tuulettua hoitopöydällä. Isompi ongelma voi olla valita vain aiottu määrä housuja, koska ne ovat kaikki niin suloisia... gPantsit myydään koon mukaan:

newborn:  2-4 kg
small:  3-7 kg
medium:  5-11 kg
large:  11-16 kg
Xlarge:  15+ kg

Samoja imuosia ja poucheja voi käyttää useammassa koossa, eli vastasyntynyt ja S-koko menee samoilla imuilla ja M-XL -koot käyttävät samoja poucheja ja imuja. Valikoima on laaja, sillä vaipassa voi käyttää laidasta laitaan erilaisia imuja kuten kuorivaipassakin! Esittelen myöhemmin omat suosikkini ja kirjoitan tästä vaipasta oman arviointini!


keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Pyykkipäivä!

Muistan itse, kun vasta pohdiskelin kestovaippojen käyttöä, kuinka niiden pyykkääminen tuntui hankalalta ja vieraalta asialta. Silmissäni näin sotkuisten vaippojen pyörivän koneessa ja tulevan sieltä ulos vähintäänkin pikkutahraisina. Tämä ajatus vei niin pitkälle, että me jopa harkitsimme jonkun halvan käytetyn pyykkikoneen hankkimista pelkästään vaippapyykkikäyttöön! Kaikkea sitä...

Yritin etsiä mahdollisimman paljon tietoa kestovaippailijoiden pyykkirutiineista ja minusta oli hirmuisen mukavaa päästä tutustumaan blogien kautta ihmisten omaksumiin tapoihin! Aivan varmasti muutaman käytännön vihjeenkin omaksuin näillä vierailuilla.

Nyt puolestani esittelen meidän pyykkirutiinit alusta loppuun ja rehellisesti. Nämä ovat meille sopivia tapoja, joilla olen saanut vaippapyykistä aina puhdasta. Toisilla ihmisillä voi olla poikkeavia tapoja, jotka voivat olla heillä aivan yhtä toimivia!

Aloitetaanpas... Vaipanvaihdon jälkeen koko taskuvaippa viedään kylpyhuoneeseen. Imu otetaan pois taskusta, huuhdellaan ja väännetään kuivaksi. Vaihtoehtoisesti jos käytössä oli gDiaper, kuskaan imuosan kylppäriin huuhdeltavaksi ja gPantsit jäävät tuulettumaan hoitopöydälle. Märät imut säilytetään TotsBotsin kannellisessa vaippasankossa. Sanko on 16-litraisena juuri sopivan kokoinen, jotta sinne mahtuu kahden-kolmen päivän vaippapyykki ja siinä on pitävä neljän kohdan lukitus kannessa. Vinkki! Vaippasankoon kannattaa hankkia pesupussi. Se helpottaa märkien imujen heivaamista pyykkikoneeseen - olen kerran täyttänyt sankon ilman pesupussia enkä aivan heti tee sitä toistamiseen!



Taskuvaipan kuoriosat säilytetään puuvillakassissa kuivassa ennen pyykkäystä. Tällaiseen normaalikokoiseen puuvillakassiin mahtuu myös parin kolmen päivän taskut hyvin. Tämä kassi on päätynyt vaippakäyttöön, koska se oli jo parhaat päivänsä nähnyt. Näin se sai vielä jatkoaikaa hyötykäytössä! Vinkki! Kuivasäilyttäminen on parempi kankaille ja kuminauhoille.




Jos taskuvaipan kuoret pitää huuhdella, säilytän myös niitä imujen kanssa sankossa. Toisin sanoen ensimmäiset kuukaudet vaippojen kaikki osat päätyivät huuhtelun kautta vaippasankoon. Ei nimittäin ollut niin lyhyttä vaihtoväliä, että vaipassa ei olisi ollut kakkaa. Tällaiset ensin pyyhkäisin vessapaperilla pönttöön ja sen jälkeen sappisaippualla vähän esipesin taskujen sisäpintaa. Vinkki! Sappisaippuaa myydään nestemäisenä pikkupullossa ja palasaippuana. Palasaippua paitsi on riittoisampi käytössä, sitä voi myös käyttää fyysisesti puhdistamiseen hankaamalla saippuan kulmalla kangasta.



Vaipat pestään meillä yleensä kahden päivän välein, joskus väli venyy kolmeen päivään. Raahaan kuorikassin ja märät imut sankossaan pyykkiosastolle. Vinkki! Älä osta liian isoa vaippasankoa! Sille kertyy aivan varkaiten painoa!

Ensin kippaan puuvillakassin koneen suulla nurin päin, jolloin sisällä olleet taskuvaipat tipahtavat rummun pohjalle. Kassi perään. Seuraavaksi heivaan TotsBots-sankon sisällön rumpuun. Yleensä vaaditaan muutama heilautus ennen kuin kaikki on sisällä. Irrotan pesupussin kuminauhan reunustan alta ja sekin päätyy samaan koneeseen. Vinkki! Mukaan mahtuu myös vauvan pyllypyyhkeet ja hoitoalustan päälliset.

Tälle lastille käytän pesuainetta 50-75 ml. Pesuaineena olen käyttänyt Omon ja Bio Luvilin Sensitive Color -nestettä ja LV Sport -nestettä. Pari purkkia TotsBots Potion -pesuainetta on myös käytetty, mutta niissä oli mielestäni liian voimakas tuoksu. Pyykkikoneeseen ohjelmoidaan Valko-/kirjopyykki -pesuohjelma sekä loppuun lisähuuhtelu. Pesulämpötila 60 astetta ja linkousta 800 tai 1 000 kierrosta. Vinkki! Vaipat pestään aina 60 asteessa ja äkäisimmällä ohjelmalla mitä koneesta löytyy.

Pesukoneen valmistuttua osa tavaroista nakellaan kuivausrumpuun ja osa narulle roikkumaan. Meillä toimii yleissääntö "värilliset ja Muksut narulle, loput kuivuriin". Näin kaikki taskuvaippojen PUL-kankaat päätyvät narulle. Myös Myllymuksujen taittoimut, jotka ovat meidän ainoita bambutaittoja, kuivatetaan narulla. Vinkki! Taskuvaipat, kuorivaipat ja imut kuivuvat niinsanotusti yön yli, joten tilan riittäessä voi kaikki kuivattaa pyykkinarulla.




Märkäsäilytyssanko pyyhkäistään sisäpinnoilta puhtaaksi wc:n pesusuihkeella ja rätillä. Koska minulla on kaksi pesupussia, saan sankon käyttöön heti niin halutessani. Vinkki! Luin jostain toimivan kuuloisen vinkin tällaisen sankon tuoksuja estämään. Liimataan pikkuhousunsuoja kannen sisäpuolelle ja tiputetaan siihen muutama pisara eteeristä öljyä. Pyykkipäivänä suoja joutaa roskiin ja uusi tilalle. Itse en ole tätä kokeillut, mutta tämä jäi mieleeni kokeilun arvoisena vinkkinä!



Vaippapyykin viimeinen ja mukavin vaihe jää seuraavalle aamulle: Taskujen täyttäminen ja muiden tarvikkeiden viikailu ja järjestely. Siistejä vaippailutarvikkeita on kiva käyttää ja näyttää! Vinkki! Taskuvaipat kannattaa täyttää valmiiksi käyttöä varten.


torstai 19. maaliskuuta 2015

BumGenius 4.0 -taskuvaippa testissä

BumGenius on yksi suurista kestovaippamerkeistä ja tuttu varmasti kaikille kestovaippailijoille. Valikoimiin kuuluu taskuvaippa BG Stay-Dry 4.0, All in one -vaippa BG Freetime, All in one -vaippa BG Elemental, vastasyntyneen AIO-vaippa BG Newborn ja Flip-merkillä myytävä kuorivaippa. Kaikki tuotteet näyttävät samalta ulospäin.

BumGenius-vaipoilla on vankka kannattajakuntansa ja meidänkin perheen kestosuosikki on taskuvaippa 4.0. Helppo, varma, nätti. Jo ensimmäistä kertaa BumGenius-vaippaa tutkaillessani ihastelin sen antamaa laatuvaikutelmaa. Nepit olivat jämäköitä mutta eivät jäykkiä, PUL-kuori tuntui kestävältä mutta ei paksulta.



Yllä olevassa kuvassa nähdään BumGenius-vaipan kolme eri korkeussäätöä. Vasen ylin on pienimmillä säädöillä, oikeanpuoleinen vaippa on isoimmilla säädöillä ja harmaa on keskimmäisillä. Kokosäätö on mielestäni toiminut aina todella hyvin! Kokeilemani yhdenkoon AIO-vaippa (eri merkkiä) oli pienimmillä säädöillä niin paksu paketti, ettei sitä niin pienelle vaipanpitäjälle viitsinyt päälle laittaa. Kolme neppiä pitävät säädöt kohdillaan eikä meillä ole koskaan pyykissä, pidossa eikä pukiessa säätönapit aukeilleet itsekseen.



Kaikki BumGenius-vaipat (paitsi Newborn) säädetään samalla tavoin edessä olevilla nepeillä. Yllä on nähtävillä kaikki säätönepit. Alhaalta päin on kolme riviä korkeutta säätäviä neppejä ja ylärivissä on viisi paria vyötärön ympärystän säädöille. Jotkut pitävät tarrakiinnityksen portaattomuutta merkittävänä etuna, mutta omasta kokemuksesta voin sanoa, että myös nepeillä löytyy ongelmitta sopiva kiinnityskohta vauvan kasvaessa. Itse en omista yhtään BumGeniusin tarravaippaa, joten niiden käytännöllisyydestä tai laadusta en osaa sanoa juuta enkä jaata.

4.0-taskuvaipan mukana tulee kaksi mikrokuituimua. Pienempi vastasyntyneen imu sopii vaippaan sen pienimmillä korkeussäädöillä. Mielestäni pieni imuosa oli aivan loistava pikkuvauvalle, meillä se oli muistaakseni melkein 2 kuukauden ikäiseksi käytössä. Vaipasta tulee sopivan ohut paketti pienelle pitäjälle.



Kun pieni mikrokuituimu ei pysy enää pissailijan menossa mukana, kannattaa taskuun laittaa sen alle joku pieni lisäimu. Uskoisin esimerkiksi Little Lamb koon 1 bambu-lisäimun olevan sopiva - en omista kuin isomman koon, joten en pääse kokeilemaan. BG:n oma yhdenkoon isompi mikrokuituimu näytti niin paksulta pötkylältä pienimmässä koossa, että meillä jäi nämä vaipat tauolle viikoksi-pariksi ennen kuin seuraava korkeussäätö tuntui sopivalta.

Meillä BG:n suosittelemat kokosäädöt eivät ole aivan pitäneet paikkansa, mutta niitähän saa jokainen säätää parhaaksi katsomallaan tavalla! Kokoa 1 pitäisi pystyä pitämään 7-kiloiseksi asti, meillä vaihdettiin noin 5,5-kiloisena keskimmäisiin asetuksiin. Nyt reilu 8-kiloiselle jo mittailen, onko kohta aika avata viimeisetkin korkeussäädöt auki.



Koossa 2 eli M-koko on ollut pitkään käytössä ja siinä oma mikrokuituimu on aivan paikallaan. Tähän kokoon on jo helppo kokeilla muitakin imuja, sillä sinne tuntuu passaavan aivan kaikki mitä vain keksii kokeilla! Omia suosikkejani ovat olleet Muksut Bambuhampputaitot ja Bamburaitataitot, joita voisin ostaa vaikka kaikkiin taskuihin! Hyvin ovat toimineet myös Thirsties Stay Dry Duo Insert, Babyidean Organic Hemp Hour Prefold väärään suuntaan taiteltuna sekä Hemp Babies Little Weeds -hamppu-puuvillaimu yhdessä taskuvaipan oman newborn mikrokuituimun kanssa.




Maitokakkaikäisellä en käyttänyt ollenkaan hoitoliinoja. Ajattelin, että ne ovat hankalia ja työläitä ja vähän humpuukia. Kunnes sain Imse Vimsen paperisia hoitoliinoja ilmaiseksi ja voi pojat, kuinka väärässä olin ollutkaan! Vaikka vaippojen huuhtelu ei ollut ollut millään tavalla työlästä, se helpottui huomattavasti hoitoliinojen käytön myötä! Mielestäni hoitoliina ei päästänyt pissaa tarpeeksi nopeasti läpi, joten ruukaan aina taittaa liinan kahtia ja laittaa vain vaipan takaosalle. Hoitoliinat saattavat aiheuttaa oireita herkkäihoisille, sillä maitokakka liimaa paperin peppua vasten eikä iho pääse hengittämään. Viimeistään kiinteitä syötäessä paperit pääsevät taas käyttöön!




BG:n vaippaan sopii hoitoliinaksi myös kahtia taitettu Muksut-kuivaliina. Mitään kuivaliinaa taskuvaippa ei tarvitse, mutta olen ajatellut niin, että jos jotain peruuttamatonta tapahtuu, nakkaan ennemmin roskiin sen euron kuivaliinan kuin koko vaipan. Sitäpaitsi kakan sattuessa se on kuitenkin helpompi kipata liinan päältä pönttöön ja pestä hoitoliina sappisaippualla pyykkäystä odottamaan.



Vauhtiveikko ja BumGenius 4.0 "Top Hat"

Kestovaipat ovat kuin vaatekappaleita - yksi malli sopii toisen päälle hyvin ja jollekin toiselle ei laisinkaan. BumGenius 4.0 -taskuvaippa tuntuu sopivan useimmille vaippapyllyille ja uskallankin suositella sitä erinomaisena taskuvaippana!



perjantai 13. maaliskuuta 2015

gVaippoja vai mitä ihmeitä?

Nyt niitä vaippoja satelee ovista ja ikkunoista. Tämä vaippabuumi johtuu siitä, kun havaitsin kipeästi tarvitsevani lisää vaippoja ja muuta oheistavaraa. Vasta surffaillessani verkossa huomasin, miten paljon kaikkea kivaa ja jännää oikeasti tarvitsinkaan ja tätä satoa nyt korjataan.

Saksalaiset verkkokaupat ovat siitä mukavia, että ne pystyvät toimittamaan kohtuullisilla postikuluilla tavaransa perille minne vain. Toisaalta ne ovat siitä tympeitä, että harvasta saa valita asioimiskieleksi jonkun muun kuin saksan.

Hieman etsiskeltyäni löysin Stoffyweltiin, kaksikieliseen verkkokauppaan, mistä kohtuullisilla postikuluilla luvattiin toimittaa minulle mitä ikinä mieleni halajaa. Meillä on nyt melkein viisi kuukautta osakestoilua taskuvaipoilla takanapäin ja halusin vaihteeksi kokeilla jotain uutta. Aluksi tarkoituksena oli hankkia joku kuorivaippa ja siihen vino pino imuja, mutta uteliaisuuttani katsoin gDiaper-tuotteita. Mitä ihmeen gDiapereita? Uteliaisuus kasvoi - mikä ihme systeemi tämä nyt on... Jokin jäi selvästikin kytemään, sillä seuraavana päivänä piti vielä käydä valmistajan sivuilla tutkiskelemassa.



Kyseessä on  amerikkalainen vaippavalmistaja, joka tuotteet ovat kerrassaan erikoisia ja jopa hieman monimutkaisia. gDiaperissa on kuorivaippa, mutta kaikista muista poiketen se ei ole vedenpitävä laisinkaan! Sen sijaan kuoreen napsautetaan kiinni vedenpitävä pussukkamainen systeemi, mihin imuosa tulee. Imuja valmistaa gDiaper ja pussukkaan sopii jos jonkinlainen imuosa. Vaippaa vaihdettaessa housuosa ja siihen kiinnitetty pussukka voidaan kuorivaipan tavoin käyttää uudelleen. Ja vaikka vedenpitävä pussukka haluttaisiin jo pesuun, voi housuihin napsauttaa puhtaan osan ja käyttää niitä yhä!

gDiaperiin on saatavilla myös kertakäyttöinen imu, joka on gDiaperin oma tuote. Kertakäyttöinen voidaan hävittää vessasta vetämällä tai vaikkapa kompostoimalla! Kyllä vain, valmistajan sivuilta löytyy kuva, missä tavallinen kertakäyttövaippa vielä pötköttelee ryhdikkäänä  multakasassa, johon gDiaperin kertakäyttöimu oli jo kompostoitunut. Eräästä blogista luin, kuinka gDiaperia kestoiluun käyttävä perhe ottaa aina mökille mukaan kertakäyttöimut ja hävittää ne kompostoimalla. Vaikka vaippaa markkinoidaan Amerikassa pääasiassa kertakäyttöisillä imuilla, voin kuvitella tuotteen laskevan merkittävästi kynnystä lähteä kokeilemaan kestoversiota. Kotoa löytyy kaikki valmiina, ei tarvitse kuin hankkia jokin pestävä imu.

gDiaperiin kuuluu siis housut eli gPants, housuihin kiinnitettävä pussukka eli gPouch ja imuksi voi valita joko kertakäyttöisen gRefills-imun tai pestävän gClothin. Joko arvasit, että pöksyjen värit alkavat g:llä, kuten Glam Black, Good Fortune Red ja Go Fish Blue?!



Stoffyweltin paketissa tuli gDiaper-tarpeiden lisäksi vino pino erilaisia niihin sopivia imuja. Vasemmalla kuvassa on kaksi Cosies valkaisemattomasta puuvillasta valmistetut prefoldit. Ne ovat vielä tässä pesemättömiä ja ne pienenevät ja kurtistuvat pyykissä. Thirsties-tuotteita otin kolmea erilaista, kaikki valmistettu samasta pehmoisesta hamppu-puuvillasta (55% ja 45%). Alinna kuvassa on Thirsties Hemp Inserts, joita suositellaan mm. lisäimuksi yövaippaan. Tämä kuusikerroksinen lätkä vaikuttaa niin hyvältä, että haluan kokeilla sitä BumGenius-taskuun pelkän ohuen BG-mikrokuituimun alla. Sinisessa paketissa oli näistä hintavin tuote, Thirsties Duo Hemp Prefold. Prefoldista saa eri kokoisen imun taittelemalla sen pitkittäin tai poikittain, mutta tämähän nyt ei ollut mitään uutta.



Kolmas erilainen on Thirsties Stay Dry Duo Inserts. Tässä imussa on kaksi osaa jotka liitetään toisiinsa neppareilla. Päällimäiseksi tulevassa osassa on ensin ihon kuivana pitävää fleeceä ja nopeasti imevää mikrokuitua. Alempi imu on valmistettu samasta pehmoisesta hamppu-puuvillasta, jota on viiden kerroksen verran. Tämähän on oikea imujen mersu! Odotukset ovat korkealla, sillä tässä yhdistyvät kaikki, mitä kestovaippaileva äiti voi toivoa!

keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Postilaatikossa oli jotain pehmeää

Tänään ja eilen oli postipojalla minulle mukavia tuomisia! Tilasin pientarvikkeita tarpeeseen, tarkemmin sanottuna pojan pieneen tarpeeseen ja miksipä ei siihen isompaankin tarpeeseen.

Eilen saapuneessa Vauvavaruste.fi:n tilauksessa saapui koko joukko Little Lamb -tuotteita. Vaippapussille tulee käyttöä, sillä usein olen joutunut laittamaan kertakäyttövaipan käyttöön, kun en ole viitsinyt kestovaippaa kuljettaa muovipussissa kotiin. Näitä tilanteita tulee vastaan esimerkiksi neuvolakäynneillä ja vauvauintikäynneillä. Mutta nyt meillä on hieno upean oranssi vaippapussi, jonne mahtuu helposti pari kolmekin likaista vaippaa!


Samassa tilauksessa oli myös Little Lamb -hoitoliinoja viisi kappaletta sekä saman valmistajan bambuisia lisäimuja. Näitä tuotteita on kehuttu maasta taivaisiin ja ainakin ensivaikutelma oli erittäin lupaava! Hoitoliinat ovat superpehmeitä kuin angorapupun hipaisu kämmensyrjälle! Uskomatonta, minkälaisia upeita tuotteita nykyään valmistetaan vaippakäyttöön! Lisäimut saavat jäädä odottamaan pian saapuvaa suurempaa lähetystä, missä tulee enemmänkin luonnonkuituisia pyykättäviä. Odotukset näitäkin vaatimattoman näköisiä pikkulätkiä kohtaan ovat korkealla, sen verran useassa eri yhteydessä olen huomannut niitä ylistettävän.

Toinen tilaus oli Myllymuksuilta. Verrokiksi otin Myllymuksujen kuivaliinoja (myöskin viisi) ja pari Imuiisi-lisäimua. Imuiisi on valmistettu hamppu- sekä bambufleecestä. Myllymuksujen lisäimu vaikuttaa heti kättelyssä todella pätevältä, mutta sekin saa jäädä odottamaan isomman satsin pyykkirumbaa ennen kuin osaan sanoa tuotteesta tarkemmin. 

Sen sijaan Myllymuksujen kuivaliina jää vaatimattomaksi upean luonnottoman valkoisen angoranpupuhalauksen vierellä. Kuivaliinat pääsevät hetimiten vaippapyykin mukaan koneeseen ja pian käyttöön. Little Lamb -liinat ovat niin pehmoisia, että noinko niitä raskii tosi toimiin laittaakaan? Ehkäpä karu suomalainen osoittautuu sittenkin vaippa-arjessa käytännöllisemmäksi vaihtoehdoksi.

Myllymuksujen alennuksesta hyppäsi tilaukseeni mukaan S-M -koon poistovärinen taskuvaippa. Meillä on yksi L-XL -kokoinen entuudestaan, mutta se on hieman reilun kokoinen vielä. Tykkään Myllymuksujen taskuvaipan mallista kovasti, vaippa näyttää päällä yhtä ohkaiselta kuin kertakäyttöinenkin. Käyttökokemusta vielä ei sen kummemmin ole, mutta Muksut-tasku pääsee hetimiten pyykkiin ja kovaan käyttöön!


Ja samassa lähetyksessä oli myös niin hirveän suloinen bamburaitataitto! Meillä on käytössä ennestään Prismasta ostettu bambuhampputaitto. Olen käyttänyt sitä BumGenius-taskuissa ja ollut siihen erittäin tyytyväinen! Liekö kevättä jo rinnassa ja pääsiäinen lähestymässä, kun noin hienon keltaisen tulin valinneeksi.  Mutta eikö olekin vaatimaton mutta tyylikäs myyntipakkaus tällä tuotteella?